CHP lideri Kılıçdaroğlu ; CHP’nin eğitimdeki 5 temel hedefini açıkladı

Example HTML page

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin eğitimdeki 5 temel hedefini açıkladı. Buna göre CHP’nin ilk hedefi, ‘Öğretmenler Meslek Kanunu’nu çıkarmak olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Aralık Salı günü gerçekleştirdiği grup toplantısında, öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine CHP’nin bakışını anlatmak ve iktidara geldiğinde gerçekleştireceği hedefleri duyurmak adına eğitimdeki 5 temel hedefini açıkladı.

Öğretmenlerin sorunlarına değinen ve atama bekleyen öğretmenlerden bahseden Kılıçdaroğlu, 1 Aralık Salı günü yaptığı grup toplantısında eğitimin ne kadar önemli olduğunun altını çizip, ancak eğitimli bir toplumun dünyada söz sahibi olacağını hatırlatarak CHP’nin eğitimdeki hedeflerini paylaştı.

Grup toplantısında eğitim dünyasında büyük sorunlar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, çocukları yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunduklarını söylediği öğretmenler için ilk hedefin Meslek Kanunu olduğunu belirtti.

5 TEMEL HEDEF

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 5 temel hedeften ilkinin öğretmenlik meslek kanununu çıkarmak olduğunu ve öğretmenleri toplumda bulundukları konumun yukarısına taşımak olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun sıralamasıyla CHP’nin eğitimdeki 5 temel hedefi şöyle:

1- ‘Öğretmenler Meslek Kanunu’nu çakaracağız. Öğretmenler, ‘Devlet Memurları Kanunu’nun kapsamı dışına çıkacak, öğretmenlerin bağımsız ayrı bir yasası olacak. Tıpkı ‘Hakimler ve Savcılar Kanunu’ gibi… Bu düzenleme ile öğretmenleri toplumda en saygın konuma getireceğiz.

2- Hiçbir öğretmen, yoksulluk sınırının altında maaş almayacak. Bütün öğretmenler kadrolu olacak, ücretli ve sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilecek. Her yıl 24 Kasım öğretmenler gününde öğretmenlere birer maaş ikramiye verilecek. Ayrıca öğretmenlerin emekliliklerinde düşük aylığa mahkum edilmemeleri için 3600 ek göstergeden yararlanmaları sağlanacak.

3- Eğitimin çağdaş koşullarda verilebilmesi için Türkiye’nin toplam yatırımlarının en az yüzde 18’i Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarına ayrılacak. Böylece tüm okullar güvenli ve iyi donanımlı olacak. Bu bağlamda köy okulları yeniden açılacak. Nerede öğrenci varsa, orada öğretmeni de olacak.

4- Eğitimin tüm bileşenleri ile oluşturulacak bir politika ile eğitim, üretime dönük olacak. Örneğin;

– Bütün organize sanayi bölgelerinde ‘Teknoloji Liseleri’ kurulacak.

– Bu okullar, Milli Eğitim Bakanlığı ve organize sanayi bölgesi yönetimi ile işbirliği içerisinde yönetilecek. Okulların tüm altyapısı ve donanımı organize sanayi bölgesi yönetimi tarafından sağlanacak.

– Teknoloji Liseleri en az 6 yıllık bir eğitimi amaçlayacak ve yatılı olacak.

– Bu okullarda okuyan öğrenciler, üçüncü sınıftan itibaren eğitim alanlarıyla ilgili fabrikada staj yapacak. Fabrikada staj yaptığı süre içinde öğrencinin sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek.

– Bu öğrenci üniversiteye gitmek istiyorsa, izdüşümü fakültenin sınavına girerek artı puanla girecek.

5- Her okulun bir bütçesi olacak. Bütçe harcamaları Milli Eğitim Bakanlığınca denetlenecek. Okul Aile Birlikleri daha işlevsel bir hale getirilerek okul yönetiminin güçlenmesi sağlanacak.

chp-egitimdeki-5-temel-hedefini-acikladi-813877-1.
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir