CHP’Lİ DOĞAN SUBAŞI’NDAN AKP İBB MECLİS ÜYELERİNE; ‘’İKTİDARDAN DA ÖYLE YÜRÜYEREK GİDECEKSİNİZ’’

Example HTML page

İBB Meclisi 8’inci seçim 4’üncü seçim dönemi Şubat ayı 1’inci bileşimi Yenikapı Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat merkezinde İBB Meclisi Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul Başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu’nun ardında kürsüye gelen CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı ülke ve İstanbul gündemine ilişkin Partisinin ve kendisinin görüş ve düşüncelerini ifade eden bir konuşma yaparken gelen eleştirilere de yanıt verdi.

CHP İBB Meclisi Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuşması esnasında salonu terk eden AKP İBB Meclis üyelerine tepki göstererek ben zaten sizlere değil 16 Milyon İstanbulluya konuşuyorum. “Duymak istemiyorlar gerçekleri. Buyurun gidebilirsiniz. Gözlüklerimi takayım gidişinizi görmek için. ‘’İktidardan de öyle yürüyerek gideceksiniz İzmir marşıyla’’ ifadesinde bulundu.

“HAZİNE BAKANI LONDRA’DA İNGİLİZ ANAHTARI MI ARIYOR?”

Subaşı, eleştirilere neden olan İBB’nin karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Subaşı şunları söyledi:

Ekrem başkan sabah 7’den beri sahadaydı. Akşam İngiliz büyükelçisi ile birkaç saat yemek yedi geri döndü. Kamu yöneticilerinin buna benzer görevleri vardır. İşinin başındaydı. Biz hepimiz alandaydık. 2 saatliğine oraya gitmiş, ‘ne işi vardı orada’ diyorlar.

Göksu konuşmasında dedi ki; kar tartışılmasın diye biz algı yapıp Ekrem başkanın yemeği ile ilgilenmişiz. Yandaş medyada ‘Ekrem başkan karda niye balık yedi’ diye propaganda yapılıyor, onu bile bizim yaptırdığımıza inanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı kaç gündür nerede?

 Londra’da.

 Ne yapıyor orada?

Para dileniyor demeyeceğim, yakıştırmam, o cümleyi kurmayacağım. Ülkenin zaman zaman ekonomik sorunları olabilir istemeseniz de öyle görevleri yapmak zorunda da kalabilirsiniz.

Size bir Rus atasözü söyleyeyim; evin camdansa başkasının evini taşlamayacaksın. Cumhurbaşkanı Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidiyor. Birleşik Arap Emirlikleri 15 Temmuz darbe girişimini finanse etmedi mi?

Hazine Bakanı Londra’da İngiliz anahtarı mı arıyor?

“DOĞALGAZ FİYATINI İGDAŞ BELİRLEMİYOR”

Göksu’nun “İGDAŞ yüzde 23 kârını almasın” önerisi ile ilgili de Subaşı “Doğalgaz satış fiyatına İGDAŞ kendisi karar veremez. Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu karar verir. Yüzde 23 lazımsa kurula söyleyin indirsinler. Bize niye bu konuda akıl öğretiyorsunuz?” dedi.

Geçmiş dönemden kalan İGDAŞ borcunu yeni yönetim olarak ödediklerini hatırlatan Subaşı “İGDAŞ’ın vatandaştan topladığı para sizin döneminizde BOTAŞ’a ödenmemiş.  Yandaşa aktarılmış.  Borcun gecikmesi nedeniyle 900 küsur milyon yaklaşık 1 milyar faiz ödedik. 1.5 milyar borcu, 2.5 milyar olarak ödemek zorunda kaldık” dedi.

“BURSLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Subaşı İBB’den önceki dönemde AKP Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender, AKP Milletvekilleri Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakcı’ya verilen milyonluk burslarla ilgili AKP grubundan açıklama beklediklerini de söyledi.

Subaşı “34 kişiye 62 milyon lira burs verilmiş. Biz bursu 52 bin öğrenciye dağıtıyoruz şimdi.

Burslarla ilgili niye konuşma yapmıyorsunuz, bekliyoruz.

Bir de hanımefendi (Ravza Kavakcı) diyor ki ‘kimse bana haram yedi diyemez’.

Valla onu biz söylemiyoruz.

O hesabı başka yerde vereceksin.

Biz sana ‘TC mahkemelerinde hesap vereceksin’ diyoruz.

Allah’ın hesabı başka bizim hukuki hesabımız başka. İşin dini tarafı ayrı.

Çekinmeden ‘bana haram yedi diyemezsiniz’ diyor. Toplumla dalga geçer gibi…” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir