CHP Eyüpsultan Adayı Emel Bilenoğlu Basın Açıklaması Yaptı

Example HTML page

Emel Bilenoğlu basın açıklaması yaptı

“Şimdi Eyüpsultan’da birlik olma zamanı…

Umudun, azmin, yarınların hikayesini birlikte yazalım.

Eyüpsultan’da umudun ışığını birlikte yakalım.”

Dün yapılan Cumhuriyet Halk Partisi MYK ve PM toplantıları sonrasında CHP Eyüpsultan Belediyesi Belediye Başkan Adaylığına Emel Bilenoğlu seçildi.

Emel Bilenoğlu kimdir?

31 Mayıs 1971, Bartın doğumlu. Çorum İskilip doğumlu, Ömer astsubay ve Saraybosna’dan gelmiş göçmen bir ailenin, İzmir doğumlu kızı olan İffet Hanım’ın dördüncü çocuğudur. Ortaokul ve liseyi Kandilli Kız Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi ise Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden mezun olarak tasarımcı oldu. 15 yıl özel sektörde farklı şirketlerde profesyonel olarak çalışan Emel Bilenoğlu, 10 sene kendi tasarım ofisini yönetti. Eşi Cafer Bilenoğlu uzun yıllar profosyonel olarak yöneticilik yaptıktan sonra ambalajlı su üretimi şirketi kurdu.  Sarp ve Derin isimli ikiz çocuk annesi olan Bilenoğlu İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Geleneksel Türk Sanatları konusunda uzman olan Emel Bilenoğlu Eyüpsultan’a, kadim tarihine ve barındırdığı eserlere bakışının bu nedenle  daha farklı olduğunu belirterek, “Eyüpsultan, bir tarih ve inanç merkezi olmasının yanısıra, Cumhuriyet döneminin de bir çok sanatçısını yetiştiren bir kültür ve sanat merkezidir. 1950’lerden itibaren Haliç ve çevresinin yaygın üretim ve istihdam alanı olarak, Disk, Türk-İş gibi önemli emek örgütlerine Eyüpsultan’dan büyük katılımlar gerçekleşmiştir.” diye ekliyor.

Emel Bilenoğlu, Eyüpsultan’da, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyesidir ve ayrıca ilçede Çağdaş Kadınlar Derneği’nin kurulmasına destek olmuştur. Üyesi olduğu Eyüp Dostları Vakfı çatısı altında “Eyüp’te Yaşayanların Dilinden Son Yüzyılın Hikayesi” organizasyonun proje sorumluluğunu üstlenmiştir.

Emel Bilenoğlu, amacının Eyüpsultan’a çoğulcu çözüm üreten, insan odaklı, katılımcı bir sosyal belediyecilik anlayışını, vizyoner, yenilikçi, geliştirici, kalıcı, uzun vadeli hizmetler ile sunabilmek olduğunu belirtiyor. “Hedefim; Eyüpsultan’da umut ışığını yakarak 31 Mart’ta tüm Türkiye’yi kapsayacak ışığın parçası olmaktır.” dedi.

İletişim: Emel Bilenoğlu, 532 433 6348, bilenogluemel@gmail.com

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir