CHP İstanbul’da ilçe kongrelerinin bitmesine kısa bir süre kalırken gözler İl kongresine çevrildi

Example HTML page

CHP 38 Olağan Kongre Süreci ilerlerken kongrenin kalbinin attığı İstanbul’da 10 Eylül’de İlçe kongrelerini bitirmiş olacak. Bu hafta yapılan 7 ilçe Başkanlığı kongresinde sisler dağılmış yenileşmeciler lehine ciddi netleşmeler ortaya çıkmıştır.

CHP İstanbul’da hafta sonu yapılan seçimlerde 7 ilçenin ilçe başkanı belli oldu.

CHP 38’inci Olağan Kongre süreci ilerlerken  kongrenin kalbinin attığı İstanbul’da yenileşmeciler ile değişimcilerin çekişmeleri netleşmeye doğru ilerlemeye devam ediyor.

13 Ağustos 2023’de yapılan İlçe kongrelerinde yaşanan en ilginç konu ise Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün İl Kongre listesinde yer bulamaması oldu. Diğer bir yandan ise Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt İle anlaşmazlığa düşen Hüseyin Engin’in Değişimci gurupla anlaşarak girmiş olduğu yarışta galip gelmesi oldu.

En yüksek delege sayısına sahip İstanbul’da seçimler kritik bir önem taşıyor.

Gerçekleşen İlçe kongrelerde ise değişim yaşanmadı Gazetemiz Haber Etkin’in öngördüğü şekli ile 38’inci Olağan kongre süreci devam ediyor.

34 İlçe de kongreler tamamlanması ile hala yenileşmeciler, değişimcilerin iki adım önünde koşmaya devam ediyor.

Bu haftanın sürprizi ise geçmiş dönemlerde İstanbul İl Başkanlığı, Genel Sekreterlik görevi ve İstanbul Milletvekili görevinde bulunan Gürsel Tekin‘in İl Kongre delegesi seçilememiş olması oldu.

Kongrelerini tamamlayan 7 İlçede İlçe Başkanlıklarına şu isimler seçildi: Kadıköy Ali Narin, Pendik Niyazi Güneri, Beyoğlu Muharrem Bulut, Sultangazi Kemal Arseven, Küçükçekmece Turgay Özcan, Üsküdar İbrahim Çağlar Atalar, Adalar Ercan Akpolat İlçe başkanı seçildiler.

”6 AĞUSTOS 2023’DE SEÇİLEN İLÇE BAŞKANLARI”

6 Ağustos 2023’ Pazar Günü İlçe kongrelerini yapılan; Ataşehir’de Celal Yalçın, Tuzla’da Eren Bingöl, Zeytinburnu’nda Av. Metin Doğan, Beylikdüzü’nde Mümin Demirtaş, Gaziosmanpaşa’da Hakan Bahçetepe yeniden ilçe Başkanı seçildi.

”13 AĞUSTOS 2023’DE SEÇİLEN İLÇE BAŞKANLARI”

13 Ağustos 2023 Pazar günü yapılan kongrelerde 12 ilçenin daha ilçe başkanı belli olmuştu.

Avcılar Erdal Nas, Bağcılar Murat Sönmez, Bakırköy Gizem Başaran Arslan, Bahçeşehir Beyzade Kayabaşı, Bayrampaşa Hasan Mutlu, Beşiktaş Alican Şen, Büyükçekmece Halis Çiçekci, Çatalca Mehmet Çoban, Çekmece Melda Tutan, Silivri Berk Esen, Esenyurt Hüseyin Ergin, Sancaktepe Muharrem Aydın ilçe başkanı seçildi.

‘’20 AĞUSTOS 2023 ‘DE SEÇİLEN İLÇE BAŞKANLARI’’

20 Ağustos 2023 Pazar günü yapılan 38 Olağan Kongrede ise; Maltepe Kenan Otlu, Kağıthane Cihan İlim Yeşildağ, Eyüpsultan Doğan Sarıtaş, Şişli Tamer Özcanlı, Arnavutköy Hüseyin Çelik, Bahçelievler Özgür Çelik, Sultanbeyli Özgür Erdem, Beykoz Mahir Taştan, Ümraniye Hakan Kızılelma, Esenler Cemal Kaya İlçe Başkanı seçildi.

”27 AĞUSTOS 2023’DE SEÇİLEN İLÇE BAŞKANLARI”

Bu hafta 27 Ağustos 2023 pazar günü yapılan 38 Olağan Kongre de: Kadıköy Ali Narin, Pendik Niyazi Güneri, Beyoğlu Muharrem Bulut, Sultangazi Kemal Arseven, Küçükçekmece Turgay Özcan, Üsküdar İbrahim Çağlar Atalar, Adalar Ercan Akpolat İlçe başkanı seçildiler.

”İSTANBUL’DA 10 EYLÜLDE İLÇE KONGRE SÜRECİ SONA ERECEK”

CHP İstanbul’da 38 Olağan Kongre Süreci: Geriye kalan Kartal, Beykoz, Şile, Fatih, Sarıyer kongreleriyle 10 Eylül’e kadar süreç tamamlanarak CHP İstanbul İl Başkanlığı 38 Olağan Kongre süreci başlayacak.

Bize ulaşan kulis bilgilerine bakarsak geçtiğimiz kongre örneği tekrarlanacak tek adayla İstanbul kongresi yapılacak. Büyük olasılıkla İstanbul İl Başkanı hem İmamoğlu ve muhalif kesimlerin Cephesin de, Hem de genel merkez cephesinin sıcak baktığı genç enerjik bir isim olması kesin gözüyle bakılıyor. Çok fazla isim telaffuz edilsede bu isim son günlerde kamuoyunda yer alan Selçuk Sarıyar olması yönünde ağırlık kazanıyor. Süreci hep birlikte izleyip göreceğiz hayırlısı…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir