CHP TBMM Grup Basın Danışmanlığı görevine Suat Toktaş getirildi

Example HTML page

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Tuncay Keser’den boşalan TBMM Grup Basın Danışmanlığı koltuğuna gazeteci Suat Toktaş getirildi.

CHP Meclis Grubu’ndan bugün yapılan bilgilendirmeye göre, gazeteci Suat Toktaş bundan böyle Grup Basın Danışmanı olarak görev alacak.

Toktaş’ın seçim döneminde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile birlikte Kampanya Ofisi’nde de görev yapacağı bildirildi.

RTÜK üyesi Okan Konuralp’ın milletvekili adaylığı için istifasının ardından CHP TBMM Grup Basın Danışmanı Tuncay Keser bu görev için aday olmuş ve TBMM Genel Kurulu’nda RTÜK üyesi seçilmişti.

SUAT TOKTAŞ KİMDİR?

Elazığ’da 1968 yılında doğan Suat Toktaş, 1988 yılında Ankara’da Günaydın Gazetesi’nde muhabir olarak mesleğe başladı. 3,5 yıllık yazılı basın deneyiminden sonra televizyon sektörüne geçti.

HBB, Star, Kanal D, ATV ve BRT gibi kanallarda toplumsal olaylar, çalışma hayatı, siyaset ve Meclis muhabirliği, ardından editörlük yaptı. 1999 yılında CNN Türk’e geçen Suat Toktaş, kanalda önce Ankara, ardından İstanbul’da editörlük ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. 10 yıllık CNN Türk deneyiminin ardından Habertürk TV’ye geçen Toktaş, 5 yıl boyunca haber merkezinin başında bulundu.

Suat Toktaş, Habertürk’ten ayrıldıktan sonra Haber Global kanalını kurup, yayına geçirdikten sonra kanal ile yollarını ayırdı. Toktaş daha sonra Youtube’dan yayın yapan Babıali TV’de günlük, TV 5 Televizyonu’nda ise haftalık siyasi tartışma programları yaptı. Toktaş, 17 Nisan 2020 itibariyle genel yayın yönetmeni olarak başladığı Halk TV’de ayrıldığı 16 Eylül 2022 tarihine kadar görev yaptı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir