CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolları Kahvaltıda bir araya geldi

Example HTML page

CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolları Kahvaltıda bir araya geldi.

CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolları 09.12.2018 pazar günü sAAT 10.00 da Yemen Kafe de düzenlemiş olduğu Kahvaltıda bir araya geldi.


CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kollarının düzenlemiş olduğu Kahvaltıya; CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ve yönetim kurulu üyeleri Cem Goran,Sema Balcı,Arzu Özen,Nuri Telek,Mustafa Aksoy,ÇKD Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar,Eski Kadın Kolu Başkanı Hülya Özdemir,CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı Saim Diken,Mustafa Tüysüz,Emel Bilenoğlu,Emin Atmaca,Cemal Özdemir,Hüseyin Selami Çelebioğlu’nun da araların da olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının sunuculuğunu İnan Çeliker Yaptı.



İnan Çeliker şair Hüsnü Fazıl Dağlarca’dan okuduğu şiirle kahvaltıya güzel bir renk kattı.


CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek Kadın Kolları üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.


Sinan Akçiçek Yapmış Olduğu Konuşmasın da Şu ifadelere yer verdi;

CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolları Başkanı Yasemin Şisci Yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi.

Değerli Kadın Yoldaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük emektarları ve Sn ilçe başkanım;
Kadın kolları başkanlığımızca organize ettiğimiz bu tanışma kahvaltımıza hepiniz hoş geldiniz.

Sizlere öncelikle kısaca kendimi tanıtmak istiyorum:

Ben Yasemin Şişci. 1987 İstanbul doğumlu, aslen Ordu’luyum. Doğma büyüme Karadolap’lıyım ve ailemle birlikte Karadolap’ta yaşıyorum. Finans uzmanıyım ve 2004 yılında başladığım kariyer hayatıma büyük bir holding bünyesinde halen devam etmekteyim.

Partili bir ailenin çocuğu olarak, seçme hakkımı elde ettiğim günden beri CHP için sahalarda ve partimizin belirli kademelerinde çalışmalar yürüttüm. Parti araçlarında anons yapmaktan, sandık görevine; okul kat sorumluluğundan, seçim sonuçlarının sisteme girilmesine kadar birçok alanda partimin verdiği görevleri yerine getirdim. 2013 yılında parti üyesi oldum. Parti üyesi olduktan sonra da iki dönem ilçe kongre delegeliği yaptım dedi

”Kıymetli Yoldaşlarım”

Değerli arkadaşlarım, AKP zihniyeti ülkemizi her geçen gün biraz daha karanlık bir hale sürüklüyor. Yapılan yanlışlar, usulsüzlükler, adaletsizlikler en çok biz kadınları hedef alıyor. Her karış toprağı atalarımızın kanıyla sulanmış, hepimizin de anası olan vatanımız kimlerin elinde ne hale getiriliyor. Cennet vatanımızın içinde bulunduğu bu karanlık ortam, toplumun her kesiminde ciddi bir duyarlılık ve uyanış gerektiriyor. En büyük duyarlılığın ise biz kadınlara düştüğüne inanıyorum.

Artık demokrasi mücadelesinde bu karanlık zihniyetin en çok mağdur ettiği kesim olan kadınların daha kararlı bir şekilde saf tutması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle, toplumumuzun ve çocuklarının geleceği için kaygı duyan tüm kadınlarımızı CHP saflarında siyasete ve Eyüp’ü alana kadar, kar kış gece gündüz demeden çalışmaya davet ediyorum. Çünkü evlatlarımıza bırakmak zorunda olduğumuz temiz bir gelecek sözümüz var dedi.

Eyüpsultan ilçesini kadınlarla birlikte kazanacağız, kadınlarla birlikte yöneteceğiz.

Bugün kadınların giyiminden, sokakta yürümesinden, siyasette adaylaşmasından, iş hayatında ilerlemesinden ve birçok durumundan rahatsız olan bir zihniyet var. Kadın şiddetinin, kadın cinayetlerinin, çocuk gelinlerin, 4 yaşındaki kız çocuğunun saçının telinden tahrik olanların sayısının gün geçtikçe arttığı bir dönemdeyiz.

İl başkanımız Sn. Canan Kaftancıoğlu’nun da dediği gibi: “Tablo ne kadar karanlık olursa olsun biz kadınlar haklıyız, güçlüyüz ve her yerdeyiz.

Kadın mücadelesinin önünde yıkılmayacak hiçbir iktidar yok. Evde, sokakta, iş yerlerinde erkek egemenliğine karşı yürüttüğümüz mücadeleyi yalnızca biz biliriz. Bu mücadeleyi veren her bir kadın yoldaşım ne demek istediğimi anlamıştır. Meselemiz erkek yurttaşlarımızla değil erkek egemen bir toplum anlayışını devam ettirmek isteyen herkesle. Onlar kendilerini gayet iyi biliyorlar.

Bu yaşadıklarımızı sona erdirmek ancak ve ancak sosyal demokrat bir yönetim anlayışıyla mümkün. Kadınların rahat bir nefes alabildiği belediyeler bugün bizim belediyelerimiz. Sokaklarında özgürce dolaşabildiğimiz, çalışabildiğimiz belediyelerimizi tüm Türkiye’ye yaymak bizlerin yani kadınların elinde.”

Bu düşünceden hareketle sevgili yoldaşlar, sokaklarında özgürce dolaşabildiğimiz, çalışabildiğimiz, her şeyden önce nefes alabildiğimiz bir Eyüp için, CHP bayrağını kadınların mübarek elleriyle Eyüp burçlarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini de Eyüp Belediyesinde dalgalandırmak boynumuzun borcudur. Eyüp’ü kadınlarla birlikte kazanacağız, kadınlarla birlikte yöneteceğiz.

”Ey Kahraman Türk kadını”

BİZ, sırtını güvendiği bir omuza yaslama imkanı varken, omuz omuza çarpışmaya ve kendini ateşe atmaya gönüllü olanlarız.

BİZ, duruşları farklı, bakışları kendinden emin, yüzlerinde hüzünlü bir gülümseme, bazen de tüm acılara inat kahkaha atanlarız.

BİZ, anayız, yüreği dağlansa da dimdik ayakta durabilenleriz. Darağaçları ile dalga geçen Erdallar, Hüseyinler Yusuflar; yıldıza koşan gencecik yürekler Berkinler, Ali İsmailler, Abdullah Cömetler’in analarıyız.
BİZ, evladını yitirmiş analar, şafak söktüğünde yola dizilip gecekondu sokaklarında çamura toza bulananlar, güneşten önce kalkıp güneşi doğuranlarız.


BİZ, üzerine kurşun yağanlar, hunharca katledilenleriz, Dilek Doğan – Özgecan Arslanr’ız biz.
BİZ, hak-hukuk-adalet diyerek “adalet yürüyüşünün” baş mimarı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderlik yaptığı partinin yılmaz bekçisi ve neferi kadınlarız.

BİZ, “Ey Kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye değersin” diyen başkomutan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları ve onun açtığı yolda, gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize and içenleriz dedi.

”Değerli Yol Arkadaşlarım”

Evet değerli yol arkadaşlarım, diyorum ki bizim güzel yarınlara ulaşmamız, yerel seçimlerde iktidar olmamızdan geçiyor. Bunun için gelin bir olalım. Kadın örgütlülüğümüzü her geçen gün çoğaltalım. Birbirimize çok ihtiyacımız var. Sokakta, alanda, her yerde mücadele etmemiz gereken bir dönemin içerisindeyiz. Sizlerden ricam parti üyemiz olsun olmasın, etrafınızda kadın dayanışması ve çalışması için mücadele etmek isteyen herkesi bizlerle buluşturmanız. Bir sonraki toplantımızda nasıl bir çalışma programı ile sahalarda olacağımızı da konuşacağız. Ve o toplantıya her birinizin en az 5’er kadın daha yanında getirmesini temenni ediyorum. Resmi olarak sorumluluk almış olmamın dışında sizlerden hiçbir farkım yok. Biz kadınlar, süreci birlikte yöneteceğiz.

Bu güzel kadın örgütlenmesinin temellerini atan, bugüne kadar ilçemizde kadın kolları başkanlığı ve yöneticiliği yapmış, benden önceki tüm büyüklerime ve arkadaşlarıma teşekkürü sizlerin huzurunda bir borç biliyorum.
Ayrıca yine yaptığımız tüm çalışmalarda bizi destekleyen ve bu süreci müthiş bir kararlılıkla devam ettiren İlçe

Başkanımız Sn. Sinan AKÇİÇEK’e ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum dedi.


Bir olursak kazanırız. 2019’ta EYÜP bizim olacak.

Hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum diyerek konuşmasını bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir