Cep Telefonunu Nasıl Kullanmalıyız?

Example HTML page

Cep Telefonunu Nasıl Kullanmalıyız?

Sağlığını düşünen her birey cep telefonunu nasıl kullanmalıyız sorusunun yanıtını merak etmeli ve buna göre hayatını şekillendirmelidir. Eğer onlardan biriyseniz birçok fikir edineceğiniz bu yazımızdaki tavsiyelere sağlığınız için mutlaka kulak verin.

Aslında yapabileceğiniz çok basit şeyler var. Örneğin, cep telefonları ve diğer elektrikli aletler yatak odasından mümkün olduğunca uzak tutulmalıdır. Uzaktan arama yaparken cep telefonumuzu kulağımıza götürmek yerine kulaklık, bu mümkün değilse hoparlör kullanmalıyız. Cep telefonlarımızı kulağınızın yanında taşımamalısınız. Bunun yerine onları cepte değil, çantada taşımalı ve mümkün olduğunca vücudumuzdan uzak tutmalısınız.

Ayrıca unutmayın ki cep telefonunuzu kullanmıyor olsanız bile, açıkken radyasyon yaymaya devam ederler. Bu nedenle kapalılarken de uzak durmalısınız. Günlük cep telefonu kullanımını 30 dakika ile sınırlamalı ve mümkünse kablolu telefon kullanmalıyız.

Kulaklarınızı Telefon Etkisinden Koruyun

Bilindiği gibi cep telefonları zararları konusunda kulaklar da nasibini alır. Bu nedenle kulaklık kullanamıyorsanız, telefonu sürekli aynı kulağa tutmaktan kaçının. Görüşme sırasında bir kulaktan diğerine geçin. Kulaklık kullanımında son ses seçimi de işitme kaybına neden olabilir.

Çocukların Telefonla İlişkisi Minimum Olmalı

Çocuklar mümkün olduğunca mobil cihazlardan uzak tutulmalıdır. Çocuklar, beyinleri hala gelişmekte olduğundan, cep telefonlarından beyin hasarına özellikle duyarlıdır. Sürekli cep telefonu kullanımı baş ağrısı ve uyku sorunları gibi durumlara yol açabilir. Bu nedenle cep telefonu ve çocuk ilişkisi neredeyse hiç olmamalıdır. Beyin sağlığımızı korumak için teknolojik ayarlara maruz kalmamızı sınırlamalı ve mümkün olan her yerde bağlı ev telefonlarını ve interneti tercih etmeliyiz.

Daha Az Konuşun

Telefonla 10 dakika ile 2 dakika konuşmak birbirinden çok farklıdır. Çocuklar, anne adayları, kalp rahatsızlığı olanlar ve işitme cihazı kullananlar daha dikkatli olmalıdır. Çünkü cep telefonu ile konuşurken elektromanyetik dalgalar içeri girer ve vücut ısımız yükselir. Bu nedenle aynı anda 3-5 dakikadan fazla telefon kullanmaktan kaçınmalısınız. Telefonla beş dakika aralıksız sohbet etmek baş ısısını bir derece yükseltir. Vücut ısısı önemli ölçüde 1 puan yükselir. Vücut için iyi olan dereceyi aştığında ise sorun yaşar.

Kısacası cep telefonunu nasıl kullanmalıyız sorusunun en net cevabı “minimum miktarda ve aciliyet” için olacaktır. Fakat bu günümüzde zor bir durum olduğundan siz yapabileceğinizin en iyisini yapın ve sağlığınızı koruyun.

deritel.com teknoloji mobil haberlerini sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir