CHP 38 Olağan Kongre Süreci ilerlerken İstanbul’da netleşmeler başladı

Example HTML page

CHP 38 Olağan Kongre Süreci ilerlerken kongrenin kalbinin attığı İstanbul’da 3 Ağustos da İlçe kongrelerini bitirmiş olacak. Bu hafta yapılan 10 ilçe Başkanlığı kongresinde sisler dağılmış yenileşmeciler lehine ciddi netleşmeler ortaya çıkmıştır.

CHP İstanbul’da hafta sonu yapılan seçimlerde 10 ilçenin ilçe başkanı belli oldu.

CHP 38’inci Olağan Kongre süreci ilerlerken  kongrenin kalbinin attığı İstanbul’da yenileşmeciler ile değişimcilerin çekişmeleri netleşmeye doru ilerlemeye devam ediyor.

6 Ağustos 2023’ Pazar Günü İlçe kongrelerini yapılan; Ataşehir’de Celal Yalçın, Tuzla’da Eren Bingöl, Zeytinburnu’nda Av. Metin Doğan, Beylikdüzü’nde Mümin Demirtaş, Gaziosmanpaşa’da Hakan Bahçetepe yeniden ilçe başkanı olmuşlardı.

13 Ağustos 2023’de yapılan İlçe kongrelerinde yaşanan en ilgin konu ise Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün İl Kongre listesinde yer bulamaması oldu. Diğer bir yandan ise Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt İle anlaşmazlığa düşen Hüseyin Engin’in Değişimci gurupla anlaşarak girmiş olduğu yarışta galip gelmesi oldu.

En yüksek delege sayısına sahip İstanbul’da seçimler kritik bir önem taşıyor.

Bu Hafta sonu gerçekleşen İlçe kongrelerde ise değişim yaşanmadı Gazetemiz Haber Etkin’in öngördüğü şekli ile 38’inci Olağan kongre süreci devam ediyor.

27 İlçe de kongreler tamamlanması ile hala yenileşmeciler, değişimcilerin iki adım önünde koşmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz Hafta 13 Ağustos 2023 Pazar günü yapılan kongrelerde 12 ilçenin daha ilçe başkanı belli olmuştu.

Avcılar Erdal Nas, Bağcılar Murat Sönmez, Bakırköy Gizem Başaran Arslan, Bahçeşehir Beyzade Kayabaşı, Bayrampaşa Hasan Mutlu, Beşiktaş Alican Şen, Büyükçekmece Halis Çiçekci, Çatalca Mehmet Çoban, Çekmece Melda Tutan, Silivri Berk Esen, Esenyurt Hüseyin Ergin, Sancaktepe Muharrem Aydın ilçe başkanı seçildi.

‘’20 Ağustos 2023 ‘DE SEÇİLEN İLÇE BAŞKANLARI’’

Bu hafta 20 Ağustos 2023 Pazar günü yapılan 38 Olağan Kongrede ise; Maltepe Kenan Otlu, Kağıthane Cihan İlim Yeşildağ, Eyüpsultan Doğan Sarıtaş, Şişli Tamer Özcanlı, Arnavutköy Hüseyin Çelik, Bahçelievler Özgür Çelik, Sultanbeyli Özgür Erdem, Beykoz Mahir Taştan, Ümraniye Hakan Kızılelma, Esenler Cemal Kaya kongrenin kazananı oldu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir