CHP’Lİ GÜLSÜM POLAT: ‘’ORMANIN KALBİNDEKİ YAPILAŞMALAR EYÜPSULTAN BELEDİYESİNDEN İZİN ALMIŞMIDIR?’’

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi Şubat ayı 2’nci bileşimi Meclis Başkanvekili Mehmet Er Başkanlığın da Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Toplantının gündem dışı konuşmalarının ardından söz alan CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat 7 Şubat günü orman bölgesi yakınlarında bulunan Hisar Su Kaynakları Deposu, Snowy Market, Getir Gıda ve Cibus Depoları yangınının ardından, Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanıtlamasını istediği sözlü soru önergesi verdi.

Gülsüm Polat sözlü önergesinde şu sözlere yer verdi;

Kemerburgaz doğal kaynak suyu üretim tesisinin bulunduğu alanda 7 Şubat 2022 tarihinde meydana gelen yangında edinmiş olduğumuz bilgilere göre herhangi bir can kaybının yaşanmamış olması ve İBB İtfaiye ekipleri, ilçe, Jandarma ve Orman bölge ekiplerinin yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda ormana sirayet etmeden söndürülmüş olması bu yangında en büyük tesellimiz olmuştur.

Ancak ormanın tam kalbinde birbirine bitişik halde bulunan; Huma yedek parça deposu, Öner glass cam fabrikası, Snowy market deposu, Dinçer lojistik su deposu, Getir gıda deposu, Cibus gıda deposu ve Hisar su deposu ile ilgili aşağıdaki sorularımızın cevaplanmasına ihtiyaç vardır.

  1. Belirtilen bölgede bulunan tesis ve depoların ‘’çalışma izni ve ruhsatları var mıdır?’’
  2. ‘’İtfaiye raporu alınmış mıdır?’’
  3. Burada devam eden çatı yükseltme ve inşai faaliyetler ile ilgili Eyüpsultan Belediyesinden izin alınmış mıdır?
  4. Alınmış ise yapı kayıt belgesi var mıdır?

İlgili soru önergemin ivedilikle cevaplanması için başkanlık makamına havalesini ve tarafıma bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir