CHP İBB MECLİS ÜYESİ ALİ HAYDAR İŞKAR; ‘’EYÜPSULTAN BELEDİYESİ EK BÜTÇESİ DAVALI VE SORUNLUDUR’’

Example HTML page

CHP İBB Meclis üyesi Ali haydar işkar, İBB Meclisi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi Mart ayı 3’üncü bileşiminde İBB Meclisi gündeminin 25 No’lu Eyüpsultan Belediyesi ek bütçesi hakkında yapmış olduğu konuşmasında bu ek bütçe davalı ve sorunlu bir ek bütçedir ifadesinde bulundu.

İBB Meclisi Mart ayı 3. Bileşimi Yenikapı Dr. Kadir Topbaş gösteri ve sanat merkezinde Meclis Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul Başkanlığında gündem maddeleri görüşülerek yapıldı.

Gündemin 25 No’lu Eyüpsultan Belediyesi ek ödenek, Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu hakkında söz alarak bir konuşma gerçekleştiren CHP Eyüpsultan Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar Eyüpsultan Belediyesi ek bütçesi davalı ve sorunlu bir bütçe olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı.

Ali Haydar işkar Konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

‘’EYÜPSULTAN BELEDİYESİ EK BÜTÇESİ DAVALI VE SORUNLUDUR’’

Sayın Başkan, Değerli Meclis üyeleri öncelikle değerli meclisimizi selamlıyorum.  Eyüpsultan ek ödenek maddesi hakkında Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi olarak söz almış bulunmaktayım.

Sayın Başkan ek ödenek talebiyle ilgili İBB Meclisimizin temaül ve geleneğine uygun şekilde evet vereceğimizi belirtmek isterim. Fakat ek ödeneğin kaynağıyla ‘’arsa satışıyla ilgili bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Sayın Başkan Eyüpsultan Belediyesi 2022 yılı bütçesi 815. Milyon önümüze gelen raporda 705. Milyonluk bir ek ödenek talebi var yaklaşık Eyüpsultan Belediyesinin bir yıllık bütçesine denk geliyor. Bu gelir Eyüpsultan Belediyesinin Kemerburgaz bölgesinde 2021 yılında 1. 774. Milyonluk bir arsanın  AK Parti’li bir Milletvekili’nin eşinin şirketine satılmasıyla ortaya çıkmıştır.

Burada arsanın yandaşa satılmasına şaşırdık mı tabi ki hayır.

Fakat bizim için birkaç önemli konu var onları belirtmek istiyorum.

Satılan arsanın dava ve hukuki sürecinin devam ettiğini belirtmek istiyorum. Aynı zaman da Eyüpsultan Belediye Meclisinde satış yetkisine dair CHP Meclis grubumuzun da yetkiye dair bir davasının olduğunu, Bölgede bu arsayla ilgili vatandaşların da dava süreçlerinin devam ettiğini ve tapulara şerh düştüğünü belirtmek istiyorum.

Bu riskler ortadayken ileride yaşanacak sıkıntıları meclisimize arz eder saygılar sunarım dedi.

‘’AK PARTİLİ AHMET HAMDİ GÜRBÜZ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM’’

Sayın Başkan tabi burada konu bütçeydi bütçeyi tartışmak gerekiyordu. Komisyon üyelerinin konuşması gerekirdi diye düşünüyordum olay farklı bir yöne gitti. Öncelikle bütçeyle alakalı bilgi vermek isterim, CHP’li meclis üyesi arkadaşımız sadece bütçenin arsa satışından kaynaklandığını belitti ona bir açıklık getirmek isterim ben.

İlçemizde bir Emniyet Müdürlüğü yapılacak, yapılan Emniyet Müdürlüğünün bir kısmına da İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bazı birimleri gelecek. Ve İçişleri Bakanlığı’nda bir bütçe geliyor. Yine Milli Eğitim birtakım yatırımlar yapıyor, geçmiş dönem bizim bütçelerimizde yoktu bu yatırımların bütçesi var. Buna benzer Spor Bakanlığından bazı bütçeler geldi. Bu yatırımlar var. Arkadaşlar tabi fazla belediye yönetmedikleri için bu bütçelerimizi nasıl kullanacağımızı bilmiyorlar. Bizim bunları bütçelendirmemiz gerekiyor.

Ben burada özellikle Belediye Balkanımıza teşekkür etmek istiyorum, bir ek bütçe getirmiş ve bu sadece arsa satışı değil. Söz konusu arsa satışına gelelim 3106 parselle alakalı AK Partili bir millet vekili arkadaşımızın eşine satıldı yaklaşımını ben yadırgıyorum. Değerli arkadaşlar biz bir ihale yaptık kamuoyuna açık şeffaf bir ihale. Yaklaşık 15 firma geldi bu ihaleye katıldı. İhaleye katılan firmalara hangi partide siyaset yapıyorsunuz yada geçmişte neler yapıyorsunuz diye kimse bir şey sormadı.

Birincisi Canlı yayında bir şeffaf ihale yapıldı ihaleyi de bir firma aldı.

İkincisi CHP’li arkadaşlar sürecin yargıda olduğunu söylüyorlar. Ancak hangi parsele dava açtıklarını da bilmiyorlar.

Değerli arkadaşlar 3016 parsel geçmişte İBB’nin plan iptaline dava var, satışa konu bir hukuki süreç yok. Söz konusu parsel de vatandaşların mağdur edildiği ifade ediliyor. Orada yaşayan vatandaş yok. Orası geçmişte bir kum ocağı olarak kullanılan bir yerdi. Oranın işgalcisi olduğunu iddia edenler bireysel bir dava açmış galiba onun da hiçbir altlığı yok. Arkadaşların aslında dava açtıkları yer bu yer değil 558 ada 3 parsel orayı da satmadık biz daha ifadesinde bulundu.

‘’CHP’Lİ ALİ HAYDAR İŞKAR’’

Bunun üzerine CHP Eyüpsultan ve İBB meclis Üyesi Ali Haydar İşkar Meclis Başkanı Zeynel Abidin Okuldan söz talep etti söz talebi karşılanmayarak oylamaya geçildi.

Bunun üzerine Gazetemiz Haber Etkin’e açıklamada bulunan CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Ali Haydar işkar 3106 Parsel’in Çevre ve şehircilik Bakanlığınca konumu değiştirilerek 7 parsel’e bölünmüştür. Dolayısıyla her parsele açılan dava tümünü kapsamaktadır.

Bu davalarda İstanbul ile ilgili planları takip etmekte ve şehircilik ilkeleri, planlama kararları ve kamu yararına aykırı olan planlara karşı itiraz etmekte ve dava açmaktadırlar. Dava konusu planın da şehircilik ilkeleri, planlama kararları ve kamu yararına aykırı olduğundan itiraz edilmiştir

  • 243-1   3.130 m²
  • 243-4   3.430 m²
  • 243-8   12.567 m²
  • 244-1   35.697 m²
  • 246-5   42.597 m²           
  • 558-2   15.840 m²
  • 558-3   8.741 m²

Kaldı ki tümü üzerinde de plan değişikliği olarak ta ihtirazımız var. Dava açtık henüz sonuçlanmadı. Sonuçlanmamasına rağmen üstelik 244-1 ve 246-5 parsellerin adına Eyüpsultan Belediye Meclisinden satış kararı yetkisi bulunmamasına rağmen AKP Milletvekili’nin Eşinin firmasına satışı yapıldı.

Akabinde Eyüpsultan Belediye Meclisinden satış yetkisi alınan 558-3 satışı gerçekleşmeden, ala acele 558-2 Parselin Eyüpsultan Belediye Meclisinin satış yetkisi bulunmamasına rağmen yine Eski AKP Milletvekilinin firmasına satıldı.

‘’Açılan Davalar’’

Dava -1

Dava-2

”VATANDAŞIN DAVASI”

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Gurubu olarak, Eyüpsultan halkımızın bize vermiş olduğu iktidarı denetleme görevini bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada sürdürerek varlıklarını korunma ve kollama görevine devam ederek takipçisi olacağız dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir