CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen oldu

Example HTML page

Dün toplanan CHP Parti Meclisi toplantısı sonrası Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi toplantısında 240 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini açıkladı. CHP İstanbul Eyüpsultan Adayı ise İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen‘in görevlendirildiğini açıklandı.

Açıklanmanın ardından CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen’e tebrik mesajları yağdı.

İlk tebrik ise Özmen ile birlikte Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Adaylığı için mücadele eden FERZAN ÖZER’den geldi.

Özer yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Sayın Başkan ;

Yeni göreviniz size ve semt-i mukaddesime hayırlı olsun.

Siyasetin çirkin yüzü değil samimi yüzü dönsün yüzünüze.

Bu kıymetli, kadim ilçeyi yönetmek imkanına nail olmak bile çok büyük bir değerdir. Heyecanınız sonuna kadar azalmadan sürsün.

Desteğim her vakit yanınızda olacaktır. Kolaylık diliyorum dedi…

CHP Eyüpsultan İlçe Örgütü Özmen’in adaylığını büyük bir sevinçle karşıladı.

Dr. Mithat Bülent ÖZMEN kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi okudu. AB Jean Monnet Bursiyeri olarak University of Kent, Brussels School of International Studies’den uluslararası ilişkiler yüksek lisans derecesi aldı. Doktorasını bankacılık ve finans üzerine yaptı.

1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda iş hayatına başlayan Dr. Özmen, 1994 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu’na katıldı. Devam eden süreçte hem banka ve finans kuruluşlarında hem de reel sektörde üst düzey yöneticilik yapan Dr. Özmen, en son enerji sektörünün önde gelen holdinglerinden birinde CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Doğal Gaz İthalatçıları Derneği (GAZİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmekteydi.

Çeşitli Üniversitelerin MBA ve yüksek lisans programlarında risk yönetimi, finansal yönetim, finansal piyasalar ve kurumlar dersi veren Dr. Özmen’in, Türkiye’de dar gelirli hane halklarının konut sorununun çözümüne yönelik yeni bir finansal model öneren kitabı bulunmaktadır. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayımlandı. Dr. Mithat Bülent Özmen aynı zamanda ekonomi ve finans üzerine köşe yazarlığı yapmaktadır.

Dr. Bülent Özmen siyasi hayatına 2010 yılında CHP Eyüpsultan ilçe Başkanlığına üye olarak başlamış kongre delegeliği görevinde bulunmuş ve partisi adına çalışmalar yürütmüştür.

İBB seçimlerini İstanbul’da iki kez kazanan CHP İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimi Dr. Mithat Bülent Özmen’i İGDAŞ Genel Müdürü olarak görevlendirdi. 2024 yılına kadar bu görevi yürüten Özmen 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Partisi CHP’den Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday Adayı oldu. 10 Ocak 2024’de toplanan CHP Parti Meclisi (PM) Dr. Mithat Bülent Özmen’i CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı olarak görevlendirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir