CHP’Lİ ALİ HAYDAR İŞKAR: ‘’ŞEHİT ÖĞRETMELER OKULU VE REFHAN TÜMER LİSESİ’Nİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI’’

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi Mart ayı 1’inci bileşimi Gündem maddelerini görüşmek üzere Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığın da toplandı.

Eyüpsultan Belediyesi Mart ayı 1’inci bileşimin de gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Ali Haydar işkar ülke gündemi ve yerelde Eyüpsultan gündemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

İşkar Yapmış olduğu konuşmasında özellikle Alibeyköy Bölgesinde bulunan AKŞEMSETTİN ve Çırçır Mahalle sakinlerini mağdur eden ’ŞEHİT ÖĞRETMENLER’’ ve ‘’REFHAN TÜMER LİSESİ’’ meclisin gündemine taşıdı. ’ŞEHİT ÖĞRETMENLER’’ ve ‘’REFHAN TÜMER LİSESİ’’ yapımına başlayarak halkın mağduriyeti giderilmeli ifadelerine yer verdi.

İşkar konuşmasının devamında Sayın Başkan, değerli Meclis üyeleri sevgili misafirler, sosyal medya hesaplarından bizleri izleyerek takip eden kıymetli komşularımız, değerli basın mensupları herkesi grubumuz adına sevgiyle saygıyla selamlıyor, alacağımız kararların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Gerek dünyamızda gerekse ülkemizde Covid-19 pandemi süreci hala ciddiyetini koruyor. Başkanımız Sayın Deniz Köken, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz ve CHP Meclis Üyemiz Sema Balcı bir pandemi süreci atlattılar kendilerine tekrardan geçmiş olsun diyor, hasta olan vatandaşlara sağlık şifa diliyorum.

‘’YEŞİLAY HAFTASI’’

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele günümüzde oldukça önem arz etmekte meclisimiz de bu konuda çalışma yapacak araştırma komisyonu olarak yapacağımız çalışmalar halkımıza hayırlı olsun.

‘’TIP BAYRAMI SAĞLIKÇILARIMIZA VE HEKİMLERİMİZE KUTLU OLSUN’’

Tıp Bayramı dolayısı ile bütün sağlıkçılara minnetlerimizi sunuyoruz. Pandemi döneminde ki özverili çalışmalarına ve verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. ‘’Tüm sağlık Çalışanlarımızın ve Hekimlerimizin Tıp Bayramını Kutluyoruz’’

‘’BİLİM VE TEKNOLOJİ HAFTASI’’

Bilim ve teknolojinin önemini biliyoruz dünyanın başka yerlerinde olduğu gibi ülkemizde yetişen bilim insanlarına daha fazla imkanlar sunarak insanlığa ve ülkemize yararlı işler yapmalarının önünü açmalıyız. Son yıllarda görüyoruz özellikle genç bilim insanları beyin göçü yurt dışına kaçmaktadır. Bu da bizim bu alana yeteri kadar önem vermediğimiz anlamına gelir ki ülke olarak yarın çok sıkıntılar yaşarız.

Bilim ve teknoloji haftasını kutluyoruz.

‘’DEPREM HAFTASI’’

Deprem haftası deprem gerçeğini biliyoruz. Bu konuda daha da duyarlılık yaratmalıyız.

Kentsel dönüşüm konusunda özellikle sürdürülebilinir bir çalışmayı ülke deprem politikası olarak ortaya koymamız gerekiyor. Ciddi eksikliklerimiz var. Çevre ve şehircilik Bakanlığımızı bu konuda yerel yönetimlerle ortak çalışmalar yapmaya çağırıyoruz.

‘’MUHASEBE HAFTASI KUTLU OLSUN’’

1/7Muhasebe haftası kutlu olsun. Muhasebe emektir.

Tüm meslek taşlarımızın muhasebe haftasını kutluyorum.

‘’8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü; Herkes için yaşanabilir adil ve refah bir toplum ancak kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile, kadının güçlenmesi de önce kadının sesinin duyulmasıyla mümkün olacağına inanıyorum. Dolayısıyla CHP Meclis Grubu olarak Tüm Emekçi Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz.

‘’İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ’’

12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 101 kutlanacak. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy rahmet diliyoruz.

‘’ÇANAKKALE ZAFERİ’’

18 Mart Çanakkale Zaferi önemli bir zafer kutlayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi sevgiyle saygıyla ve minnetle anıyoruz.

‘’NEVRUZ KUTLU OLSUN’’

21 Mart Nevruz Doğanın uyanışının pek çok dilde, kültürde kutsanarak bayrama çevrildiği gün, Dünya halklarına barış getirmesi dileğimizle 21 Mart Nevruz Bayramını kutluyoruz.

‘’TİYATRO HAFTASI’’

22 Mart Tiyatrocular Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun. Hayatımıza dokunan tüm ustalara saygıyla…

‘’AK PARTİ İKTİDARININ YANLIŞ EKONOMİK POLİTİKALARI’’

AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış politikalar sunucu oluşan akaryakıt elektrik zamları ve döviz kurundaki artışlar nedeniyle yerel belediyelerin bütçeleri etkilenmiştir.

Yerel kurumların mal alım ve hizmet alımları ile ilgili ÖTV ve KDV muafiyetleri arttırılmalıdır. Merkezi bütçeden yerel idarelere verilen pay arttırılsın ilgili kanun 5779 sayılı kanun maddelerinde düzenlemeler yapılmalı.

Son dönemde akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamlardan sonra Belediye otobüs işletmelerinin zararı katlanarak artmaktadır.

Kamu hizmeti yapan Belediyelerin ulaşım araçlarında kullandığı akaryakıtta KDV ve ÖTV sıfırlanmalıdır.

Aksi halde; Belediyelerin bütçeleri sübvansiyonlara yetmeyecek hale gelecek ve bilet fiyatlarına yapılacak zamlarda Halkımızın bütçesini zorlayacaktır.

‘’RUSYA UKRAYNA EMPERYALİST PAYLAŞIM SAVAŞI’’

Cumhuriyetimizin Kurucusu ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Yurtta Barış Dünyada Barış demiştir.

Önerdiği söze uygun ulusun hayatı tehlikeye girmediği sürece savaş bir cinayettir.

Rusya – Ukrayna savaşı 21 yüzyılda bir savaş ile yüz yüze kaldı. Bebekler hastalar sığınaklardaki korkunç görüntüleri seyrediyoruz. Tankların araçları nasıl ezdiğini gördük. Savaşı şiddetle kınıyoruz. Sivil halk ölüyorsa katliam vardır.  Savaş askerler arasında yapılır.

Her ülke olmak zorunda ekonomik yönden teknolojik eğitim sanat her yönüyle gelişmiş olmalı ki birilerinin uşağı olmamalı.

Emperyalistlerin savaşında sivil halk zarar görüyor.

Amerika her zamanki emperyalist planları için savaş çığırtkanlığı yapıyor. Rusya da bir tek adam rejimi oluştu. Bir dönem sanatın eğitimin matematik fiziğin önemli olduğu Rusya bu gün sadece enerji satarak yerini korumaya çalışan bir ülke konumunda. Özgür bir ülkeye saldırmasına karşıyız.

Aynı zaman da Ukrayna da akıllı olmalıydı. NATO ya girme hayalleri kendisine pahalıya patladı.  Yani orada 2 anlaşmalar yaparak süreci götürebilirdi dedi.

‘’ŞEHİT ÖĞRETMENLER OKULU’’ ve ‘’REFHAN TÜMER LİSESİ’’

Nüfusu 60 bini üzerine olan Akşemsettin Mahallesindeki Şehit Öğretmenler Okulu ve yine nüfusu 40 binin üzerinde bulunan Çırçır Mahallesindeki Refhan Tümer Lisesi bölgede önemli ölçüde mağduriyetler oluşturmakta. Bölgenin iki önemli okulu yıkıldı ve yapının da bir türlü yol alınamadı. Taşıma yöntemiyle yapılan eğitimin pekte sağlıklı olmadığı kanısındayım. Gerek öğrenciler gerekse aileler bu artan ekonomik koşullarda oldukça mağdur durumdalar. Buraların yapımına bir an önce başlanarak mağduriyetlerin giderilmesi bu kapsamda gerekli yerlerle Bakanlıklarla ilişkiler kurularak çözümler üretilmesi gerekiyor.

 ‘’SULTAN CENTER’’

Diğer taraftan vatandaşların bizlere sorduğu bizlerde meclis üyeleri olarak idareye tekrar sorma gereği duyuyoruz. Sultan Center her zaman gündemimize gelen bir konu sonuçlanması gerekiyor. Bir an önce Eyüpsultan Halkımıza daha güvenli kaliteli hizmetin sunulması herkesi mutlu edeceği kanısındayım dedi.

İşkar sözlerini: Bu vesile ile meclisimizin alacağı kararların hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum ifadeleriyle bitirdi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir