CHP 38’inci Olağan Kurultayına giderken kongrenin kalbinin attığı İstanbul’da yenileşmeciler, değişimcilerin iki adım önünde…

Example HTML page

CHP 38’inci Olağan Kurultayına giderken kongrenin kalbinin attığı İstanbul’da yenileşmeciler, değişimcilerin iki adım önünde…

Aslında sonucu belli olan 38’inci Büyük kongrede ya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu devam edecek yada bir bilen abi formülü ile 2024 yerel seçimleri kayıpsız yada çok az kayıpla aşılmaya çalışılacak ve daha başarılı sonuçların alınmasının hesapları yapılacak.

Önümüzdeki sürecin aksi yaşanmaması durumunda şimdilik bütün öngörüler böyle olacağını gösteriyor. Yani CHP’de kişisel değişim çok olanaklı görünmüyor.

Özellikle de 38’inci Büyük Kongrenin kalbinin attığı yer İstanbul’da durum net bir şekilde böyle.

Nedenine gelince aslında bazı ilçelerde muhalif yapı önde olmasına rağmen bir araya gelme olanaklarının bulunmaması parçalı CHP içi muhalefet kazanma seçeneğini ortaya koyamadığından işin merkezinde yer alan ‘yenileşmeci gurup, değişimci muhalefetin’ iki adım önüne geçiyor.

”YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ARAŞTIRMADA DURUM”

Sonbaharda yapılması beklenen CHP 38’inci Olağan Kongre öncesi İstanbul’da delege seçimi büyük oranda sonuçlandı. Kurultaya en çok delege gönderen kentte, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen listeler öne çıktı.

CHP’nin sonbaharda yapılması tahmin edilen kurultayına en çok delege gönderen İstanbul’da kıran kırana geçen mahalle delege seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen gruplar önde çıktı.

Bazı ilçelerde “Değişimciler” birçok ilçede “genel merkezciler” net bir galibiyet elde ederken bazı ilçelerde de birbirine denk sayıda delegeye sahip oldular.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen ve kendilerine “değişimciler” diye adlandırılan grup Beylikdüzü, Silivri, Tuzla, Fatih, Beyoğlu, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Güngören ve Zeytinburnu’nda mahallelerin büyük bir kısmında kendilerine yakın delegeleri sandıktan çıkarmayı başardı.

Buna karşın Kılıçdaroğlu’nu destekleyen gruplar ise Avcılar, Bakırköy, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kadıköy, Bağcılar, Pendik, Ataşehir, Arnavutköy, Çekmeköy, Sancaktepe, Şişli, Kâğıthane, Sarıyer, Sultangazi, Bayrampaşa, Kadıköy, Esenyurt, Eyüp, Ümraniye ve Beykoz’da başarı kazandı.

BAŞKANLAR ETKİLİ

Maltepe, Çatalca ve Üsküdar’da ise mahalle delege seçimlerinde kimse birbirine ağırlık sağlayamadı. İlçe başkan adayları ortaya çıkınca netlik kazanacağı söyleniyor.

Seçimlere müdahil olan belediye başkanlarından Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç genel merkezi destekleyen belediye başkanları olarak ilçelerinde destekledikleri listeleri çıkartmayı başardılar.

Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen belediye başkanları arasında ise mahalle delege seçimlerinde Rıza Akpolat ve Mehmet Murat Çalık ilçelerine hakim olurken yine bu kanattan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi destekledikleri listeleri seçtiremediler.

Bakırköy ve Küçükçekmece’de Kılıçdaroğlu taraftarları listeler birbirleri ile yarıştı. Delegelerin rengi aşağı yukarı belli olsa da ilçe başkanlığı seçimlerinde ittifaklar sonucu listeler parçalı çıkabilir.

İL BAŞKANLIĞI ADAYLARI

İl Başkanlığı için İmamoğlu kanadında isim konusunda henüz net bir isim yok. Kulislerde her ne kadar Onursal Adıgüzel’in adı geçiyorsa da kendisi bunu yalanlıyor. Bahçelievler ilçe başkanı Özgür Çelik ismi en çok geçen isim.

Genel merkez tarafında ise Mehmet Ali Yüksel ile Selçuk Sarıyar adı kulislerde yayılıyor.

Bakalım Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde istediği sonuca ulaşamayan ana muhalefet partisi yeniden yerelden ulaşarak topluma umut olabilecek mi süreci hep beraber izleyip göreceğiz.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir