CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday Adayı Yeşim Tektaşlı: ”Toplumcu, demokratik yerel yönetim önceliğimiz olacak”

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday Adayı Yeşim Tektaşlı CHP İlçe Merkezinde düzenlediği Aday adayı Lansman da gerçekleştirmek istediği projelerinin sunumunu yaptı.

Tektaşlı’nın lansman sunumuna CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, Önceki dönem İlçe Başkanları Safi Karayalçın ve Memet Sevim, Kadın Kolu Başkanı Adile Sal, CHP Önceki dönem Kağıthane Belediye Başkanı Adayı Av. Zeynel Öztürk, CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday Adayları Dursun Bulut, Emel Bilenoğlu, Ali Haydar İşkar, Ali Turan, Dr. Aytekin Parmak, Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep, Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sakine Sayar çok sayıda STK temsilcisi ve partililer katıldı.

Yeşim Tektaşlı Toplumcu demokratik yerel yönetim vurgusu yaparken, kent konseyinin ivedilikle kurulmasına öncülük edeceğiz, özerk çalışmalar yapmasını için elimizden gelen tüm katkıları sunacağız dedi.

Lansman toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Doğan Sarıtaş ise birlik ve beraberlik içinde 31 Mart 2024 yerel seçimlerini kazanacaklarını asla yılgınlığa düşmeden çalışmalara herkesin destek vermesini istedi. Birlik olursak aşamayacağımız engel yok diyen Başkan Sarıtaş Eyüpsultan’ı 2024’de kazanmak için çalışıyoruz dedi.

Yeşim Tektaşlı ise yapmış olduğu lansman sunumunda şu ifadelere yer verdi.

”TOPLUMCU DEMOKRATİK YEREL YÖNETİM”

Yerel yönetimi demokratikleştirecek, katılım mekanizmalarıyla komşularımızın belediye yönetimine aktif katılımını sağlayacağız. Doğrudan demokrasi uygulamalarıyla ortak akılla ilçemizin sorunlarına hep birlikte çözümler geliştireceğiz. Eyüpsultan Belediyesi, kaynak yaratan ve üretici bir belediye olacak. Eyüpsultan’da kent konseyinin kurulması için sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek, bağımsız ve etkin bir kent konseyinin kurulmasının yolunu açacağız. Üreticilerin, tarımın, kadın emeğinin desteklenmesini, sivil toplumun ve belediye çalışanlarının katılımıyla sağlayacağız.

”HALKÇI KAMOCU BELEDİYECİLİK”

Komşularımızın haklarını ve refahını savunma sözü veriyorum. Zor şartlarla mücadele eden halk kesimlerinin mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için gerekli düzenlemeleri yapacağız. İBB ile etkin iletişim ve işbirliği içinde olacağız. Ulaşım, temiz su, altyapı, ısınma, temizlik hizmetlerinin halka doğrudan, sürekli, nitelikli olarak ulaştırılmasını sağlayacağız. Derin yoksullukla mücadele edecek, rant odaklı değil halk odaklı bir vizyonla sorunları ele alacağız. Kent rantını, kamucu bir yaklaşımla kamusal alanları geliştirmek için kullanacağız. Her türlü dayanışma girişimini destekleyecek ve bizzat içinde yer alacağız.

”EYÜPSULTAN 1 BÖLGE HEDEFLERİMİZ”

Tarihi ve mimari dokusuyla, Haliç’e olan sahiliyle, köklü kentsel geçmişiyle bu bölgemizi gözümüz gibi koruyacağız. Tarihi ve mimari dokuyu asla ranta ve talana teslim etmeyeceğiz. Bu bölgemizin tarihini, mimarisini turistik bir potansiyele dönüştürecek ve bir cazibe merkezi haline getirerek esnafımızın, komşularımızın yeni bir gelir kaynağına kavuşmasını sağlayacağız. Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası dernekleriyle işbirliği içinde turistik yatırımlar yapmanın yanı sıra, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım kampanyaları organize edeceğiz. 

”EYÜPSULTAN 2 BÖLGE HEDEFLERİMİZ”

Her mahalleye bir kreş açarak kadın komşularımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımını kolaylaştıracağız. Kreşlerimizde çocuklarımız eğlenerek öğrenecek. Sağlıklı bir ortamda sosyalleşecek. Sokak ve caddelerimizi ağaçlandırarak, evlerin bahçelerini ve balkonlarını çiçeklendirerek betonlaşmış bir kentte yeşile yer açacağız.

Tarihi dokusu ve Haliç’e kıyısıyla müstesna bir ilçe olan Eyüpsultan’ı kültür-sanat ve gastronominin merkezi yapacağız. Baraj deresine çok yönlü bir şehir parkı yaparak, Eyüpsultan’a yeni bir yaşam vadisi kuracağız.

”EYÜPSULTAN 3 BÖLGE HEDEFLERİMİZ”

Sadece İstanbul’a değil, bütün Marmara’ya yıkım getirecek olan Kanal İstanbul’a karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Büyük bir çevre kirliliğine yol açan taş ocaklarının sayısının azaltmayı hedefleyeceğiz, varolanlara yönelik denetimlerimizi sıkılaştıracağız. Komşularımızın talepleri doğrultusunda toplu taşıma sorunu yaşanan bölgelere ring seferleri düzenleyeceğiz. Sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlara, uzmanlarla ve hayvanseverlerle birlikte çalışarak insani ve kent hayatına uygun çözümler üreteceğiz, toplumu bilinçlendireceğiz. Köylerimizde tarımı ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Sahillerimizi rehabilite edip, ilçemize dinlenme alanları olarak kazandıracağız.

”KATILIMCI UYGULAMALARLA KARARLARI BİRLİKTE ALACAĞIZ”

Katılımcı bütçe uygulamasıyla, belediyenin faaliyet ve yatırım bütçesinin bir bölümünü, her mahallede yapacağımız toplantılarla, komşularımızın öncelikleri ve önerileri üzerine belirleyeceğiz.

Komşularımız belediyeyi denetleyecek, şeffaf ve hesap verebilir bir yerel yönetim uygulayacağız. Kurulması için kolaylaştırıcı rol üstleneceğimiz mahalle meclisleriyle, Eyüpsultan’da doğrudan demokrasiyi hayata geçireceğiz.

Kent konseyi, belediyenin arka bahçesi olmamalı. Kent konseyinin aktif ve bağımsız biçimde çalışması için çaba sarf edecek, kent konseyini belediye karar süreçlerinin tümüne dahil edeceğiz.

”HALKA RAĞMEN DEGİL HALKLA BİRLİKTE KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Kentsel Dönüşüm Kanunu ile vatandaşlarımızın anayasal hakları hiçe sayılıyor. Bugüne kadar ertelenmiş deprem önlemlerinin faturası yine vatandaşa kesiliyor. Belediyelerin maddi gücü kentsel dönüşümü gerçekleştirmekte yetersiz, ancak bazı örneklerde de görüldüğü gibi, bina sakinleri arasındaki uzlaşmazlıkları çözüme kavuşturmak, güçlendirme ve yeniden inşa için müteahhitlerle görüşerek uygun maliyetlerde kaliteli yapı imkanı sağlamak, uygun faizlerle finansman imkanları yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Konut kooperatiflerinin kurulmasını destekleyeceğiz.

”YOKSULLUĞA KARŞI DAYANIŞMAYLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Beslenme, giyinme ve barınma en temel insan haklarıdır. Ve ne yazık ki, bugün dar gelirli vatandaşlarımız ciddi bir beslenme kriziyle karşı karşıya… Giyinme ve barınma hakkı ise artık hem dar gelirli hem de orta gelirli komşularımızın en temel sorunu haline geldi. Komşu Market ve Komşu Butik ile gıda ve giyime erişimde sorun yaşayan komşularımızın ücretsiz gıda ve giyime erişimini sağlayacağız. Belli lokasyonlarda Halk Marketleri açarak ucuz ve sağlıklı gıda ve temel ihtiyaç maddelerine erişim imkanı sunacağız. Gün içinde sıcak, temiz ve sağlıklı yemek yiyebilmek de bir sorun artık. Hizmete açacağımız Semt Lokantaları’nda komşularımız çok uygun fiyatlara yemek yiyebilecek. Çocuklarımıza en az bir öğün sıcak yemeği sunmak boynumuzun borcu! Okullarda beslenme desteği sunarak çocuklarımızın sağlıklı beslenmesine destek olacağız.

”KADINLARIN SOSYAL VE EKONOMİK BAĞIMSIZLIKLARI İÇİN”

Kadın komşularımızın ekonomik hayata katılımını desteklemek ve çocuklarının iş saatleri boyunca bakımını üstlenmek için her mahalleye bir kreş açacağız. İş sahibi olmayan kadın komşularımızın el emeğini gelire dönüştürmek için imkanlar sunacak, bunu varolan ve kurulmasına destek vereceğimiz kadın kooperatifleriyle hayata geçireceğiz. Kadın girişimciliğini destekleyecek, mikro destek kredileri bulmaları konusunda yardımcı olacak, proje çalışmalarında danışmanlık desteği vereceğiz. Kadınlara yönelik ortak yaşam alanları kuracak, mesleki beceri kursları açacağız. Ev hanımlarının sosyal hayattan izole bir şekilde yaşamalarına son verecek, kültür-sanat etkinliklerine katılım ve sosyalleşme imkanları sunacağız.

”GENÇLERE UMUT DOLU BİR GELECEK”

Genç işsizliğine yerelden çözümler üreteceğiz. Gençlerin kültür-sanat faaliyetlerine katılabilecekleri, spor yapabilecekleri, mesleki beceri edinebilecekleri imkanlar sunacağız. Mahalle Evlerinde kültür-sanat çalışmaları düzenleyeceğiz. Yeni spor tesisleri açarak gençleri spora yönlendirecek, madde bağımlılığı gibi çok ciddi bir sorunun önüne geçmek için amatör spor kulüplerimizle ortaklaşa organizasyonlar düzenleyeceğiz. Yerelde gençlerin iş bulmalarına destek vermek amacıyla mesleki beceri kursları açacak, istihdam ofisleriyle yerel işletmeler başta olmak üzere İstanbul’daki iş dünyası kuruluşlarıyla kuracağımız bağlantılarla iş bulmalarına destek olacağız. Oyun tasarımı, e-spor, sosyal medya yönetimi ve benzeri yeni meslek dallarında özel eğitimler düzenleyerek, gençlerin bir araya gelerek ortak girişimlerde bulunmasını özendirecek, bu projelerin finansmanı için risk sermayesi şirketleri ve melek yatırımcılarla işbirliği içinde olacağız.

”ENGELSİZ BİR EYÜPSULTAN”

Kaldırımları, üst geçitleri, alt geçitleri, toplu ulaşım araçları, kamusal alanları engelsiz bir Eyüpsultan en büyük hayalimiz… Engelli vatandaşlarımızın pek çoğu sokağa adım attıkları anda pek çok engelle karşılaşıyor, yine pek çoğu işsiz ve zor koşullarda ya da ailelerine bağımlı bir hayat yaşıyor. Mesleki beceri kursları açarak, engelli istihdam ofisi kurarak, iş yasalarının da zorunlu kıldığı engelli kontenjanından faydalanmalarını, bir iş bulmalarını sağlayacağız. Tüm belediye etkinliklerine katılmaları için gerekli engelsiz ortamları oluşturacak ve eşit şekilde sosyalleşme imkanına kavuşturacağız.

”YAŞ ALMIŞ KOMŞULARIMIZA YENİ BİR HAYAT SUNACAĞIZ”

Yaş almış komşularımızın hem sosyalleşmelerini hem de yeni beceriler edinmelerini sağlayacak Emekliler Evleri açacağız. İlçemizde birkaç mahalleye hizmet verecek, nüfus ve konumu dikkate alınarak birkaç Emekli Evini hizmete alacağız. Yaş almış komşularımızın kültür-sanat çalışmalarına katılabileceği, mesleki becerilerini sürdürebilecekleri, hobi edinebilecekleri Yeni Yaşam Merkezi ile sosyal ve ekonomik hayatta etkin olmalarının yolunu açacağız. Kuşaklar arasında kopan bağları tamir etmek ana amaçlaramızdan biri olacak. Mahallelerde kuşaklar arası buluşmalar düzenleyerek farklı yaş gruplarındaki komşularımızı bir araya getirecek, deneyim aktarımına ve ilişkilerin güçlenmesine, empatik yaklaşımlara ortam yaratacağız.

”AFET YÖNETİMİ”

Mahalle Afet Gönüllülerinin yeniden örgütlenmesini ve sürdürülebilir bir gönüllü platformu olmasını sağlamak için destek vereceğiz. Mahallelerde başta deprem olmak üzere afet öncesi ve afet sonrasına yönelik eğitimleri yaygınlaştıracağız. Her mahallede mahalle afet konteynerlerinin sayısını, yerini belirleyecek, tüm komşularımızın bu bilgilere erişimini sağlayacağız. Eksik konteynerleri tamamlayacak ve belli aralıklarla kontrollerini yapacağız. Bina güçlendirme çalışmaları için komşularımızın bilgilendirecek ve özendireceğiz.

”İKLİM KRİZİNE KARŞI YERELDE MÜCADELE”

Atık yönetimi ve geri dönüşümü destekleyecek, atık toplayıcılarını örgütleyerek bir kooperatif kurulmasında öncü olacağız. Evsel atıkların ekonomiye kazandırılmasına yönelik komşularımızı bilinçlendirecek, aynı zamanda gelir getirici formüller üzerinde çalışacağız. Sıfır atık hedefi doğrultusunda, gıda ve ambalaj atıklarını asgariye indirmek için farkındalık çalışmaları düzenleyeceğiz. Komşularımızı toplu taşım kullanmaya ve bisikletle ulaşıma özendireceğiz. İklim krizine yönelik su tasarrufu, kent tarımı, permakültür atölyeleri düzenleyeceğiz.

Bütün bunları ve halktan gelecek önerileri birlikte yapacağız ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir