CHP’li Gülsüm Polat: ‘’Eyüpsultan Belediyesini TÜGVA’nın şubesi yaptınız’’

Example HTML page

Eyüpsultan Belediyesi Meclisi 8. seçim 4. toplantı dönemi Nisan ayı 3’üncü bilişimi Meclis Başkan Vekili Mehmet Er başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat geçtiğimiz Mart ayı 1. bileşiminde İBB Meclisi’nden AK Parti Eyüpsultan ve İBB Meclis üyelerinin Ahmet Hamdi Gürbüz, Mehmet Er, Ömer Faruk Kalaycı, Seçkin Turan’ın önergeleri ile teklif karar olarak AK Parti ve MHP’nin oy çokluğuyla TÜGVA’nın arkasında bulunan İBB’ye ait yerin Eyüpsultan Belediyesi kanalıyla tahsisinin yapılması hakkında söz alarak bir konuşma yaptı.

Gülsüm Polat yapmış olduğu konuşmasında  sizi Eyüpsultan halkına şikayet ediyorum,‘’Eyüpsultan Belediyesini TÜGVA’nın şubesi yaptınız’’ ifadesinde bulundu.

Gülsüm Polat konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri; Kıymetli Misafirler ve Basınımızın Kıymetli Temsilcileri, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum…

İBB Meclisi geçtiğimiz Mart ayı toplantılarının ilk gününde; Eyüpsultan Belediyesi AKP’li İBB Meclis Üyeleri Sn Ahmet Hamdi Gürbüz, Ömer Faruk Kalaycı, Seçkin Turan ve Mehmet Er tarafından bir önerge verildi.

“İBB Mülkiyetinde bulunan Eyüpsultan ilçesi, Defterdar mah. 101 ada, 13,14, 15,16,17 ve 18. Parsel sayılı taşınmazların 10 yıl süreyle Eyüpsultan Belediyesine bedelsiz tahsisi için Hukuk Komisyonuna havalesi…”

Komisyonlarda aylarca bekleyen gündemlere inat Hukuk Komisyonu, talimat almışçasına Pazartesi önergesi verilen tahsisi Perşembe günü komisyon gündemine alıyor…

Çünkü konu acil…

Bahse konu yer; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, AKPartili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe gibi isimlerin “Yüksek İstişare Kurulu” üyesi bulunduğu TÜGVA Genel Merkezinin, İBB mülkiyetinde bulunan ve hiçbir ecrimisil ödemeksizin uzun yıllardır kullandıkları arka bahçe…

Vatandaşa aitken mezarlık alanında olan arsanın yıllar içinde bir vakfın genel merkezine verilmesi, İBB’nin geçmiş dönemde bir takım vakıflar, tarikatlar, cemaatler ve derneklere çalıştığının da bir göstergesidir

Arsanın geçmişine bakarsak 1990’lı yıllarda bir vatandaşa ait şahıs mülkiyetinde bir arsa burası…

2143 m² yüzölçüme sahip taşınmaz planlarda “kısmen park – kısmen mezarlık” fonksiyonundaydı. Kamulaştırma alanında olması nedeniyle 6 Ocak 2014 tarihinde park yapılmak amacıyla İBB tarafından kamulaştırılarak alınıyor.

15 Ocak 2016 tarihinde imar planı yapılıyor ve “sosyal, kültürel tesis alanı” oluyor.

Aynı yıl, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü “Eyüp Gençlik Merkezi” olarak buranın inşaatına başlıyor. Ve inşaat %60 seviyelerinde devam ederken, 10 milyon liralık bir harcama yapılmışken birden İBB buranın satışına karar veriyor ve ihaleye çıkıyor.

İhaleye, Belediye iştiraki Kiptaş giriyor ve 2017’de KİPTAŞ’a 35 daire karşılığında satılıyor.

KİPTAŞ, aynı yıl, hatta 2 ay sonra ihale ile arsayı satışa çıkarıyor. Bilin bakalım ihaleye kimler giriyor? 3 tane kardeş vakıf… KADEM Kadın ve Demokrasi Vakfı, TÜRGEV Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ve TÜGVA Türkiye Gençlik Vakfı…

İhale 29 milyon 990 bin TL ye TÜGVA’ya veriliyor.

TÜGVA Genel Merkezi bu binayı kullanmakla kalmamış yanındaki araziyi de duvar ve tellerle çevirerek gasp etmiştir diyorum, çünkü hiçbir ecrimisil ödemeden uzun yıllar kullanmış, geçmiş İBB yönetimi eliyle resmen çökmüştür.

Mart 2019 seçimlerinden sonra durum değişti; ne mi oldu?

İstanbul’a yeni bir anlayış geldi. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu “hiç kimseye kayırmacılık yok, vakıflara, derneklere, cemaatlere ayrıcalık yok, biz kamunun hakkını kimseye yedirmeyiz” dedi.

14.10.2021 tarihinde İBB Başkanlığımız Emlak Müdürlüğü Teknik Personelleri tarafından mahallinde yapılan teknik tespitte; tahsise konu edilen Defterdar Mahallesi 101 ada, 13, 14, 15, 16 parsel sayılı taşınmazların tamamı ile, 17 parselin 258,23 m² si, ve 18 parselin 39,45 m² sinin Türkiye Gençlik Vakfı tarafından adı geçen vakfın özel mülkiyetindeki binanın bahçesi ve açık otoparkı olarak kullanılmakta olduğu tespit edildi.

Ardından bu ve bunun gibi hiçbir sözleşmeye dayanmayan, gasp edilen, kamuya ait arsaların hepsi için ecrimisil gönderilmiştir.

Ecrimisil nedir?

Hukuken işgal altında bir gayrimenkul varsa bu tespit edildikten sonra oranın kullanım hakkı için bir ecrimisil gönderirsiniz.

TÜGVA’ya da ecrimisil ihbarnamesi gönderildi.

Ayrıca, imar planlarında park ve refüj olarak fonksiyonlandırılmış olan sözkonusu taşınmazların TÜGVA tarafından etrafı duvarlarla çevrilerek ve kapısına özel güvenlik görevlisi konularak işgal edilmiş olduğu tespit edildiğinden 04.12.2021 tarihinde adı geçen vakfa, işgalinde bulunduğu taşınmazı tahliye etmesi ihtar edilmiştir.

Tam da özel bir kuruluş tarafından işgal edildiği sabit olan ve tahliye sürecinde olan taşınmazların bu işlemlerin akabinde Eyüpsultan Belediye Başkanlığınaa tahsis edilmesi için verilen önergenin ne amaçla verildiğini Eyüpsultan halkına açıklamak zorundasınız.

Buradan sizi Eyüpsultan halkına şikayet ediyorum, sadece ilgili vakfın ecrimisil ödemesini engellemek için Eyüpsultan Belediyesini bir vakfın şubesi haline getirdiniz.

Bu tahsisle İBB nin mülkiyetindeki Kamu taşınmazının işgal edilmesine göz yumarak İBB nin gelirlerine ket vurmak istiyorsunuz.

Vatandaşa gelince ecrimisil ödeyecek, TÜGVA’ya gelince ödemeyecek. TÜGVA’nın ne gibi bir muafiyeti var yandaş olmanın dışında.

Eyüpsultan halkı sizden büyüktür. Kemerburgaz’da da tek parsel iken satamadığınız için Bakanlık eliyle parsellere bölüp sattığınız arazilerinde, kamu malının belediye eliyle yandaşlara ecrimisil ödemesinler diye arkadan dolanıp yapmaya çalıştığınız tahsislerinde, meclis çoğunluğunuza güvenip aldığınız kararların da günü geldiğinde sandıkta hesabı sorulacaktır. Tüyü bitmedik yetiminin hakkını size yedirmeyeceğiz dedi.

”AKP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ AHMET HAMDİ GÜRBÜZ’ÜN CHP’Lİ GÜLSÜM POLAT’A TÜGVA CEVABI”

”CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GURUP SÖZCESÜ ALİ HAYDAR İŞKARIN AKP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ AHMET HAMDİ GÜRBÜZ’E VE SATAŞMALARA CEVABI”

Sayın Başkan sonuçta Meclis üyemiz sizlerin imzası olduğu önerge ile ilgili gündem dışı söz aldı ve ilginçtirki bu iş tamamen eyüpsultan sınırları içerisinde cereyan ediyor. Bu konu da biz sizin de pırıl, pırıl dediğiniz o gençlere bir şey söylemiyoruz.

Bu gün Eyüpsultan da ki her bir metre karenin sorumluluğu bu meclis de, yada İBB Meclisinde ise kamuya açık alan herkesin faydalanabileceği, herkese eşit bir şekilde hizmetler sunulacağı tahsisler yapılmalıdır. Öncelikle şunu belirteyim. Bizim karşı olduğumuz bir diğer bir konuyu da ilke olarak Eyüpsultan Belediyesi olsun, İBB olsun tümüyle bu cemaatlere, Vakıflara bu tarz tahsislerin karşısında olduğumuzu belirtiriz.

Nedenini de söyleyeyim eğer çok yakın zaman da 3-5 yıl önceki o sizin bazılarının efendi hoca dediklerinin bu ülkeye neler getirdiklerinin hesabını hepimizde çok iyi biliyoruz. Neler yaşattılar bu ülkeye.

Bu Vakıf ve Cemaatlerin ilerde bu desteklerle geçmişteki gibi belediyeler devletin kurumları bu maddi kaynakları sağlayarak yer tahsislerini bina tahsislerini sağladılar. Başımıza ne geldi bombalar geldi.

Bu gün bu arkadaşlarımızın hepsi düzgün arkadaşlar olabilirler. Aslolan hizmet sunacaksa Defterdar ve Nişanca da ki gençlere nefes alacağı bir alan yaratılsın. Öyle birileri gidip orayı çevirip tellerle duvarlarla örüp başkaları kullanmayacak şekilde yer yaratılmasın.

Biz Eyüpsultan 400. Bin nüfuslu bir ilçe buradaki gelirlerin halkın tümüne sunulması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu yerin sizde bizde çok iyi biliyoruz önce bir gençlik merkezi tasarlanıyor bina bitiriliyor. Milyonlarca para harcanıyor. Sonrada birilerine veriliyor. Bunun yanlış olduğunu belirtirim. Yine Belediyemizin yaptığı atağın da yanlış olduğunu belirtmek isterim. Vakıfın varsa bir sorunu İBB orada, fazla ise ecemsil müzakere eder. Vatandaşın da ecemisil sorunu olduğunda gelir oturur müzakere eder. Kanun çerçevesinde bu ödemesini yapar vatandaş o yerden faydalanır.

Kimseye bu tarz özel haklar verilemez.

Vakfı bu sorundan kurtarmak gösterdiği tutuma vatandaş dışarıda neler söylüyor.

 Biliyor musunuz.

Eyüpsultan Belediyesi TÜGVA’nın şubesimi?

Sevgili Arkadaşlar bu atıfları Eyüpsultan Belediyesi hak etmiyor.

Eyüpsultan Belediye Meclisi de hak etmiyor.

Bu anlamda özellikle arkadaşlarımızın dile getirdikleri İstanbul’un kaynaklarını doğru eşit bir şekilde vatandaşlara sunulmasıdır dedi.

”AKP’Lİ SEÇKİN TURAN’IN CHP’Lİ GÜLSÜM POLTAT’A TÜGVA CEVABI”

”CHP EYÜPSULTAN VE İBB MECLİS ÜYESİ GÜLSÜM POLAT’IN AKP’Lİ SEÇKİN TURAN VE AHMET HAMDİ GÜRBÜZ’E CEVABI”

Neden bu kadar rahatsız oldunuz Eyüpsultan İlçesini konuşuyoruz kendinizle yüzleşin…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir