CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat’tan Vardar Bulvarı çökmesi hakkında açıklama

Example HTML page

CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi gülsüm Polat önceki gün yağan yağmur sonrası Vardar Bulvarında meydana gelen çökme üzerine yerel medyada yer alan, İBB ve İSKİ’yi hedef alan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat Açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

”MEVZUAT GEREĞİ BAHSI GEÇEN YER EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NİN UHDESİNDEDİR”

Alibeyköy Mahallesi, Vardar Bulvarı adresinde, Küçükköy Deresi Üzerinde yer alan ızgaralarda bugün çökme meydana gelmiştir.

2560 sayılı İSKİ Kanununun 25. Maddesi gereğince İSKİ ile İBB arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/02/2018 tarih ve 170 sayılı kararı ile yapılan Yağmursuyu Ortak Hizmet Protokolü yağmursuyu hatları ile ilgili İSKİ’ye verilen görevleri belirlemektedir.

Anılan mevzuatın hükümleri gereği Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, Vardar Bulvarı üzerinde yer alan mazgal ve ızgaraların bakım onarım ve işletmesi İSKİ sorumluluğunda yer almayıp,

Yine anılan protokol gereği Bahse konu adres ilçe Belediyesi uhdesindedir.

Bu nedenle bahse konu adreste yağmur ızgaralarında meydana gelen tahribat için aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü üzere İlçe Belediyesi olan Eyüpsultan Belediyesi tarafından sorumluluğu gereği çalışma başlatılmıştır.

Bugün yandaş yerel bir gazetenin ellerine verilen metni araştırmadan yayınlayarak, İSKİ ve İBB’yi hedef gösterme çabalarını boşa çıkardık.

Ancak, yıllardır vatandaşlarımızdan alınan vergilerin yandaş müteahhitlere aktarıldığını ve sonuçlarının maalesef bugün sebebiyet verdiği elim kazaya neden olduğunu gördük. Meydana gelen kazada can kaybı olmaması tek tesellimizdir.

Geçmiş olsun Alibeyköy ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir