CHP’li Gülsüm Polat: Bizler yAKanları’da AKlayanları’da affetmeyeceğiz’’

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye meclisi 8’inci seçim 5’inci Toplantı dönemi Eylül ayı 2’nci bileşimi ikinci Başkanvekili Metin Çırpan Başkanlığında yapıldı.

CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli hastalık gerekçesi ile Madımak Katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül’ü affetmesi olayını Eyüpsultan Belediye Meclisinin gündemine taşıdığı konuşmasında;

Onlar Katilleri affedebilir ancak halkın vicdanında asla affedilmeyeceklerdir.

”Bizler YAKanları’da Aklayanları’da affetmeyeceğiz” ifadesinde bulundu.

Polat konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Bu ülkenin Alevi bir vatandaşı olarak meclis üyeliğim süresince sorumluluğum gereği bu kürsülerden birkaç defa ‘’Madımak Katliamı’’ ile ilgili konuşmalar yaptım. Bu gün de alınan son garabet kararla ilgili isyanımızı dile getirmek istiyorum.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Madımak Katliamı davasında idama mahkum edildikten sonra cezası ağırlaştırılmış muhabbet’e çevrilmiş olan Hayrettin Gül’ün cezasını sürekli hastalık gerekçesi ile kaldırdı.

Şu bilinmelidir ki ‘’Madımak Katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve İnsanlığa karşı işlenen Suçlarda zamanaşımı olmaz, cezanın indirimi ve affı da olmaz.

Düzmece deliller ve düzenlenen kumpaslarla zindanlarda tutsak edilen, yüzlerce Aydın, Muhalif Siyasetçi, Gazeteci, Sendikacı, İş İnsanı sağlık sorunları ile boğuşurken Cumhurbaşkanı’nın Hayrettin Gül’ü affetmesi başta Aleviler olmak üzere Emek ve Demokrasi güçlerine verilmiş bir gözdağı, aleni bir tehdittir.

Cumhurbaşkanı vermiş olduğu bu Af Kararı ile tarafını bir kez daha açıkça belli etmiştir. Cumhurbaşkanı bu kararı ile Mayıs seçimleri öncesi ittifak yapmış olduğu Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Hizbullah’ın uzantısı olduğu iddia edilen HÜDA-PAR’a vermiş olduğu sözleri tutmasının yanı sıra 14 Eylül 2023 Perşembe günü saat 14.00’te Ankara 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan “Firari Sanıklar yönünden devam eden MADIMAK KATLİAM Davası Mahkeme Heyeti üzerinde bir baskı oluşturmaktadır.

Tüm kamuoyunun bildiği üzere Firari üç sanık yönünden devam eden MADIMAK KATLİAMI DAVASI bu yıl otuzuncu yılını doldurdu. 2012 yılında aralarında Cafer Erçakmak’ın da bulunduğu ve ikisi ölen, yedi kişi hakkında zamanaşımı süresinin dolduğu gerekçesi ile katiller beraat ettirilirken Dönemin Başbakanı günümüzün Cumhurbaşkanı ”Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun.” demişti.

Dün katillerin zamanaşımı kılıfı altında beraat ettirilmesine “Hayırlı olsun derken”, bugün aleni olarak 14 Eylül de görülecek olan davanın mahkeme heyeti üzerinde baskı oluşturuluyor.

Şu unutulmamalıdır ki; Bizler bu davanın peşini bırakmayacağız. Bizlerin çocuklarına bırakacağı en büyük miras bu davanın takibidir. çünkü bu dava ‘’İnsanlık Davasıdır’’.

‘’Bizler YAKanları da AKlayanları da affetmeyeceğiz’’.

Onlar Katilleri affedebilir ancak halkın vicdanında asla affedilmeyeceklerdir.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir