CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’ten gözaltına alınan partililere destek açıklaması: Yanlarındayız

Example HTML page

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Maltepe’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dönük iftira ve yalan içerikli broşürleri dağıtan bir gruba müdahale ederken gözaltına alınan ve bugün savcılıkta ifade veren partililere destek amacıyla Kartal Anadolu Adliyesi’nde basın açıklaması yaptı. Çelik, seçimi provoke etmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dönük karalama kampanyası yapan bir gruba müdahale ederken gözaltına alınan ve bugün savcılıkta ifade işlemleri devam eden dört parti üyesi için Kartal Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu, İl Gençlik Kolları başkanı Erdem Kara ile İl yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

“OLAYLA İLGİSİ OLMAYAN ARKADAŞLARIMIZ GÖZALTINDA”

Çelik yaşanan olayı kısaca özetleyerek şunları söyledi: 

“Haftasonu altı arkadaşımız gözaltına alındı. Bir arkadaşımız tutuklandı. Dün de dört arkadaşımız gözaltına alındı. Birazdan avukatlarımızla birlikte savcılıkta ifade verecekler. Konunun özeti şudur: Haftasonu Maltepe ilçemizde herhangi bir siyasi parti logosu olmayan, içeriğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızla ilgili yalan iftira içerikli bir broşür dağıtımı yapılıyor. Üzerinde herhangi bir siyasi parti logosu yoktur. Herhangi bir siyasi parti çalışması değildir. Tamamen iftira yalan içerikli bir broşürdür. Bunlar da kuşlama yöntemiyle sokaklara atılarak çevre kirliliği oluşturularak bir dağıtım yapılırken, arkadaşımız bunun yanlış olduğunu, üzerinde herhangi bir siyasi parti logosu olmayan broşürlerin dağıtılmasının yasak olduğunu, yapılan eylemin suç olduğunu kendisine söyleyerek bu broşürleri elinden almak istemiştir. Bu esnada broşürleri elinden almaya çalışırken vatandaşın yere düşmesi sonucu başında hafif bir sıyrık oluşmuştur. Bunun sonucunda altı arkadaşımız gözaltına alındı. Altı arkadaşımızın bir tanesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beş arkadaşımız o gün serbest bırakıldı.”

“ASIL SUÇ BU BROŞÜRLERİ DAĞITMAKTIR”

“Dün yine dört arkadaşımız ayrıca konuyla hiç alakası olmayan dört arkadaşımız gözaltına alındı. Ve biraz sonra Anadolu Adliyesi’nde ifade verecek” ifadelerini kullanan Çelik, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Şu anda arkadaşlarımız hiçbir suçları olmamasına rağmen dün geceden beri gözaltındalar. Bir arkadaşımız bir suçu olmamasına rağmen şu anda cezaevinde. Asıl suç bu broşürleri dağıtmaktır. Asıl suç bu üzerinde herhangi bir siyasi parti logosu olmayan broşürleri dağıtmaktır. Bunlar toplumu kışkırtmaya yönelik girişimlerdir. Bunlar seçim güvenliğini tehlikeye sokacak, seçimi kutuplaştırmaya yönelik girişimlerdir. Bu girişimleri kınıyoruz” dedi.  

ÇELİK’TEN ‘BAKANLAR SEÇİM ÇALIŞMASINDA’ ELEŞTİRİSİ

Çelik “arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz. Cezaevindeki arkadaşımızın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz” dedi  ve konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak hukuk komisyonumuzdaki avukatlarımızla birlikte buradayız. Yüksek Disiplin Kurulu üyesi arkadaşımızla buradayız. İlçe başkanlarımızla Maltepe örgütümüzle buradayız. Bir an önce arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması için burada olmaya devam edeceğiz. Şunu da ifade etmek isterim. Şu anda İstanbul’un dört bir yanında ne yazık ki gerçek görevini yapması gereken bakanlar seçim çalışması yapıyor. Öğrenciler okullarda öğretmen bekliyor. Öğretmenler bekliyor. Milli Eğitim Bakanı seçim çalışmasında. Sokaklar suç mahalline dönüşmüş durumda. İçişleri Bakanı seçim çalışmasında. Emekliler on bin lira emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Açlık sınırı on beş bin lira. Üzerinde yoksulluk sınırı elli bin liranın üzerinde. Maliye Bakanı seçim çalışması yapıyor. İnsanlar hastanelerde randevu bekliyorlar. Sağlık Bakanı seçim çalışması yapıyor. Dolayısıyla bir yanıyla kamu kaynaklarını bakanlar kullanarak bir seçim çalışması yürütüyorlar. Bir yanıyla valiler, belediye başkan adaylarıyla saha çalışması yapıyor. Bürokrasi gücü kullanarak seçim çalışması yapıyorlar. Bir gerçek dışı videoları yayınlayarak karalama kampanyaları, iftiralar gerçekleştiriyorlar. 2019’da çekilmiş bir videoyu sanki birkaç ay önce çekilmiş gibi göstererek seçimi manipüle etmeye bir yanıyla da işte bu şekilde iftira içerikli, üzerinde herhangi bir siyasi parti logosu olmayan, broşürler dağıtarak yine suç işliyorlar.”

“SEÇİMİ PROVOKE ETMEK İSTEYENLERE KESİNLİKLE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

“Medyanın yüzde doksan beşi şu anda bir siyasi adayın reklamını yaparak diğer adayların hiçbirisiyle ilgili televizyonlarda yayın yapmayarak taraflı davranıyor” diyen Çelik, seçimde kamu kaynaklarını kullanan bir adaya karşı yarıştıklarının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla İstanbul’da yarış, iki aday arasında gerçekleşmiyor. Ne yazık ki İstanbul’da yarış bir yanıyla bürokrasiye karşı bir yanıyla kamu kaynaklarına karşı bir yanıyla karalama kampanyalarına karşı gerçekleşiyor. Bir yanıyla bu tür iftira içerikli broşürlere karşı yarış gerçekleşiyor. Ama şunu ifade etmek isterim. İstanbul halkı gerçekleri biliyor. İstanbul halkı bu iftiralara karalamalara fırsat vermeyecek. Biz Anadolu Adliyesi’ndeyiz. Arkadaşlarımızın yanındayız. Biraz sonra arkadaşlarımız avukatlarımız aracılığıyla savcılıkta ifade verecekler. Biz arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşana kadar örgütümüz burada olmaya devam edecek. Seçimin sağlıklı geçmesini istiyoruz. 31 Mart’ta demokrasi havasında bayram şenliğinde bir seçim gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Seçimi provoke etmek isteyenlere de kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir