CHP’li Filiz Gökçe’den, Yapıların ”Hizmet Ömrü Şartnamesi’’ ve ‘’SCOOTER’’ kullanımı sorunları önergesi…

Example HTML page

CHP’li Filiz Gökçe’den ‘’İnşa edilen yapıların Hizmet Ömrü Şartnamesi’’ ve Elektrikli bisklet ‘’SCOOTER’’ kullanımı sorunları önergesi…

FOTOĞRAF RAMAZAN YİĞİT

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim, 5’inci toplantı dönemi Aralık ayı 1’inci bileşimi Eyüpsultan Belediyesi Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Meclis salonunda Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet ER Başkanlığında yapıldı.

FOTOĞRAF RAMAZAN YİĞİT

Gündem maddelerinin görüşüldüğü ve ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı toplantıda sözlü soru önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz GÖKÇE; ‘’İnşa edilen Yapıların Hizmet Ömrü Şartnamesi’’ ve ‘’Elektrikli Bisiklet SCOOTER kulanımı hakkında sözlü soru önergesi verdi.

HABER ETKİN / HABER MERKEZİ: EYÜPSULTAN / İSTANBUL – Ramazan YİĞİT

FOTOĞRAF RAMAZAN YİĞİT

GÖKÇE sözlü soru önergelerinde şu ifadelere yer verdi;

‘’ İNŞA EDİLEN YAPILARIN HİZMET ÖMRÜ ŞARTNAMESİ’’   

                  T.C. EYUPSULTAN BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

Kamusal kullanım için inşa edilen Betonarme Binalar 2-3 sene sonunda yeniden tadilata girmekte, kamu kaynakları israf edilerek ciddi bir malı yük oluşmaktadır.

 Betonarme Yapılarda;

1) Karbonatlasmaya bağlı korozyonun önlenmesi

2) Beton yapısını bozan kirecin kontrol altına alınması

3)Termal çatlakların önlenmesi

4) Ortamdaki kimyasalların etkisiyle oluşan hasarın en aza indirilmesi

Gibi statik yapının korunması adına 《 Hizmet Ömrü Şartnamesi/ Planlaması》  uygulamasının ITÜ veya İÜ destek alınarak hazırlanması, kamu ihalelerin de müteahhitlerce uygulanmasının taahhüt altına alınması uygulamasının hayata geçirilmesi için gereğini arz ederim. Saygılarımla denildi.

      ‘’ELEKTİRİKLİ BİSİKLET ve SCOOTER KULLANIMI’’

                    T.C. EYUPSULTAN BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

Sayıları hızla artan ve kullanımı yaygınlaşan elektrikli bisikletler (scooter) artık hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Kent hareketliliği içerisinde pratik bir alternatif olan bu ulaşım aracını artık her köşe başında görmek mümkündür. Giderek yaygınlaşan elektrikli bisikletler maalesef birçok sorunu ve tartışmayı da beraberinde getirmiştir.

İlçemiz de ölümlü ve yaralanmalı bir kazaya sebep vermemek için önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir.

İngiltere özelinde tüm Avrupa şehirlerinde olduğu gibi kullanıcı belediyece belirlenen bir konumdan bisikleti alıp yine belediye tarafından belirlenen noktaya bırakması, gelişigüzel terkin önlenmesi ve kullanıcı güvenliğinin sağlanması açısından önemlidir.

Konuyla ilgili üniversitelerimizden destek alınarak gereğini arz ederim İfadeleri yer aldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir