CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Hançerli: Siyaseti parayla değil emekle yapacağım

Example HTML page

CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli, “Biz bir müteahhidin, yandaş bir işverenin ya da yandaş bir kişinin daha zenginleşmesi için asla çalışmayacağız. Bizim derdimiz Avcılar’da ihtiyacı olan sorun yaşayan kişiler olacak” diyor

CHP Avcılar Belediey Başkan Adayı Turhan Hançerli Bir Gün Gazetesinden Uğur Şahinin sorularına şu yanıtları verdi;

Avukat Turan Hançerli, yerel seçimlerde CHP’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı olarak yarışacak. Hançerli, engellilerin hak mücadelesi içinden gelen bir isim. 1993 yılında geçirdiği bir kazadan sonra yüzde 95 oranında engelli kaldı. İki kolunda da protez kullanan Hançerli, yılmayıp hukuk fakültesini bitirdi. Ardından da Çorlu tren faciasında yakınlarını kaybeden ailelerin gönüllü avukatlığını yaptığı gibi birçok toplumsal davada mağdurların yanında oldu. Kendini Anadolu’nun köyünde doğmuş çiftçi bir ailenin çocuğu olarak tanımlayan Turan Hançerli, siyasetin para ile değil emek ve bilgi ile yapılacağı görüşünü dile getiriyor. “Mevcut kenti ve belediye hizmetlerini çok daha iyi hale getireceğiz” diyen Hançerli, seçildiği takdirde Avcılar halkını nelerin beklediğini anlattı:

► Avcılar’daki mevcut durumu değerlendirdiğinizde, neler söylemek istersiniz?

Avcılar birçok yönüyle İstanbul’un en iyi ilçelerinden bir tanesi. Avcılar’a Esenyurt’tan gelen üç genç ile karşılaştık. Kendilerine ‘Avcılar ilçesinde ne görmek istersiniz, bir belediye başkanından ne beklersiniz’ şeklinde sorular yönelttiğimizde, Avcılar’ın çok güzel ve yaşanılabilir bir yer olduğu cevabını aldık. Dolayısıyla gençlerin ifadesine baktığımızda Avcılar’ın nefes alınabilir bir kent olduğu, kültür ve sanatla sınırlı da olsa buluştuğunu söyleyebiliriz. Mevcut belediye hizmetlerini ve mevcut kenti çok daha iyileştirme gibi bir iddiamız var. Bunun için 450 bin nüfuslu ilçenin her bireyinin mutluluğunu hedefliyoruz.

►İlçe halkına neler vaat ediyorsunuz? 

Öncelikle halkın gerçek sorunlarını tespit edeceğiz. Siyasetin Türkiye’de ve dünyada halkın gerçek sorunlarıyla ilgilenmekten uzaklaştığını düşünüyoruz. Bu sadece benim tespitim değil dünyanın dört bir yanında siyasetin halkın gerçek sorunlarını çözmekten uzak olduğu söyleniyor. Biz halkın gerçek sorunlarına gerçekçi çözümler üreteceğiz. Gerçek bir soruna örnek vermek gerekirse, Avcılar’da deprem riskine karşı önlemler alacağız. Deprem bir gerçek sorundur biz de bu sorun karşısında gerçek çözüm üreteceğiz. Aynı zamanda halkın konut sorununu çözen ve onları mahallesinden uzaklaştırmayan ve ekonomik maliyetle yerinde çözen bir dönüşüm yapacağız.

► Avcılar’daki imar sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sonuçta olası İstanbul depreminin etkileyeceği bölgelerden biri.

Tahtakale, Yeşilkent, Firuzköy gibi mahallelerin imarı yok. Bu mahallelere imar verilmemesi ile burada yaşayan insanların mülkiyet hakkına müdahale olduğunu düşünüyoruz. Biz ivedilikle bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Bu üç mahalleyi imara kavuşturacağız ve bunu yaparken de halkın yararını gözeteceğiz. İmar sorunu da gerçek bir çözüm kapsamına girmektedir.

TOKİ uygulaması ya da imar uygulamasıyla bir tane daire veriyorsunuz bir de borçlandırıyorsunuz. Biz halkın ihtiyacını çözen bir yöntemle imar uygulaması yapacağız. Belediye başkanı olarak halk ile birlikte olacağız. Yani yukarıdan atanmış ya da bürokrat gibi davranan ikinci bir kaymakam olmayacağız. Avcılar’ın ikinci bir kaymakama değil belediye başkanına ihtiyacı var. Bu belediye başkanı da Avcılar’ın içinden halkla hareket eden biri olacak. Dolayısıyla biz bu sorunu da halk ile birlikte ve tabii ki İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte çok kolay bir şekilde bu üç mahallemizin sorununu çözeceğiz.

► Engelli bireylerin ülke genelinde hayatlarının zorlaştırıldığı bir manzara ile karşılaşıyoruz. Avcılar ilçesinde bu konuda nasıl bir uygulama göreceğiz?

Avcılar bu konuda örnek bir kent olacak. Şunu ifade etmek isterim dünyada evrensel tasarım konuşuluyor. Yani aslında önemli ölçüde engellilerin özel bir ilçeye ihtiyacı yok. Eğer bir uygulama bir hizmet evrensel tasarım standartlarına ve Türkiye Standartları Entitüsü’nün ilgili kriterlerine uygun yapılır ise engellilerin ekstra özel bir yapıya ihtiyacı yok. Tabii ki ihtiyacı olan özel şeyler olabilir ama bunlar toplam ihtiyaçyüzde birinden daha fazla değildir. Dolayısıyla biz özel bir hizmet değil eşitlik vaat ediyoruz. Biz bu yönüyle evrensel tasarım kurallarına uygun bir kent üreteceğiz.

►Başkan olmanız halinde Avcılar’ı ne tür değişiklikler bekliyor?

Çok eski bir laf vardır, ‘sana belediye baksın’ derler. Belediyemiz 450 bin nüfuslu Avcılar’ın dara düşen ihtiyaç sahibi bütün yurttaşlarının gereksinimlerini karşılayacak. İnsanların sorunlarını çözen bir mekanizmaya dönüşecek. Bu durumda sana belediye baksın lafı çokça söylenecek. Avcılar’da sorun yaşayan mutsuz bir insan görmeyeceksiniz. Biz belediye olarak bunu hedefliyoruz. Mutluluk, sevgi, dayanışma Avcılar’ı kucaklayacak. Bunun için kente uygun tasarımlar yapacağız. Sosyal donatı alanları, kültür sanat etkinliklerinin ucuz ve yaygın olduğu bir kent inşa etmeyi amaçlıyoruz. Böyle bir kentte insanlar birbirini tanıyacak, huzur ve güven ortamı oluşacaktır. Bu sevgi ve dayanışma dolu ilçeyi birlikte öreceğiz. Aynı zamanda emekli öğretmenlerimiz ve eğitim almak isteyen öğrencilerimizi çay ve kahvenin ücretsiz olduğu etüt merkezlerinde buluşturacağız.

► Peki kampanya nasıl gidiyor? Yurttaşlardan aldığınız geri dönüşler nasıl?

Biz 20 bin çocuğa boyama kitabı dağıttık. Boyama kitabı dağıtan genç arkadaşlarımız ve boyama kitabını alan çocuklar çok mutlu oldular. Bizlere kitaplarını boyayıp resimlerini gönderdiler. Onları mutlu etmeye şimdiden başladık. Bizimle çalışan bize destek olan gönüllü arkadaşlarımız, sokakta yaşayan sokak kedileri için geri dönüşüm malzemelerinden kedi evi yaptılar ve on mahallemizde kedi evlerini kurdular. Kedileri de kış ayında sokakta bırakmadılar. Aramızdaki bu enerjiyi şu ana kadar hiçbir kamu kaynağı kullanmadan kendi dayanışmamızla yarattık. Bir de belediye başkanı olduğumuzda yapabileceklerimizi siz düşünün.

► Avcılar Belediyesi’nin AKP’li bir belediyeden en net farkı ne olacak?

Biz bir müteahhitin, yandaş bir işverenin ya da yandaş bir kişinin daha zenginleşmesi için asla çalışmayacağız. Bizim derdimiz Avcılarda ihtiyacı olan sorun yaşayan kişiler olacak. Yine gelecek dönemin eğitim ihtiyacı olan kodlama robotik eğitim ve diğer alanlarda gelişmeleri için çalışacağız. Biz parayı değil sorunun çözümünü esas alacağız. Çok ifade etmedik ama biz şeffaf bir belediye olacağız. Halka, halkın bir çalışanı olarak memuru olarak nereye nasıl harcadığımızın günlük raporunu Avcılar halkına vermeyi borç bileceğiz.

Katılım mekanizmaları kuracağız kent konseyi çok etkin ve aktif çalışacak. Kent konseyi başkanı kesinlikle belediyede bir yönetici ya da ya da meclis üyesi asla olmayacak. Farklı bir siyasi görüşe yada eğilime sahip biri olacak. Kent konseyinden belediyenin çalışmasını denetlemesini isteyeceğim. Bir esnaf sözü derki, “Başarılı olmak için lütfen eleştirilerinizi bize memnuniyetinizi dostlarınıza anlatın.” Bu sözü kendime şiar edineceğim.

► Son olarak eklemek istedikleriniz neler?

Birçok yerde ifade ettim özel ve önemli bir şey olduğunu düşünüyorum mutlaka söylemem lazım ülkemizde yerel yönetimlerin zayıflatıldığını ve güçlerinin elinden alındığını söyledik. Hatta son yıllarda halk tarafından seçilmiş belediye başkanlarının çeşitli yöntemlerle görevden alındıklarını gördük. Alan kişiler bir başka irade merkezi yönetim ama belediye başkanını merkezi yönetim seçmedi ya da atamadı ki. Halk seçti ve halk seçtiyse halk alır diyoruz. Dolayısyla halkın belediye başkanını ya da yöneticileri geri çağırma hakkının olduğunu düşünüyoruz. Geri çağırma hakkının Türkiye’de siyasi literatüre kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bir belediye başkanı adayı olarak bu görüşü savunuyorum. Bu düşüncemin siyasete kanun değişikliği ile gelmesi için de mücadele edeceğimi söyleyebilirim.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir