CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanlığı’ndan Canan Kaftancıoğlu kararına sert tepki

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanlığından Canan Kaftancıoğlu kararına sert tepki

Eyüpsultan Belediye meclisi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi Mayıs ayı 2’nci bileşimi Meclis Başkanvekili Mehmet Er Başkanlığın da Eyüpsultan Belediye Meclis salonunda yapıldı.

Gündem madelerinin görüşülerek onandığı Mayıs ayı 2’nci bileşiminde Gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar CHP Eyüpsultan belediye meclis grubu adına CHP İstanbu İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza kararına tepki gösteren açıklamada bulundu.

Çakar konuşmasında; İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na yapılan hukuksuzluktur, değişimi içine sindiremeyenlerin korku kararıdır, bu karar siyasi bir karardır ifadesinde bulundu.

Çakar sözlerinin devamın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, değerli Meclis Üyeleri, saygıdeğer bürokratlarımız, bizleri sosyal medya hesabından takip eden sevgili Eyüpsultan halkımız ve basınımızın değerli temsilcileri CHP Grubumuz adına hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum

Az önce basında ve sosyal medyada da yer alan bir haber üzerine söz almış bulunmaktayım. Saygıdeğer İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na davalarından üçünün Yargıtay tarafından onaylanarak kendisine 4 Yıll 11. Ay hapis ve Siyasi yasak getirilmiştir. Bu ceza kesinlikle hukuki bir ceza değildir. Gezi davalarında olduğu gibi İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen bu karar da siyasidir.

Biz Gezi Davası kararında olduğu gibi bu karara da katılmıyoruz. İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun sonuna kadar yanındayız mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizde yaşanan bu hukuksuzluğa Millet ittifakı iktidarında dostlarımızla birlikte son vereceğiz.

Bu karar iktidara yürüyen CHP ve demokrasi güçlerinin önünün kesilmesi anlamına geliyor. Bunu asla başaramayacaksınız geliyor gelmekte olan dedi.  

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir