Cep Telefonunu izlendiğini Nasıl Anlarım?

Example HTML page

Cep Telefonunu izlendiğini Nasıl Anlarım?

Cep telefonunu izlendiğini nasıl anlarım diye düşünebilirsiniz. Cep telefonlarında casus yazılımların ortaya çıkmasından kaynaklı cihazlarda güvenlik konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Hedef olan kişilerin cep telefonlarına meşru kurumlardan mesajlar gelir. Sahte linkler gönderilir. Genellikle kargo veya gönderi takibi adı altında mesajlardan oluşur. Kullanıcılar Bu mesajlara ve linklere tıkladığında casus yazılımlar yüklenir.

Cihazların güvenliği ihlal edilip edilmediğine dair özel mekanizma sistemleri bulunmaktadır. Uluslararası bir şirket MVT yani mobil doğrulama yazılımı sistemini geliştirmiştir. Geliştirilen bu sistemde telefonları analiz ederek incelemeye girmektedir.

Oluşturulmuş olan bu yazılım cihazın güvenliğini direk açıklamasa da bazı ipuçları göstermektedir. Böylelikle güvenlik göstergelerini baz alarak tespit etmektedir. Cihazları kullanırken bilinen güvenli kişilerden gelen bağlantıları açmalısınız sadece. Telefonlarınızdaki sürümleri en son sürüm olduğuna emin olun. Hatta bu sürümü direkt kendiniz kontrol edin. Telefonlarınızdaki fiziksel erişimleri sınırlandırmalı ve kısıtlamalısınız. Tüm bunları cihazınız üzerinden pin kodu koyarak parmak izi ve yüz tanıma şifrelerini aktifleştirerek yapın.

Cep Telefonunu izlendiğini Nasıl Anlarım?

Telefonumun Dinlendiğimi Nasıl Anlarım?

Konuşmalar esnasında telefonunuzu kullanırken herhangi bir cızırtı yahut yankı duyuyorsanız dinlenme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Telefon görüşmesi yaparken konuşmalar derinden gelebilir. Bu olay gün içerisinde 2 veya 3 kez tekrarlanması durumunda bu ihtimal yüksektir. Telefonunuzun dinlendiğinden emin olabilmek istiyorsanız telefonu bi saat masaya bırakın. Sonrasında elinize aldığınızda sıcaklık hissediyorsanız telefonunuzun dinlendiğinin göstergesidir. Emin olmak adına bu işlemi gün ortasında bir kaç defa denemek yeterli olacaktır. Aynı durumla karşılaştığınız sürece %100 dinlendiğiniz ihtimali oluşmaktadır.

Cep telefonunuzun izlendiği akabinde dinlenildi hissedildiği takdirde telefonunuzu kökten kapatın. Bataryası çıkıyorsa çıkartın.Uzmanlar bu konuda telefona sürekli format atılması gerektiğini uyarmaktadır. Her sabah telefondan fabrika ayarlarına geri dönüş sağlayarak casus programlardan kurtulmuş olursunuz.

Sıradan Bir Vatandaşın Telefonu Dinlenir Mi

Cep Telefonu Takip Ediliyor Mu?

Günümüzde sıklıkla kullanılan akıllı telefonlar takip edilebilme özelliği maalesef ki bulunmaktadır. Telefonlara uygulama indirirken profesyonel uygulamalar indirmeniz gerekir. İnternet üzerinden program takip sistemi indirilerek telefonun takip altına alınmasına imkan tanımaktadır.

İndirilen programlar güvenilir değilse takip altına alabilir. Haberiniz olmadan başkaları tarafından telefonunuz kolay yoldan takip edilebilir. Ara ara telefonunuzdan birtakım tuşlama işlemler yapabilir. Takip altında olan cep telefonunuzun iptalini sağlayabilirsiniz. Cep telefonunuzun izlendiğini nasıl anlarım hakkında makalemizden bilgileri alarak gerekeni yapabilirsiniz.

fuarteknoloji.com mobil servisi telefon haberlerini sundu.

Nihat Vural

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir