CHP’li Ali Haydar İşkar’dan, BBP’li Nail Balkan’a ”önce aynaya bakıp, haddini bileceksin”

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisine Cumhurbaşkanlığı seçimi damgasını vurdu.

BBP’li Nail Balkan’ın 14-28 Mayıs seçimlerinin kaybedeni mandacılar, KCK, Terör örgütleri PKK ve Türevi PYD, SİAYE ve Fetö, Bukalemumlar, ABD, AB, Danimarka, İişveç olmuştur sözüne tepki gösteren, CHP Grup sözcüsü Ali Haydar İşkar önce aynaya bakıp haddini bileceksin dedi.

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Haziran ayı 1’inci bileşimi Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz Başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda yapıldı.

Gündeme dair maddelerin görüşülerek ilgili komisyonlara gönderildiği Haziran ayı 1’inci bileşiminde gündem dışı bölümde BBP Eyüpsultan belediye meclis üyesi Nail Bakan, CHP Eyüpsultan Belediyesi Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar, CHP Eyüpsultan Belediyesi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, AK-Parti Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Hüseyin Birdal, AK-Parti Eyüpsultan Belediyesi Grup Başkan Vekili Mürsel Tekneci söz alarak 14-28 Mayıs seçinleri hakkında değerlendirmede bulundular.

Gündem dışı söz alarak konuşan BBP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nail Balkan konuşmasında:

1.  Başta Mandacılar kaybetmiştir,

2.        KCK Kaybetmiştir,

3.        Terör örgütleri PKK ve türevi PYD Kaybetmiştir,

4.        SİAYE ve terör örgütü FETÖ Kaybetmiştir,

5.        Bukalemumlar kaybetmiştir,

6.        Amarika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Danimarka, İşveç, 14- 28 Mayıs seçimlerini kaybetmiştir ifadesinde bulundu.

Balkan sözlerine şu ifadelerle devam etti:

14 ve 28 Mayısta yapılan seçimlerde Türk milleti dostuna, düşmanına karşı demokratik sesini yükselterek biz varız egemenlik kayıtsız şartsız benimdir diyerek milli iradesini ortaya koymuştur.

Bu milli irade hem değişmenin sonucu, hiçbir şahibeye yer bırakmadan çift dikiş yaparak iki defa çok net kararını vermiştir.

Sayın Başkan, Sayın Meclis üyeleri: Türk seçmeni %87’ye varan yüksek bir katılım ile bu seçimleri demokrasi şölenine çevirerek, demokrasiye olan aşkını ve bağlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Böylece Türk tarihinin en önemli bir günü ve en önemli tarihi olan 29 Mayısta, ‘’Türkiye Yüz Yılının kutlu kapısını açmıştır.’’

Bu seçimlerde kazanan Türk demokrasisi olmuştur. Kazanan Türk milleti olmuştur. Kazanan gönül corafyamız olmuştur. Kazanan mazlumlar, mağdurlar olmuştur. Kazanan bölge halkları olmuştur. Bu seçimlerde uzun yıllar sonra seçime giren BBP çok yoğun nicel ve nitel bir çalışma yaparak Türk demokrasisine ve milli iradeye önemli katkıları olmuştur.

Seçimlerin kazananı olduğu gibi, doğal olarak, Matamatiksel olarak da, mantık olarak da, terazi olarak da muhakkak bir kaybedeni olmuştur.

Bu kaybedenleri sıralayacak olursak :

  1. Başta Mandacılar kaybetmiştir,
  2. KCK Kaybetmiştir,
  3. Terör örgütleri PKK ve türevi PYD Kaybetmiştir,
  4. SİAYE ve terör örgütü FETÖ Kaybetmiştir,
  5. Bukalemumlar kaybetmiştir,
  6. Amarika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Danimarka, İşveç, Kaybetmiştir:  sözlerinin üzerine sert tepki gösteren CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Binali Özgülle birlikte CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanı Zülfü çakar ve Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar’ın ve CHP grubunun sert tepkileriyle karşılaması üzerine devreye Meclisi ben yönetiyorum diyerek Meclis Başkanı vekili Ahmet Hamdi Gürbüz devreye girdi.

Nail bey evet Türkiye bir seçim yaşadı biz herkesin kazandığı kanatindeyiz dolayısıyla kanaatlerinizi meclisteki hiçbir arkadaşımızı rencide etmeden, karşılıklı bir durum haline gelmeden kanaatlerinizi ortaya kotabilirsiniz ortaya. Söylemleriniz içinde sonuçta katılacak şeyler var ama burada CHP’li arkadaşlar var dolayısıyla onlarda itham içerisine girmiş olabilir. Ben bunlara müsaade etmem ben burada hiçbir siyasi partiye ağır, meclisin taamüllerire aykırı bir şekilde davranılmasına müsaade etmem dolayısıyla toparlayalım kırıcı olmayalım ifadesinde bulunarak, Meclis Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz’ün durumu kurtarmaya çalışması ise gözlerden kaçmadı.

‘’DOLAYISIYLA SEÇİME GİREN SİYASİ PARTİLER VE ADAYLAR BELLİ’’

Meclisi yönettiğini her mecliste hatırlatan Ahmet Hamdi Gürbüz’e sormak istiyoruz. Kendisi bukalemum gibi renkden renge giren neredeyse kapısını çalmadığı aşındırmadığı parti bırakmayan CHP ve Millet ittifakının oylarıyla mecliste bulunan sözde meclis üyesinin son durağı da şimdilik BBP olan Nail Balkan sadece seçime giren siyasi partiler değil dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun yasalarına da hakarette bulunmuştur.

Dolayısıyla Meclisi yöneten ve her mecliste bunu hatırlatma gereği duyan Meclis Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz’den kamuoyunun beklentisi şu yöndedir. Ya kardeşim burası ‘’Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’’ bu sıraladıklarını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını iradesini gösterdiği seçimlerde ne işi var burası muz cumhuriyeti değil tepkisini göstermesini Eyüpsultan Kamuoyu beklediği bu tepkidir.  Birkaç cümleyle geçiştirerek durumu kurtarmak sözünü ettiğimiz Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının olduğu Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne hiçbir katkı sağlamaz.

Bu tepki çeken konuşmanın ardından söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar, Nail Balkan’a önce haddini bilecek aynaya bir bakacak ifadesinde bulundu.

İşkar sözlerine şu ifadelerle devam etti:

‘’CHP’li ALİ HAYDAR İŞKAR SEÇİME GİREN ADAYLAR VE SİYASİ PARTİLER BELLİ’’  

Tabi ki bir seçim yaşadık bu seçimle ilgili bir değerlendirme yapacağız. Değerlendirmeleri yaparken Türkiye’de çıkan tabloya baktığımız da %52’ye %48’lik bir oran var. Dolayısıyla 27. milyon insan Sayın Cumhurbaşkanı’na oy vermiş, 25.milyon insan çıkmış Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermiş. Ve 10. Milyon insan sandığa gelmeyerek oy vermemiş. Baktığınız zaman 35.milon insan Sayın Cumhurbaşkanımıza oy vermemiş.  Karşısında durmuş.

Bu ne demek biz bu ülkeyi usulca anlaşarak birlikte yönetelim demek. Aslında bu milletin verdiği mesaj çok net, bakın biz buradayız sizi denetleyeceğiz her an gözümüz üstünüzde demek istemiştir. Muhalefetin görevi bu. Oylara baktığımız da hemfikiriz sayı bellidir 10.milyon insan sandığa gelmemiştir. Bu bir tepkidir. Buradan çıkarılması gereken çok önemli bir ders vardır.

Şimdi İstanbul’da da aynı şekilde bir sonuç olmuştur. İstanbul’da da yine seçmenin çok önemli bir kısmı sandığa gelmemiştir. Ama İstanbul da Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu %52 oyla birinci olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı geride kalmıştır. Keza Eyüpsultan’da da yine %52’ye %48 oranla Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önde bitirmiştir. Ankara’da Türkiye’nin çoğu büyük kentlerinde Sayın Cumhurbaşkanı geride kalmıştır.

Bunları biz farklı da değerlendirebiliriz.

Bunlar hepsi konuşulması gereken ve müzakere edilmesi gereken konular.

Evet şimdi İstanbul’da 20 ilçede geride kalmış Sayın Cumhurbaşkanımız buradan ders çıkartması lazım.

Çok net bir şekilde bitirdik fark attık bu olaylar bana göre düşünülmesi ve konuşulması gereken konular.

Konuşulurken de düşünülmesi gereken konulardır bunlar.

Şimdi arkadaşımız gerçekten çok üzdü bizi.

İki aday yarışmış. İsmi bellidir bu adayların. Biri Sayın Recep Tayip Erdoğan’dır, biriside Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Kazananı belirtiyor, kaybedeni belirtirken farklı farklı bizim partimizle veya Millet ittifakıyla, Sayın Kılıçdaroğlu ile hiç alakası olmayan birilerini getirip buraya eklemeye çalışıyor.

Şimdi bunu söyleyen arkadaş sanki biz bunu tanımıyormuşuz Eyüpsultan’da gitmedik parti bırakmayan hani bukalemum dediği ve renkten renge giren her dönem farklı bir yere giren arkadaş geliyor burada Türkiye Cumhuriyeti Ddevleti’nin kurucu unsuru olan partiye CHP’sine laf söylüyor.

‘’HATTİNİ BİLECEK’’

Önce haddini bilecek.

Sonrasında 86.milyonun kazanması gerektiğini söylememiz gerekirken kimlerin kandığını biz çok iyi biliyoruz.

Biz de şunu mu diyeydik, Katar mı kazandı, Kur korumalı mevdudat sahipleri kazandı, Suriyenin diplerinden gelen terörisler kazandı, Domuz bağı yapanlar kazandı, bunlarımı diyeydik.

Bakın değerli arkadaşlar.

Seçimler demokratik bir yarıştır yapıldı. Sonuçları hepimize seçilenleri, Milletvekillerine, Bakanlarına, seçilen tüm siyasi partilerin seçilmişlerine önümüzdeki süreçte bir görev düşüyor. Herkes çıkacak görev tanımına göre görevini ifa edecek ve bu ülke kalkınacak.

Zor durumda olduğumuzu herkes biliyor.

Bu insanlar halktan aldıkları bu yetkiyle gereğini yapmak zorundalar.

Vazifelerini en iyi şekilde yaparak katkı sunacaklardır dedi.

Kendisini ve partisi’nin tepkisini dile getirmek için söz alan Zülfü Çakar’da şu ifadelere yer verdi:

‘’CHP’Lİ ZÜLFÜ ÇAKAR PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ OLUR’’

Sayın Başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım;

Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Seçim süresi için de gerçekten seçime değil de savaşa gidiyormuşçasına bazı söylemler oldu. İyi hatırlarsanız 14 Mayıs seçimleri sonrasında burada Sayın Başkan da söyledi güzel dil iyi dildir demişti ya hep söylüyorum siyasetin bir edebi, dili olması lazım. Bir nezaket dili olması lazım.

Evet bir seçimdir, halk iradesini koyacaktır, beğenirsin, beğenmezsin, eksikleri vardır. Fazlaları vardır. Bu süre içerisinde çok mu doğru bir seçim süreci götürülmüştür. Adaletli bir seçim sürecimi götürülmüştür. Maalesef çok da  öyle değildir. Çünkü sürekli söylemler ‘hak ile batılın seçimi,’ ‘hak ile küfahın seçimi’ yani öyle bir yere giriyoruz ki savaşa ‘’Kendilerine oy verenler Müslüman karşı tarafa oy veren Haçlı ordusu’’. Kıblesizler, Namazsızlar, Abdessizler, Teröristler, cami imamları camilerde silahlanma çağrılarında bulunuldu.  Ve bu ayrıştırma, ötekileştirme sürekli kullanıldı.

Şimdi seçim bitmiştir. Birlik beraberlikten bahsetmek güzel kolay ve buna da ihtiyacımız var. Ciddi anlamda bu ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı var.

‘’ÜLKEMİZİN CİDDİ ANLAMDA BİRLİĞE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR’’

Ekonomik savaşımız var arkadaşlar sürekli söylüyoruz.

Seçimden sonra doların artışı durmuyor sürekli yükselişte yeni rekorlar tazeliyor. Türkiye ekonomik bir çıkmazın içerisindedir.

Şimdi o zaman ben bu gün söyleyeyim Sayın Bakan Memet Şimşek bankaların kredi vermelerini öteledi. Ekonomik olarak çok sıkıntılı bir süreçteyiz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’ekonomik bağımsızlığını kazanamamış bir ülke hiçbir zaman tam bağımsız olamaz’’. Dışarıya bağlıdır. Biz bu gün buğday alabilmek için yolun açılmasını bekliyoruz arkadaşlar. Böyle bir duruma geliyoruz, burada böyle afaki söylemlerle günü geçiştiriyorsunuz. Şimdi Fetöcüler kaybetti. Karşı tarafa bir bak bakalım FETÖ ile ilişkisi olan bir parti var mı? Söyleyebiliyormusunuz, söyleyemezsiniz.  CHP’sini PKK, FETÖ ve terör örgütleriyle hiçbir zaman aynı cümle içerisinde anamazsınız arkadaşlar.

Anamasınız.

Bunun andırılmasına da müsaade etmeyiz.

Biz hiçbir zaman FETÖCÜ olmadık bu konuda iktidarı sürekli şekilde uyarıcı olduk.

Bu söylemlerle kutuplaştırmaya başlıyorlar. Bizden olanlar. Bize oy verenler. Ve ötekiler. Teröristler. Seçim dönemi bu anlamda şunu söyleyebilirim meclis üyesi arkadaşlarımın çoğuna da teşekkür ediyorum. Bir çok olayda şahit olduk, öyle olaylar oldu ki çadırlarda, miting alanlarında. Teröristler diyerek kavganın çıkacağı yerlerde sağduyulu davranarak onları kapatıp örtpas ettik. Sakinleştirdik seçim bitiyor yarın yüz yüze bakacağız.

Şimdi ben arkadaşın ismini de anmak istemiyorum artık söylediği söylemler çok doğru söylemler değil ve ülkemize de meclisimizde hiçbir katkısı olmayacak dedi.

”AK-PARTİ’Lİ HÜSEYİN BİRDAL’IN MECLİS KONUŞMASI”

”AK-PARTİ’Lİ MÜRSEL TEKNECİ’NİN MECLİS KONUŞMASI”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir