CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş’dan 19 mayıs mesajı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 105. Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edecek ve 19 Mayıs’ta yakılan meşale hiç sönmedi, sönmeyecek” ifadesinde bulundu.


Başkan Sarıtaş mesajının devamın da şu ifadelere yer verdi:

19 Mayıs 1919’da 105 yıl önce Samsun’da hürriyete, zafere, aydınlığa ve Cumhuriyete giden yolu aydınlatan ilk meşaleyi yakan Mustafa Kemal Atatürk, ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere bayram olarak armağan ederek, Türk gençliğine olan güvenini de dünyaya ilan etmiştir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’si nesillere yol göstermesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasına dayanak olması açısından büyük önem taşımaktadır.
Mustafa Kemal Atatürk; ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ hitabıyla başlayan Gençliğe Hitabe’de, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ettiğini ve gençliğin temel görevinin Cumhuriyeti ve değerlerini korumak olduğunu açıkça belirtmiştir.


”SAMSUN’DA YANAN ATEŞ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 105 yıl önce bugün, Samsun’da yanan ateş, milletimize yeniden umut olmuş ve tüm dünyaya esareti hiçbir koşulda kabul etmeyeceğimizi göstermiştir. 19 Mayıs 1919’da başlayan mücadele ile milletimizin tüm imkânları fedakârca seferber edilmiş, vatan işgalden kurtarılmıştır. Ancak düşman askerinin vatan toprağından kovulması tam bağımsızlık için yeterli değildir. Milletimizin, onurlu ve bağımsız bir yaşam sürebilmesi için saltanat dâhil olmak üzere, ulusun üzerinde hiçbir himayenin kabul edilmemesi gerekir.
Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edecek ve sonsuza değin yaşayacaktır.
Cumhuriyetimiz 2. Yüzyılına girerken, her zamandan daha büyük coşku ve inançla ifade ediyoruz ki; Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yücelterek yaşatacağız. Bu amaçla fikri hür, vicdanı hür kuşakları yetiştirme görevimizi yılmadan, ödünsüz olarak sürdüreceğiz.

Cumhuriyetimiz 2. Yüzyılına girerken, her zamandan daha büyük coşku ve inançla ifade ediyoruz ki; Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yücelterek yaşatacağız. Bu amaçla fikri hür, vicdanı hür kuşakları yetiştirme görevimizi yılmadan, ödünsüz olarak sürdüreceğiz
Bu duygularla, gençlerimizin, ülkelerini çağdaş uygarlık düzeyinin üstünde saygın bir büyük devlet olarak yücelteceklerine olan inancımızla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü̈, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle, minnetle, şükranla anıyoruz.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir