CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in Sivas turu 3. Gününde: Hasret Gültekin ve Uğur Kurt’u mezarı başında andı

Example HTML page

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile İl Yönetimi ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve ilçe başkanları Sivas temaslarına İmranlı ve Hafik ilçeleriyle devam etti. Çelik ve heyeti sanatçı Hasret Gültekin’i ve Uğur Kurt’u mezar başında andı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile İl Yönetimi ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve ilçe başkanlarının Sivas ziyareti 3. Gününü geride bıraktı. 

Çelik ve beraberindeki heyet, güne temaslarına CHP İmranlı İlçe Başkanlığı ziyaretiyle başladı. İlçe binası önünde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Çelik ve heyeti, burada halka seslendi. 

ÇELİK MURAT AÇIL’I ANDI: “SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİRDİ”

Çelik buradaki konuşmasına geçirdiği bir trafik kazası sonrası hayatını kaybeden eski İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’ı anarak başladı ve Açıl için şu sözleri sarf etti:

“Koçgiri coğrafyasını kapsayan komşu ilçe Zara’danım ben. Ama İmranlı’nın bir önceki dönem belediye başkanı Murat Açıl, bütün belediye başkanlarımızı onu andılar. Murat Açıl İmranlı için çok önemli sosyal demokrat belediyecilik uygulamaları gerçekleştirdi. Bir acı trafik kazasıyla aramızdan ayrıldı. Kıymetli abime Allah’tan rahmet diliyorum. Devridaim olsun. Kendisini saygıyla ve minnetle anıyorum.”

“ZEDELENEN TOPLUMSAL BARIŞI YENİDEN TESİS EDECEĞİZ”

Sivas ziyaretlerine 4 Eylül Kongresi’nin düzenlediği Atatürk Kongre Müzesi ile başladıklarını, 4 Eylül’ün ülke tarihi açısından büyük öneminin olduğuna dikkat çeken Çelik, ülkenin içinde bulunduğu süreci ve kendilerine düşen görevleri şu sözlerle tarifledi:

“Bu ülkeyi tarımda, teknolojide, sanayide yeniden üreten bir ülke haline getirmemiz lazım. Türkiye’nin demokrasisini güçlendirmemiz lazım. Türkiye’yi yeniden anayasanın egemen olduğu bir ülke haline getirmemiz lazım. Türkiye’nin sağlık sistemini, eğitim sistemini yeniden yapılandırmamız lazım. Ve en önemlisi Türkiye’nin zedelenen toplumsal barışını yeniden tesis etmemiz lazım.”

HASRET GÜLTEKİN’İ MEZARI BAŞINDA ANDI

Çelik ve heyeti, daha sonra İmranlı Belediye Başkanı Ali Ürek’i makamında ziyaret ettikten sonra Kılıç Köyü’ne geçti, burada bulunan Halk Evi’nde davul zurnayla karşılanan heyet, coşkulu kalabalığa seslendikten sonra köye bağlı Han Mezrası’nda bulunan ve 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Oteli katliamında hayatını kaybeden Hasret Gültekin’in kabrini ziyaret etti. Çelik, burada yaptığı kısa anma konuşmasında Gültekin için “Madımak Oteli’nde 33 gazeteci yazar sanatçı aydınımız katledildi. Hasret Gültekin bugün yaşıyor olsaydı, bugünün ve çağının en büyük ozanıydı. Sadece Türkiye için değil, dünya için çok büyük bir değerdi. Hasret Gültekin’i ve 2 Temmuz 93’te katledilen canlarımızı saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÇELİK KASKET TAKTI, TRAKTÖR SÜRDÜ

Kabir ziyaretinden sonra günün ikinci programında Hafik İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Çelik, burada kasket giyerek kısa bir traktör turu yaptıktan sonra ilçenin önünde kendisini meşalelerle bekleyen coşkulu kalabalığın arasında ilçe binasına girdi. İlçe Başkanı Serkan Beydilli’ye burada bir plaket takdim eden Çelik, dışarıda bekleyen kalabalık partililere seslendikten sonra Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın köyü olan Hafik Yalıncak Köyü’ne gitti. Burada da yoğun bir ilgiyle karşılanana heyet, dağıtılan lokmaya ortak oldu. Çelik, Sivaslı belediye başkanlarının ellerini tek tek kaldırarak, kendilerine başarı diledikten sonra konuşmasında şunları söyledi:

“Bu ülkedeki bütün siyasi partileri hep birlikte ortak masada buluşturarak ortak masalarda bu ülkenin toplumsal barışını sağlayacağız. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yeniden bu toprakları huzura, barışa, refaha kavuşturacağız. Burada pırıl pırıl gençler var. Belediye başkanlarımız var, yöneticilerimiz var. Ben Sivas’ın bir köyünden çıkmış bir kardeşiniz olarak yirmi milyonluk bir kente il başkanlığı yapıyorsam sizin torununuz Utku Caner Çaykara dört yüz binlik bir belediye başkanlığı yapıyorsa bunu önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz, sonra da sizlere, büyüklerimize, dedelerimize, atalarımıza bizleri yetiştiren, sizlere borçluyuz.”  

POLİS KURŞUNUYLA HAYATINI KAYBEDEN UĞUR KURT’UN MEZARI BAŞINDA DUA ETTİ

Buradaki ziyaretlerinden sonra kısa bir turla Pir Hasan Köyü’nü ve Karlı Köyü’nü de ziyaret eden Çelik ve heyeti, İstanbul Okmeydanı’nda polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un kabrinin bulunduğu Üzeyir Köyü’ne doğru hareket etti. Burada Çelik ve heyeti, Kurt’un annesi Güllünaz Kurt ile birlikte Kurt’un mezarına su dökerek dua etti. Çelik, Kurt için sürdürülen adalet mücadelesinin takipçisi olacaklarının altını bir kez daha çizerek annesine sabırlar diledi.      

Avcılar, Beyoğlu ve Kadıköy Belediye başkanları Sivas turlarını tamamlayıp dönerken, Çelik Sivas’taki temaslarına devam edecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir