CHP’li Gülsüm Polat: Dünyanın hiçbir ülkesinde atık ayrıştırma şehrin merkezinde yapılmaz

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Ocak ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkan Vekili Metin Çırpan Başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı toplantıda; Sözlü önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat; Dünyanın hiçbir ülkesinde atık ayrıştırma şehrin merkezinde yapılmaz dedi.

Polat sözlü önergesinin devamında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan değerli Meclis üyeleri,  kıymetli misafirler, bizleri sosyal medya hesaplarından takip eden çok değerli Eyüpsultanlı komşularımız ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Eyüpsultan İlçesi Güzeltepe Mahallesi sınırlarında Alibeyköy Metro durağının altında bulunan Eyüpsultan Belediyesi Fen işleri atık ayıklama merkezi hakkında sözlü önergemi vermek üzere söz almış bulunmaktayım.

               TC EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Haliç koruma bölgesi Alibeyköy metro durağı altındaki, Eyüpsultan Belediyesinin faaliyet gösterdiği ve tabelasında ek hizmet binası yazan şantiye alanı bulunmaktadır. Eyüpsultan ilçesinin tüm inşaat yıkıntıları ve moloz atıkları burada ayrıştırılmaktadır.

Sürekli inşaat atıkları ayrıştırıldığı için gürültü ve toz nedeniyle bölge halkından şikayetler gelmektedir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde atık ayrıştırma şehrin merkezinde yapılmaz. Alibeyköy’ün merkezinde yerleşim yeri bulunan konutların tam karşısında insanlar uyurken gece saat 02.00 de bu işlemlerin yapılması kabul edilebilir değildir. Bu alanda yapılan inşaat yıkıntı ve moloz ayrıştırma ve benzeri işlemlerin tümü modern şehirlerde olduğu gibi uygun bir sahaya alınması için gereğini rica ederim.

Yukarıda yer alan talebimizin başkanlıkça ele alınması ve önergemize yazılı cevap verilmesi için önergemizin başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir