CHP’li Ali Haydar İşkar’dan, AKP’li Güven İldirim’e sert yanıt

Example HTML page

CHP’li Ali Haydar İşkar’ın, AKP’li Güven İldirim’e cevabı: ‘’AKP’li Eyüpsultan Belediyesi gözünü İBB’nin parsellerine dikti’’

Eyüpsultan Belediyesi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Kasım ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkan vekili Ahmet Hamdi Gürbüz Başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı toplantıda Gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan AKP’li Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Güven ildirim tansiyonu yükselten bir konuşma yaptı ve CHP Meclis Üyelerinin Çırçır Mahallesine hiç gitmediğini söyledi.

AKP’li Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Güven İldirim’in Meclis gündemine taşıdığı konular hakkındaki açıklama yapmaya hem üzgünüm hem de gerginim ifadeleriyle başladı.

Başkanım İBB bizim çırçır mahallesinden ne istiyor anlamış değilim. M ada parseli gündeme getirerek 2019 seçimlerinde yapılan protokol’e atıfta bulunarak sıkıntıları çözeceğiz dediler aradan 4.5 yıl geçti sorunu çözemediler ifadesinde bulundu. Yine CHP Meclis Üyelerinin oraya gitmediğini söyledi. Şeref sözü verip bir tık üstüne geçerek Taahhütname  imzalayıp veriyorlarsa ve yerine getirmiyorlarsa bu söz CHP Meclis gurubuna da aittir. Onları taahhütnameleri ile baş başa bırakıyorum çırçır halkı bunları unutmayacak ifadesinde bulunan AKP’li Güven ildirim Kapalı Pazar yeri olayı ve İmar Spor2a yapılan kaçak kondu spor alanını dillendirmesi üzerine CHP Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar, CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Gülsüm polat ve CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı söz alarak cevap hakkını kullandılar.

İŞKAR: AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ 25 YILIK İKTİDARLARI DÖNEMİNDE ÇIRÇIR MAHALLESİNE VE EYÜPSULTAN’A HİZMET YAPMAYI UNUTMUŞ…

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi gözünü İBB’nin parsellerine dikti, çünkü ancak satmaktan anlıyor onlar…

Az önce Güven arkadaşımızın değindiği 3 konu var. Birincisi M adadan bahsetti tabi Güven beyin aklında mı değil yada bilgisi mi yok bilmiyorum ama 30 yıldır Eyüpsultan’ı yönetiyorsunuz. Aynı zaman da uzun süredir de merkezi hükümet sizde, ve Büyükşehir Belediyesi sizdeyken ne yaptınız diye sormak istiyorum?

Şunu da şöleyeyim Güven bey M ada bahsettiğiniz alanla ilgili 2017 de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı riskli alan ilan etti 6306 sayılı kanunla plan yapma yetkisini kendisinde olduğu bilgisini vereyim.

Bir diğer konu M adayla ilgili hani diyorsun ya gelmediniz, gitmediniz bu konuda doğruyu söylemek adına o bölgenin bir esnafıyım. Sayın başkan bazen her gün en az haftada üç gün olmak kaydıyla Akşemşettin’e gider gelirim.  Orada toplumun içine girerek esnaflarla selamlaşan birisiyim. Bir şeye değinirken doğru söylemek ve insanları zor durumda bırakmamak lazım. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi Eyüpsultan da ikamet ediyor. Mahallesin de çevresinde toplumla iç içe bulunan insanlar. O Planları kim yaptı sormak isterim ben tabi ki. Özellikle M adayla ilgili 122 ada, 122 adanın parsellerine ilişkin planlar AKP döneminde yapılmış 1/ 100 ölçekli planlar sizin tarafınızdan onaylanmış yine 1/ 5000 ölçekli planlar sizin tarafınızdan onaylanmış. Ve bu planlar yapılırken orada o insanlar yaşıyordu. O donatı alanında insanları sizler bıraktınız.

Oradaki yaşayan insanların yerlerini eğitim alanında tutarak, sağlık alanlarında tutarak bile, bile o planları sakat yapan sizlerdiniz. Siz bu planları Büyükşehir Belediyesin de onayladınız. Açın bir bakın ona göre konuşun.

Dolayısıyla sonrasında 2017’de Çevre şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı plan onun yetkisinde olan bir konudur.

Gelelim biz ne yaptık. Şunu söyleyeyim, Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı’nın plan yapma yetkisinde olan yeri ilgili İBB Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün,  Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı’na yazdığı dünya kadar yazı var.

Burayla ilgili planların yapılması ve dönüşümün sağlanması gerekmektedir. Bunun yapılma şekli İBB Meclisinde çoğunluğun kimde olduğunu bizlerde çok iyi biliyoruz, Sayın başkanda biliyor. Biz İBB olarak geldik vatandaşlara teklifte sunduk donatı alanları çok fazla oralarda vatandaşlarımızın dönüşümü sağlanması lazım. Dönüşüm için daha fazla bir imar hakkı lazım orada ve bu da meclisten geçer yada Çevre şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığından geçer.

Biz teklifleri sunduğumuz da vatandaşların donatı alanından çıkarılması ve güvenli konutlara alınması konusunda tekliflerimizi sunduk. Bu teklifler doğrultusunda vatandaşlarla görüşmelerimiz devam ediyor.

Ama şu müjdeyi de size vereyim biz bununla ilgili bölgede sosyal konut çalışması yapıyoruz. Sayın başkan şunu söyleyeyim mevcut planlarla vatandaşla görüşmeler yapıldı. Vatandaşın yerleri ile ilgili fiziki inceleme yapıldı. Ölçümler yapıldı. Hak sahipleriyle oturuldu görüşüldü.

Bununla ilgili 6306 sayılı kanunla gereken İBB’ye verilen yetkiyle gereken halkla toplantılar yapıldı. AKP’nin yıllardır yapamadığını biz insanları salonlara toplayarak masalar kurarak anlattık. Bu sürecin doğru yürütülmesi vatandaşın mülkiyet sorununu çözme konusunda da çalışmalar devam ediyor. Yakın zamanda sosyal konut projesini açıklayacağız.

‘’BİR DİĞER KONUYA GELELİM KAPALI PAZAR ALANI’’

Şimdi arkadaşlar daha önce de biz bu Pazar alanını konuştuk ve ben anı cevapları verdim arkadaşımıza.

Şimdi geçen de söyledim tekrara düşeceğim sen Eyüpsultan belediyesinde meclis üyesi olarak devam ediyorsun senin belediye başkanın ve başkan yardımcıların mevcut.

Koca Çırçır Mahallesin de eğer bir Kapalı Pazar alanı yaratamamışsan 30 yıldır bu senin ayıbındır. Burayı demekki doğru yönetememişsin. Demek ki oradaki arsaları, parselleri satmışsın sonrada gelip gözünü dikmişsin buradaki İBB İştiraki İmar AŞ’nin arsasına. Şimdi çok istekliysen 25 yıl boyunca bu belediyeyi yönettiniz, yönetirken o planı çıkartıp o alanla ilgili parkta yapabilirdin altına otoparkta yapabilirdin. Pazar alanı da yapabilirdin hayli, hayli.

Nedense biz İBB’yi aldık Eyüpsultan İlçesine hizmet etmeyi unutan AKP’li  arkadaşlar gözlerini İBB’nin parsellerine diktiler.

Neden çünkü siz sadece satmayı bilirsiniz. Siz sadece satışa ve ranta odaklanmışsınız.

Şimdi güya yer istemişler de vermemisiz alın size ‘’Alibeyköy Kapalı Pazar yeri’’. Yine alın size Çobançeşme Çocuk Köyü park alanı. Demek ki İBB mümkün olan yeri halka hizmet için veriyormuş. Onu da konuşsana söylesene arkadaş. Çobançeşme Çocuk köyünü ballandıra, ballandıra anlatıyorsunuz. Söylesene burayı bize İBB Tahsis etti bunu da anlatsana. Eğer Eyüpsultan’ı siz yönetiyorsanız Çırçır mahallesine Kapalı Pazar Yeri bulmak da o belediye başkanının yani Deniz Köken’in işi.

Tapusu sende olan bir mala tüzel kişiliği olan bir şirketin malını benim cebren alma sansım yok hukuk var bu ülkede.

Siz devletin mallarını birbirinize peşkeş çektiğiniz için bunu da bizden bekliyorsunuz kusura bakmayın. Biz si değiliz.

‘’TAHADDÜTNAME ‘’

Birazcık imar planından, belediye kanunundan anlıyorsanız. Bakın orada açık açık net bir şekilde söylenmiş. Sayın Başkan meclis çoğunluğunu alsaydı, o yerin yetkisi Büyükşehirde olsaydı amenna. Ekrem İmamoğlu Başkanımız getirir planı önümüze koyardı. Plan yapma yetkisi Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı’nda o kadar.

‘’İMAR SOPR’A SPOR ALANI’’

Sayın başkan diğer bir konu spor alanıyla ilgili arkadaşlarımız da cevap verecektir. Şimdi bir alan eğer Eyüpsultan Belediyesinin uhdesinde ise gider Eyüpsultan belediyesi foksiyonunu getirir burada meclisin üzerine düşen bir durum var ise burada planla ilgili katkımızı sunarız. Oranın spor alanına dönmesiyle ilgili katkımızı sunarız. Ora ile ilgili de belediyemiz kulüple protokol yapar ve kulüp işletir. Ama mevcut yerin kimin mülkiyetinde olduğunu bilmiyorum. O alanın hangi kurumun yetkisinde olduğu ile ilgili net bir bilgim yok. Mülkiyet Büyükşehirde ise bunun yazışmasını yaparlar. Büyükşehirle görüşürler bu bürokratik bir işlemdir dedi.

GÜLSÜM POLAT: ‘’BİRSABAH PARKA GİRİP AĞAÇLARI KESME ALIŞKANLIKLARINIZDAN VAZ GEÇİN’’

Öncelikle teşekkür ederim Sayın Başkan; tüm Meclis Üyelerini kıymetli misafirlerimizi ve bizleri sosyal medya hesaplarından takip eden çok değerli Eyüpsultanlı komşularımızı saygı ve sevgilerimle selamlarım.

Sayın Başkan son 20 yılda İstanbul da rant uğruna o kadar büyük devası ormanlar yeşil alanlar katledildi ve İstanbul’a ihanet edildi ki; Biz CHP yönetimi olarak kendi dönemimizde işlenmemiş yeşil alanları betona ve demire çevrilmesini doğru bulmadığımızı buradan biz kez daha, her zaman haykırdığımız gibi bir kez daha söylemek istiyoruz.

Siyasi kaygı uğruna şehrimizin göbeğinde kalan bir avuç yeşil alanın talan edilmesine dün karşıydık, bu gün karşıyız ve yarında karşı olacağız.

”GÜZEL ŞEYLER OLACAK 5 YILIN SONUNDA TIPKI ELİNİZDE BULUNAN TAAHHÜT NAME GİBİ”

Ancak tabi ki size hak veriyoruz 20 yılda yapamadığınızı biz çok güzel ime kazandırarak 5. yılda yaptığımız için bazı hizmetleri de aslında bizden beklediğinizi yadırgamıyoruz. Çok güzel şeyler olacak 5’yılın sonuna kadar. Bunun sözünü de buradan veriyoruz.

Tıpkı eliniz de bulunan taahhüt name gibi.

”SİZLERİN BU DAVRANIŞ BİÇİMİNİ YADIRGAMIYORUZ ARTIK”

Şimdi diğer taraftan Sehit Halit Aydın parkına gelelim. Doğru İBB’nin sorumluluğunda bulunan yaklaşık 30. Bin 600 ( cm) büyüklüğündeki alan burası kadostral boşluk arkadaşlarımız bunun daha önce bilgisini vermişlerdi ve planını göndermişlerdi. Orası ana hartelde bulunan bir kadostral boşluk.

O yüzden de cadde de olduğu için ana hartelde İBB’nin sorumluluğunda olan bir yer. 5. Leventte ki muhtarlığın arkasın da olan yer orası da ana hartel ve orası da İBB’nin sorumluluğun da.

Yada Silahtar ağa caminin önünde bulunan alan gibi, yada Alibeyköy Metrosunun ve Fevzi Çakmak Caddesinde bulunan Fen İşleri şantiyesi olarak kullandığınız yer gibi İBB’nin sorumluluğun da bulunan bir alan.

Sizler yine İBB’nin sorumluluğunda bulunan alanlarda hiçbir şekilde İBB’ye danışmadan, fikrini almadan bizlerle de görüşmeden hadi bizleri hiçe sayıyorsunuz ama bizlerlede görüşmeden projelendirme yapıp İnşaatlar yaparak Eyüpsultan belediyesine bir şeyler katmaya çalıştınız. Bunu da aslında yadırgamıyoruz ama keşke bunları bizlerle konuşarak yapsaydınız da ilerlemeyi birlikte kaydetseydik. Burada yapılabilir mi, yapılamaz mı bunları beraber görüşseydik.

”KONU HİZMETSE ORTAK MASA ORTAK ÇÖZÜM”

Tam da beni geçen hafta aradığınız gibi bizde elbette hizmet varsa biz buna ortak olmak isteriz. Birlikte gerçekleştirmek isteriz diye konuştuk. Döndük arkadaşlarımızdan buranın detayını öğrendik. Şunu söyledim sizinle konuştuğumuz gibi ortak bir masa oluşturalım bürokratlarımızla konuşalım, sizin de bürokratlarınız gelsin hep beraber bende olayım side olun hep beraber bunu neticelendirelim ete kemiğe büründürelim. Yapacağımız ne varsa elimizden geleni yapalım diye ama şimdi görüyorum ki siz belli bir yol kat etmişsiniz bu yola bizi dahil etmemişsiniz gelip burada feveran ediyorsunuz.

Ortak masa geçen hafta kurulmuş sizinle konuştuğumuzda bizi de bilgilendirin bizde oraya gelelim destek olalım dedik ama bize herhangi bir bilgi verilmedi.

Siz gitmişsiniz alanın tamamında bir projelendirme öngörülmüş. Arkadaşlarımız alandaki projelendirme çalışmasını yapıyorlar. 20 bin metre kare alanın ortasına da gelip bir saha ve soyunma odalarının olduğu bir yerin doğru bulmadığımız için arkadaşlar 20 bin metre karelik alanın projelendirilmesini önermiş sizlere sizler de kabul etmişsiniz.

Ve bununla ilgili projelendirme çalışması yapıyorlar. Bütün alanı kaplamak yerine 20 bin metre kare alanın kenarında buna uygun bir yeri projelendirelim denmiş. Şikayet ediyorsunuz ya aslında şikayet edecek bir şey yok. Birlikte çalışma. Biraz önce sizinle konuşurken arkadaşlarımıza mesaj attım ve geri döndüler ve onlarla konuşuyordum Gülsüm hanım tamda durum böyle kendilerine alandaki çalışmaları bizim yapacağımızı ve uygun bir yer göstereceğimizi söyledik.

”ORTADA FEVERAN EDECEK BİR ŞEY YOK BU NEYİN HİDDETİ”

Ortada feveran edecek bir şey yok.

Siz daha önce yaptıklarınızdan dolayı bunları normalde karşılıyorum artık. Yapılmaması gerekenleri normal karşılar olduk.  Biraz sabrederseniz arkadaşlarımız projelendirme çalışmasına devam ediyorlar zaten irtibattasınız.  Bu süreci beraber sonuçlandıracağız. Bir sabah dozerlerle girip ağaçları kesme alışkanlıklarınızdan vaz geçin…

SEMA BALCI: ‘’TARLA GİBİ GEZİYORUZ BİZ SOKAKLARIMIZDA’’

Çırçır Mahallesin de ikamet eden bir meclis üyesi olarak söz aldım. Şimdi güven arkadaşımız diyor ya mahalleye gelmiyorlar valla ben geziyorum. Mahallemdeyim hiçbir yere de gittiğim yok benim işim mahallemle ilgilenmek.

Acaba kendisi geziyor mu, ara sokaklara giriyor mu. Ara sokaklar da asfaltlarının durumundan haberi var mı? Sokaklar tarla gibi. Tarla gibi geziyoruz biz sokaklarımızda. Gelin bir gün beraber gezelim. Benim sokağıma da girelim diğerlerine de. Hep İBB üzerinden konuştu ya keşke Okullun yapımına da bir atıfta bulunsaydı.

5. yıl bitiyor okuldan eser yok ortada yıkık dökük duruyor orada. Başkanın görevi bitiyor bundan bahseden yok neden bundan bahsetmiyorsunuz.

Biz ortaklaştırıyoruz yapacağımız işleri. Başkan yardımcılarımızı arıyoruz. Sağ olsunlar Başkan yardımcılarımız bizimle iletişim kuruyorlar. Size katkı sunmamıza yardımcı olmamıza yardımcı oluyorlar.

Bakın bir park yapıldı mahallem de sizlerde biliyorsunuz. Bu konu hakkında söz aldım bu park yapılırken gerçekten ciddi tehditler aldım ben. Ama hiç birine göz yummadım sonra bu parkın açılışını belediye başkanımız yaptı. İsmi de verildi beraber gittik fotoğraf da çekindik Güven bey bilirsiniz.  Ama benim o parkı oluşturmamda neler çektiğimi bilmezsiniz.

Biz mahallemiz için bir şeyler yapıyoruz biz orada yokmuşuz gibi davranmayın. Biz varız hayatın içindeyiz yok sayıyorsunuz. Yok saymanızı ret ediyorum.

Başkan yardımcılarımın birisiyle iki defa irtibat sağladım yıkılmış bir binanın enkazının kaldırılmasıyla ilgili hala orada duruyor moloz yığınları alınmadı. Atılan çöplerde cabası. Tam bir yıl oldu dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir