CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: Hep birlikte adalet mücadelesi vermek zorundayız

Example HTML page

Uğur Kurt anmasında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: Hep birlikte adalet mücadelesi vermek zorundayız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 10 yıl önce Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı cenaze töreni sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un anmasına katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada “Uğur Kurt davasını takip ettik. Bundan sonraki aşamalarında takip edeceğiz. Ailenin yanında olacağız” dedi.

Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı cenaze töreni sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt ölümünün 10. yıldönümünde anıldı. Okmeydanı Cemevi’nde yapılan anma törenine Uğur Kurt’un eşi Narin kurt ile annesi Güllünaz Kurt, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İl Yönetimi, CHP Beyoğlu ve Şişli İlçe Başkanları, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan ile Alevi kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“UĞUR KURT KATLEDİLDİĞİNDE ÇOCUĞU 3 YAŞINDAYDI BUGÜN 13 YAŞINDA”

Anmada bir konuşma yapan Çelik “On yıl önce tam bu noktada katledilen Uğur Kurt’u anmak için bir aradayız. Kendisini saygıyla ve rahmetle anıyorum. Acılı ailesi burada” dedi.  “On yıl oldu Uğur Kurt tam bu noktada açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi” ifadelerini kullanan Çelik, Kurt’un ölümünden sonra acılı ailenin yaşadıklarına değinerek şunları söyledi:

 “O on yıllık zaman dilimi içerisinde aile hem bir adalet arayışı içerisindeydi, hem de başka acılar da yaşadı. Uğur Kurt’un babası, oğlunun acısına dayanamayarak kansere yakalandı ve aramızdan ayrıldı. Uğur Kurt’un annesi şu anda burada. Yine tedavi süreçleri kendisinin devam ediyor. Uğur Kurt katledildiğinde çocuğu 3 yaşındaydı. Bugün 13 yaşında.”

Ailenin bir adalet arayışı devam ettiğini belirten Çelik yargı sürecine ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli avukatımız, davanın teknik süreciyle ilgili detayları sizlerle. Başta şunu ifade etmek isterim: Derler ki ‘adalet ölürse devlet ölür’. Devletin en temel görevlerinden bir tanesi vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaktır. Başka görevlerinden bir tanesi de eğer bir vatandaşının, bir yurttaşının canına, malına bir zarar gelmişse orada adaleti sağlamaktır. Ne yazık ki Uğur Kurt davasında adalet yerini bulmamıştır.”

“MÜCADELEMİZİ SOKAKLARDA, MEYDANLARDA, MAHKEME KORİDORLARINDA VERECEĞİZ”

Çok sayıda davada Uğur Kurt davasına benzer kararlar verildiğine dikkat çeken Çelik, bunlara karşı mücadele edeceklerinin sözünü vererek konuşmasına şöyle devam etti:

“Sadece Uğur Kurt davasında değil aslında uzun süredir Türkiye’de birçok dava ne yazık ki birçok davada adalet yerini bulmuyor. Az önce kıymetli başkanımız ifade etti. Hrant Dink’in katilleri serbest bırakıldığı bir ülkede siyasetçilere otuz yıl gibi, kırk yıl gibi cezalar verilebiliyor. Uğur Kurt’un katiline on iki bin yüz lira gibi ödül gibi bir ceza uygulanırken, Gezi davasında bu kentin hakkını korumaya çalışan, bu kentin yeşilini korumaya çalışan, doğasını korumaya çalışan özgürlük talep eden, demokrasi talep eden arkadaşlarımız halen cezaevinde ve çok uzun yıllar cezalar verildi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bağımsız ve tarafsız bir yargı düzenini sağlamak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Mücadelemizi sokaklarda vereceğiz. Mücadelemizi meydanlarda vereceğiz. Mahkeme koridorlarında vereceğiz.”

“TAM BAĞIMSIZ BİR YARGI SİSTEMİNE KAVUŞTUĞUMU BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Çelik “Uğur Kurt davasını takip ettik. Bundan sonraki aşamalarında takip edeceğiz. Ailenin yanında olacağız” dedi ve sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

“Ama nerede bir adaletsizliğe uğrayan varsa oralarda da olacağız. Hep birlikte bu adalet mücadelesini vermek zorundayız. Hep birlikte demokrasi mücadelesini vermek zorundayız. Hem daha demokratik bir Türkiye için hem herkesin kendisini özgür hissettiği herkesin eşit olduğu bir Türkiye için hem de gerçekten tam bağımsız bir yargı sistemine kavuştuğumuz bir Türkiye için hep birlikte mücadele edeceğiz diyorum. Tekrar Uğur Kurt’u saygıyla, rahmetle anıyorum.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir