CHP EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANLIĞI 37 OLAĞAN KONGRENİN ARDINDAN…

Example HTML page

Nerede Kalmıştık…

RAMAZAN YİĞİT

CHP EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANLIĞI 37 OLAĞAN KONGRENİN ARDINDAN…

Öncelikle 05.Ocak 2020 Pazar günü yapılan CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı 37 Olağan Kongresi benim de üyesi ve İlçe kongre delegesi olduğum CHP’mizin Eyüpsultan İlçe Örgütüne hayırlı uğurlu olsun.

Her zaman dediğim gibi ‘’İnsan Zincire vurulduğun da değil fikirleri olmadığın da mahkûm olurlar.’’

Bu bağlamda söyleyecek sözü ve fikir üreten herkese sonsuz saygılar sunarım. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama ancak insanların fikri olduğun da ancak oturur konuşursunuz bu konuşmadan bir senteze varır insanlık için yeni fikirler ve çözümler üretirsiniz. Fikri olmayan insanla yapacağınız konuşma ise dedikodudan öteye geçmez buradan da hiçbir üretim çıkmaz insan dair. Yaşmış olduğunuz topluma  ve kurumlara daima zarar verir. Zamanınızı boşa geçirirsiniz.

Mahalle Delege seçimleri ile başlayan CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı 37 Olağan kongreleri süreci tam da bu mecrada devam etti dedikodudan başka kayda değer hiçbir fikir üretimi gerçekleştirilemedi. Geleceğe dair olumlu bir proje gerçekleştirilemedi.

Çağdaşlaşma ve Aydınlanma devrimini gerçekleştirmiş CHP’si yanlış örgütlenme biçimiyle yapılan üyelik sonucu köylülüğe hapsedildi.

Asıl meselenin başlangıcı da burası zaten.

Bu yanlış örgütlenme biçimi parti içi demokrasi dediğimiz birçok yöntemi askıya aldı.

‘’Bu yanlış örgütlenme biçimiyle iş başına gelen CHP yöneticileri yanlış örgütlenme biçimini ortadan kaldırmak yerine, kotlularını korumak için çözümü parti içi demokrasiyi rafa kaldırmakta buldu.’’ Hal böyleyken CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı 37 Olağan kongre sürecinde de fikirler değil dedikodular yarıştı.

Ne Değişim diyenler değişimi başlatabildi, Ne de Biz olursak diyenler biz olmayı başlatabildi, Ne de Eyüpsultan da İktidar yürüyüşü başlayabildi. Maalesef bütün umutlar ikinci bahara ertelendi.

Özellikle buradan bir kez daha solunda parti içi demokrasi mücadelesi veren Av.ÖZGÜR NEMUTLU’yu bir kez daha yürekten kutluyorum. Parti içi demokrasinin olmazsa olmazları arasın da olan çarşaf liste mücadelesi takdirlere değer bir mücadeleydi. Kongre salonun da üç İlçe Başkanı adayının tarafları tarafından verilen blok liste önergesi ise CHP’sinin içine düşmüş olduğu durumun en bariz örneğiydi. Aslında  önergenin ilk oylamasında oylar sayılsa idi CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı 37 olağan kongresi çarşaf listeyle gerçekleşmiş olacaktı.

‘’İşte bununla birlikte Değişim, Biz Olmak ve Eyüpsultan da İktidar Yürüyüşü başlamış olacaktı.’’

Ne yazık ki Kongre Divan Başkanı Özgür Ceylan ve Divanın yanlış tutumu neticesin de ikinci oylamada kongre delegelerine gelen baskı sonucu ikinci oylamaya gidildi ve Tüzük maddesinin  gereği olan Çarşaf liste uygulaması gerçekleştirilemedi. En başında dediğim söz burada gerçekleşmiş oldu.

‘’Gelelim Blok Listeyle Gidilen Kongrenin Yönetim Listelerine’’

Her İlçe Başkanı Adayının Yönetim listeleri kurgulamış oldukları Değişimi, Biz olmayı ve İktidar Yürüyüşünü başlatmaktan uzak bir listeydi. Üç Adayın listesini harmanlasanız neredeyse Ali Ekber Cömert’in, Doğan Sarıtaş’ın ve Saim Diken’in söylemini gerçekleştirebilecek bir liste çıkartmanız olanaksız. Sadece oy kaygısıyla koltuğu kapma listesinden başka hiç bir şey değil. Birkaç Mahalleye sıkışmış Eyüpsultanı kucaklama olanağı hiç yok.

İşte Av Özgür Nemutlu’nun  işaret ettiği noktalardan biri de blok listede ortaya çıkmış oluyor. Ben de üyesi ve İlçe Kongre delegesi olduğum partim CHP için aynı kaygıları taşıyorum.

Sonuç ?

Sonuç olarak 37 Olağan Kongre süreci değerlendirilememiş dedikodunun hakim olduğu bir kongre süreci geride kalmıştır.31 Mart seçimlerinin neden kaybedildiğini dahi tartışamadığımız kongre süreci geleceğe ışık tutacak mı bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Gelmiş olduğumuz sonuç itibariyle top’’ Biz olmak iddiasını ortaya koyan Doğan Sarıtaş ve ekibin de ‘’süreci izleyeceğiz ve göreceğiz ilk sınavı Nisan ayın da yapılacak Grup Başkan Vekilliği seçimin de ve iddialarını gerçekleştirmek üzere Mahalle yapılanmaların da verecekler.

Umut ediyorum ki çizgilerin ve parçalanmışlığın kalktığı bir CHP Eyüpsultan İlçe Örgütü bütünlüğünü sağlarlar bizlerde bu sürece katkı sunarız.

Gençlerimizin ve Kadınlarımızı yapacakları kongrelere tarafsız kalıp düzenli işlemesini sağlarlar.

Alışıla gelmişliğe son verirler. Eyüpsultan da ve Ülke genelin de iktidar iktidara giden yolun önünü açarlar.

Ne demiş Şair umut fakirin ekmeği ye memet ye.

Umut etmeden de yaşanmıyor ki;

Bizler de biz olmayı başaranlara teşekkür eder katkılarımızı sunarız.

Hadi hayırlısı Kolay gelsin Sosyal Demokratız elhemdurullah.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir