CHP İlçe örgütünden kadın cinayetlerine tepki: Başkan Sarıtaş; Kadınların yaşam haklarına sahip çıkmak, insan haklarına sahip çıkmaktır…

Example HTML page

CHP Eyüpsultan ilçe Başkanllığı son günlerde artarak devam eden kadın cinayetlerine tepki göstererek Eyüpsultan meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başkan Doğan Sarıtaş yapmış olduğu Açıklamada, ”Kadınların yaşam haklarına yönelik saldırılar, sadece bireylerin değil, toplumsal bütünlüğümüzün temel değerlerine yapılmıştır.” Kadınların yaşam haklarına sahip çıkmak, insan haklarına sahip çıkmaktır. ifadesinde bulundu.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş‘ın yapmış olduğu açıklamaya CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkanı Arzu Özen Uzunoğlu, CHP Eyüpsultan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Elif Göksu, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yılmaz Turan, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi ve Eyüpsultan Belediye Meclisi 2’nci başkan Vekili Av. Kıymet Kaya Koçak, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis üyesi Ebru Demir, CHP Meclis Üyeleri Cafer Parlak, Arzu Altunay, Adem Sallabaş, Sakine Sayar, Şanal Egemen Cantimur ve Hidayet Ağca, Geçmiş dönem Eyüpsultan ve İBB meclis Üyesi Gülsüm Polat, Gecmiş Dönem İlçe Başkanları Safi Karayalçın ve Memet Sevim ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle temsilcileri ve oldukça kalabalık CHP Eyüpsultan İlçe örgütü katıldı

Geçtiğimiz hafta saplantılı Semih Çelik tarafından hayattan koparılan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil katliamlarının ardından Esentepe Mahallesinde kayınpederi tarafından vurularak öldürülen Kübra Güler ve ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen kadına şiddet, Çocuk istismarları cinsel tacizler bardağı taşıran son damla oldu. Bunun üzerine birçok üniversitede öğrenciler ve ülkeni çeşitli yerlerinde Kadın örgütleri ve siyasi partiler, Sendikalar, STK’lar tepki gösteren açıklamalarda bulundu. CHP İstanbul İl Başkanlığı da Edirne Kapı surlarda açıklama yaparak tepkisini dile getirmişti.

Bu gün de Eyüpsultan Meydanında CHP Örgütü Doğan Sarıtaş Başkanlığında Kadın Cinayetlerine Tepki Göstererek açıklamada bulundu.

Başkan Doğan Sarıtaş yapmış olduğu Açıklamada, ”Kadınların yaşam haklarına yönelik saldırılar, sadece bireylerin değil, toplumsal bütünlüğümüzün temel değerlerine yapılmıştır.”Kadınların yaşam haklarına sahip çıkmak, insan haklarına sahip çıkmaktır.” ifadesinde bulundu.

Başkan Doğan Sarıtaş açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Bugün burada, ne yazık ki ülkemizin kanayan yarası olan kadın cinayetlerine bir kez daha dikkat çekmek için toplandık. Kadınların yaşam haklarına yönelik saldırılar, sadece bireylerin değil, toplumsal bütünlüğümüzün temel değerlerine yapılmış en ağır saldırılardan biridir.

İnsan hakları ihlali ve küresel bir sorun olan şiddet, toplum açısından oldukça yıkıcı bir olgudur. Şiddet olgusunun mağdurları arasında ise en başta kadınlar yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi’nin verileri, küresel ölçekte her üç kadından birinin genellikle yakın partnerleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını ortaya koymaktadır.

Ülkemizde, 2023 yılında 400den fazla kadın erkek cinayetine kurban gitti. 2024 yılının ilk 10 ayında ise 278 kadın cinayeti işlendi. Ve maalesef Türkiye’de her 10 kadından 4ü şiddete maruz kalıyor.

Son yıllarda artan kadın cinayetleri, bir yandan bizleri derinden yaralarken, diğer yandan toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddet döngüsünün ne kadar derin olduğunu gözler önüne sermektedir. 

Kadınların yaşam hakkı tartışma konusu olamaz! Hiçbir kadın; aile içi şiddet, toplumsal baskı ya da herhangi bir gerekçeyle yaşam hakkından mahrum bırakılamaz. Devletin, yargının ve tüm toplumun bu konuda daha etkili adımlar atması gerektiği açıktır.

Bizler, kadın cinayetlerinin son bulması için yasaların etkin bir şekilde uygulanmasını, caydırıcı cezaların artırılmasını ve kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans anlayışının benimsenmesini talep ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı kanunun etkin biçimde uygulanması, kadınların güvenli bir yaşam sürmelerinin en temel teminatıdır.

Kadın cinayetlerine sessiz kalmak, bu şiddeti onaylamak anlamına gelir. Her bireyin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Kadınların yaşam haklarına sahip çıkmak, insan haklarına sahip çıkmaktır.

Son olarak, kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz tüm kadınları rahmetle anarken, ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Onların acılarını bir nebze olsun hafifletmek, bu mücadelede kararlılıkla yanlarında olmak hepimizin görevidir.

Yaşasın kadınlar, yaşasın eşit ve özgür bir toplum!

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir