CHP Kağıthane 'Öztürk' dedi

CHP Kağıthane İlçe Başkanlığı seçimleri sonuçlandı.

Divan Başkanlığını Çetin Soysal’ın yaptığı CHP Kağıthane İlçe Başkanlığı seçimleri sonuçlandı. Avukat Zeynel Öztürk 197 oy olarak başkanlığa seçildi. Diğer aday Mehmet Ali Yükse ise 168 oy aldı.

Zeynel Öztürk Yönetim Listesi,Cafer Akkaya,Bülent Akyol,Volkan Aslan,
Hatun Leyla Aydındağ,Günay Aysan,Kenan Balaban,Zehra Balık,Taner Battal,Nezahat Köyel Irmak,Ercan Karakuş,Erhan Kaya,Cabbar Kement,Emsal Şan,Emel Turidi,Cemafer Ünal,Sinan Zeytun;yer aldı.

Av. Zeynel Öztürk yaptığı konuşmada,”Bu süreçte neler yaşandığını buradan konuşmayacağım. Bunu hep birlikte yaşadık. Çok şeyler söylendi ve çok şeyler söylenecek. Kâğıthane’ye çıktığımda, Kâğıthane halkının bana bakışını gördükten sonra, benim birçok şeyi söylememem gerektiğini düşünüyorum. Ben hoşgörülü olmalıyım. Bana küfür etseler bile, o kişinin elini sıkmalıyım. Ama o küfür edenlere, dedikodu edenlere Mevlana’nın sözüyle, tek bir şey söyleyeceğim.” Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendisi bilir” diğer söz ise “Söyleyene değil, söyletene bak” diyorum ben.” dedi.

Zeynel Öztürk her yere aday diyorlar, Muhtarlık bile olsa aday olur diyorlar. Evet, yakında Muhtarlıgada adaylığımı koyacağım diyerek. Bu söylentiler ile dalga geçen Av. Zeynel Öztürk,”Adaylık kendine güvenmektir, Adaylık bu işi ben yapabilirim demektir. Ben ön seçim olmayan hiçbir yere aday olmadım. Odalarda, bürolarda dedikoduyu bıraksınlar, gelsinler burada örgütün içinde konuşsunlar” dedi

ZEYNEL ÖZTÜRK BAYKALCI DİYORLAR

Av. Zeynel Öztürk, Kemal Taştan ve Mehmet Ali Yüksel’i, isim vermeden kastederek yaptığı konuşmada Bu” kürsülerde hukuku ihlal edenler, hukuku çiğneterek, kendilerini bir yere getirmek için. Sineyi delege ile değil, Sineyi delege demek başka şey demektir, hukuku çiğnetmek başka bir şeydir. Her arkadaşımız aday olabilir, Aday olan bir arkadaşımız. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunu seven bir partilimize” Zeynel Öztürk Baykalcı” diyor. Deniz Baykal bizim eski genel başkanımız. Bu partiyi iktidar yapacaksa, ben Deniz Baykal ile birlikte yol yürürüm. Bu partinin küçülmesi için ben varsam varım, ben yoksam yokum diyenler ile asla olmam. Deniz Baykal bu partinin bir elamanıdır, Bu partinin genel başkanlığını yapmıştır. Neymiş Zeynel Öztürk Deniz Baykal’ın adamı. Hayatta ben hiç kimsenin adamı olmadım” dedi.

Birileri başka partide siyaset yaptığında, CHP için mahallelerde neler söylediğini gidin mahallelere sorun diyen Av. Zeynel Öztürk,”Bugün benim Deniz Baykal’ın adamı olarak ilan edenler. Benim avukatlık büroma gelerek. Bir başka yerde seçim kuruluna verilmiş, belediye meclisi listesinin düşmesi için toplantılar yaparak, listenin düşmesi için istifalar örgütlüyordu. Kâğıthane’de söylenecek çok şey var” dedi

DİĞER ADAYLAR NE İŞ YAPIYOR AÇIKLASINLAR

Meyhane ve kahvehane siyasetini bırakalım. Bu parti içki masalarında meze değil diyerek gönderme yapan Zeynel Öztürk,” Ben yaşamım boyunca hiçbir belediyenin kapısını vurarak iş almadım. Kimler hangi saatte belediyelerin kapısını aşındırıyor, belediye başkan yardımcılarıyla oturup, kimleri kimlerle tanıştırıyorlar. Belediyenin kameraları var, gidip soralım görelim. Ben avukatım, anlımın terinle her kuruşun hesabını vermeye hazırım. Herkes işini gücünü, bürosunu yerini ismini koysun. Kimin ne olduğunu görelim, halkın terazisine bir çıkalım” diyerek, etrafta konuşanların ne iş yaptığını tartışmaya açtı.

KÂĞITHANE’DE KIZILDERİLİLERE İHTİYAÇ YOK

Neden aday olduğunu açıklayan Av. Zeynel Öztürk,” benim hiçbir şekilde aday olmak benim aklımda geçmiyordu. Ama sizler bana “Savaş baltalarını arkasına takıp, sonra cebine koyup, Seçimi kaybettikten sonra. Savaş baltalarını eline alıp, sokağa çıkan Kızılderililere ihtiyaç yok” dediler. Hiç elinde savaş baltası olmayacak, bir elinde sosyal demokrasinin bayrağı, bir elinde hak ve eşitlik bayrağı olacak, birileri ile bu Kâğıthane büyür dediler. Zeynel abi gel bir ağabeylik yap dediler. Ben Kâğıthane’nin akan suyu değilim. Bazı arkadaşlarımız, Kâğıthane’nin akan suyu gibiler. Bunlar bir kere Kâğıthane’de geçer, sonra gölet olurlar. Sonrada nerede oldukları da belli olmaz. Ben yarın Kâğıthane’de toprak olacağım. Benim sözüm var torunuma” ben senin onurunu asla çiğnetmeyeceğim” demiştim. Şimdi diyorum ki ben, Kâğıthane’nin, sizlerin onurunu asla çiğnetmeyeceğim diyorum. Taşın altına elimi bir kez daha koyuyorum ve ilçe başkan adayı olduğumu örgütümün önünde açıklamıştım” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir