CHP İstanbul 38 Olağan Kongresinde bayrak yarışını gençler göğüsleyecek gibi görünüyor…

Example HTML page

Nerede Kalmıştık?

Ramazan Yiğit

8 Ekim de yapılması planlanan CHP İstanbul 38 Olağan Kongresinde bayrak yarışını gençler göğüsleyecek gibi görünüyor…

CHP’de İstanbul İl Başkanlığı için onlarca isim konuşuluyor olmasına rağmen CHP geleneğinden yetişmiş gençlik kolları dahil birçok kademe de görevde bulunmuş isimler ön plana çıkıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yerine geçecek ismi tariflerken gözden kaçmayan tek şey var. Kılıçdaroğlu her konuşmasında yönetim kademelerinin gençleşerek geleceğe güvenle yürüyeceğinin altını çizmesi de bu günün habercisi olduğu gerçeğini gün yüzüne seriyor. Çünkü o kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan ve ‘’ en büyük iki eserini Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’yi özellikle gençlere ve halka emanet etmiş CHP’sinin Genel Başkanı bu bilinçle hareket ediyor ve hiç bir dedikoduya mahal vermiyor, kulakta asmıyor. Türkiye Cumhuriyetinin tek kurtuluş reçetesinin de bu olduğunu biliyor.

Kılıçdaroğlu “çıtayı daha da yükseltecek” birisinin olması gerektiğini dile getirirken dünyayı iyi anlayacak Türkiye Cumhuriyetinin ikinci yüz yılında ancak bu inanç ve kararlılıkla özenle ilmik, ilmik dokunmuş ipek kumaş gibi genç bir kuşağa CHP’yi teslim ederek güvenli limana gemiyi çekmiş olacağına da inanıyor.

Bugün baktığımda her türlü ihanete, ve iftiralara karşı dimdik ayakta duran ve Allah uzun ömür versin ömrünün son demlerinde üstlenmiş olduğu bu asil görevi tamamlamak için var gücüyle çalışıyor.

Herkesin karamsarlığa düştüğü bu günlerde tıpkı kurtuluş savaşın da olduğu gibi ülkemizin üzerine umudun güneşi olarak doğmuş o sakin ve asil duruşuyla yine bize gülümseyerek umudun her zaman var olduğunu söyleyecek.

İşte o zaman asıl çıkar guruplarının kimler olduğunu göreceğiz ve anlayacağız.

‘’DÖNELİM CHP İSTANBUL 38 OLAĞAN KONGRESİNE’’

Dediğim gibi parti kademelerinde birçok görevde bulunmuş ununu elemiş eleği asmış birileri olmayacak CHP 38 Olağan kongresinin seçtiği çıtayı yükseltecek isim. Her kongrede çeşmenin başında ben olayım istanbul’u ben belirleyeyim anlayışı hiç olmayacak.

Dolayısıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı aday adayı olarak Olasılıklar arasında Mehmet Ali Yüksel’in ismi de geçse yapmış olduğumuz çalışmada Bahçeli Evler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Beşiktaş ve İBB Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar’ın isimler onlarca isim arasından süzülüp gün yüzüne çıkmış iki genç isim ve yetenek olarak öne çıkıyor.

CHP içinde ki uzlaşı ve birlikte yürüme kültürü vuku bulursa İstanbul’un çıtasını yükseltecek il başkanı Selçuk Sarıyar olacak gibi görünüyor. Her ne kadar çoklu aday demokrasi gibi görünse de bu böyle olmuyor. 95-2010 yılları arasındaki kutuplaşma katı ekip ruhu geri dönerse CHP İstanbul 38 Olağan kongresinde iki aday yarışacaktır. Özellikle CHP tarihi açısından 95 CHP-SHP birleşmesi ve sonrası önemli dersler çıkartılacak kayıp yıllardır. Bence hiçbir CHP bu yıllara geri dönmek istemeyecektir.

CHP’de siyaset yapan her kes SHP son Genel Başkanı saygı değer siyaset insanı Murat Karayalçın’a bir değil onlarca kez kulak verip süreci iyi analiz etmelidir.

CHP’lilerin kaybedecekleri vakit hiç yok.

Türkiye’nin de.

Sizce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul İl örgütünü toparlaması ve ayağa kaldırması için 2014 Yerel seçimlerinin ardından sayın Karayalçın’ı görevlendirmeseydi. İstanbul CHP bu günkü konumda olabilirmiydi?

CHP İstanbul da Cemal Canpolat’la ayağa kalkan Canan Kaftancıoğlu zirve yapan bir süreç kimin eseri dersiniz.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na  siyasi yasak getirilmesi boşuna değil fincancı katırlarını ve çıkar çevrelerini ürküttü çünkü.

Benden söylemesi…

Süreci izleyip hep birlikte göreceğiz.

Not: Bir de umutsuzluğa kapılmaya gerek yok CHP 2024 Yerel seçimlerinden başarılı çıkacaktır. Yeter ki kendine ve öz evlatlarına güvenip silkinip ayağa kalksın …

Example HTML page

One Comment

  • Musa MISIRLI dedi ki:

    Kedi öz sol ideolojisinin egemen olduğu, kendi parti tabanına,üyesine güvenerek yapılacak örgütlenmelerin
    sonucunda CHP’nin yerel seçimlerde de başarıli olacağına güvenimiz tamdır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir