CHP’li Gülsüm Polat: Eekonomik kriz nedeniyle Eyüpsultan’da her yaş öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek önerisi

Example HTML page

CHP Eyüpsultan ve İBB Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat, yoksul ve güvencesiz öğrencilerin sağlıklı beslenebilmesini Eyüpsultan Belediyesi’nin Eylül ayı ikinci bileşimi gündemine taşıdı.  

Eyüpsultan Belediye Meclis 8’inci Seçim 5’inci toplantı dönemi Eylül ayı ikinci bileşimi 2’nci Meclis Başkan vekil Metin Çırpan Başkanlığın da gerçekleşti.

CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat , Yeni eğitim ve öğrenim döneminde yoksul ve güvencesiz öğrencilerin sağlıklı gıdaya ulaşarak beslenmeleri için okullarda yemek dağıtımını gündeme getiren sözlü önergesini sundu.

Polat sözlü önergesinde şu ifadelere yer verdi:

‘’Türkiye Cumhuriyeti Eyüpsultan Belediyesi Meclis Başkanlığına’’

Gıda fiyatlarındaki artışlar sebebiyle yoksul ve güvencesiz kesimler için sağlıklı beslenme sorunu ciddi bir hal almıştır. Yeterli ve dengeli beslenemeyen çocuklarda sağlıklı büyüme ve gelişme süreci olumsuz etkilemektedir. Milyonlarca aile derinleşen ekonomik kriz sonucu derin yoksulluk içinde yaşamakta ve çocuğa yeterli, sağlıklı hatta asgari beslenme olanaklarını sağlayamaz duruma gelmiştir. Okula giden her çocuk beslenme sorunu ile karşı karşıyadır. Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada 4 çocuktan biri okula aç gönderilmektedir.

Ayrıca okularda, sağlıklı içme suyuna erişim de en az sağlıklı ve yeterli beslenememe sorunu gibi büyük bir sorundur.

Sağlıklı beslenme, çocuğun yaşam kalitesini, sağlığını, gelişimini olumlu etkileyen, onu güçlendiren eğitimden yararlanma potansiyelini ve başarısını önemli bir etmendir. Bu nedenle beslenmenin her çocuk için onurlu, erişilebilir, yeterli ve sağlıklı olması gerekmektedir. Son zamanlarda yapılan pek çok araştırma, çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenme haklarından, dolayısıyla eğitimden etkili bir şekilde yararlanamadığını öğrencilerin sağlıklı beslenme dahil sağlıklı davranışlarının akademik başarılarında önemli olduğu ve bilimsel becerilerinin ( konsantrasyon, hafıza vs ), eğitime devam ve başarı/mezuniyet oranını da etkilediği göstermektedir.

Geçtiğimiz eğitim örenim yılı içerisinde yetersiz beslenme nedeniyle kansızlık, öğrenme güçlüğü, fiziksel gelişmede yavaşlama veya durma ve dersler de bayılma gibi sağlık sorunları yaşayan pek çok öğrenci olduğu basın haberlerinde gördük.

Bölgemizde bulunan tüm okullarda belediyemizin her yaş düzeyi için bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi için verdiğimiz başkanlıkça ele alınmak üzere; Başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz: ifadesinde bulunuldu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir