Canan Kaftancıoğlu CHP İstanbul İl başkanlığına aday oluyor..

CHP İstanbul il başkanlığına öz Ordu’lu olan sürpriz bir isim aday olacağını belirtti. CHP’de 2018’de yapılacak CHP İstanbul İl Başkanlığı için sürpriz gelişmeler gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İl Başkanlığı için kulislerde uzun süredir ismi konuşulan CHP Parti Meclisi üyesi Canan Kaftancıoğlu’nu CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti.

Geçmişte CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yapan, insan hakları alanında aktivist kimliğiyle öne çıkan, yaklaşık iki yıldır CHP PM’de görev yapan Kaftancıoğlu’nın Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin çok olumlu bir havada geçtiği öğrenildi.

“ÇOK ÖNEREN OLDU”

Edinilen bilgiye göre görüşmede, İstanbul İl Başkanlığı seçimleri masaya yatırıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Canan Kaftancıoğlu’na, “Yaptığımız nabız yoklamaları ve görüşmelerinde sizin isminizi öneren çok arkadaşımız oldu. Aday olmanızdan memnuniyet duyarız. Demokratik yarışa katılırsanız partimize güç katarsınız” dediği öğrenildi.

“GÖREVDEN KAÇMAM, ADAYIM”

Kaftancıoğlu’nun ise, CHP Lideri’nin kendisine yönelik sözlerine teşekkür ederek, İstanbul hakkındaki görüşlerini ve nasıl bir örgütsel yapılanma kurulması gerektiğine ilişkin düşüncelerini aktararak, “Madem siz de uygun görüyorsanız aday olacağım. Partimizi İstanbul’da iktidara getirmek için elimden geleni yapmaya hazırım. Demokratik bir yarışın olmasını örgütlerimizin tercihidir” ifadesini kullandığını öğrenildi.

Görüşmeden oldukça mutlu ayrılan Kaftancıoğlu, “Artık görevden kaçmak yok, İl Başkanlığı’na adayım” ifadesini kullandı.

KARADENİZ KÖKENLİ, KADIN VE AKTİVİST KİMLİĞİ

Karadeniz kökenli olan Kaftancıoğlu, 12 Eylül döneminde karanlık bir cinayete kurban giden araştırmacı, yazar Ümit Kaftancıoğlu’nu gelini. İnsan hakları alanında sayısız çalışmaya imza atan Canan Kaftancıoğlu, uzun süredir CHP çatısı altında politik yaşamına devam ediyor. Canan Kaftancıoğlu’nun il başkanı olması durumunda CHP’de bir ilk gerçekleşecek ve mega kenti ilk kez bir kadın yönetecek.

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

1972 Ordu doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu Lisesinde tamamladı.
1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.
Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı.
1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda Adli Tıp ihtisasına başladı. TiHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ‘de vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle ihtisasını tamamladı.

TOPLUMSAL BELLEK PLATFORMUNUN KURUCULARINDAN.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Toplumsal Bellek Platformu’nun kurulmasında önayak oldu.
Yakın tarihimizde yaşanan faili meçhul bırakılmış cinayetlere dikkat çeken Yalın Ses yayınlarından “Benim Babam Bir Kahramandı” isimli derleme kitabı bulunmaktadır.

Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesinde görev almıştır. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesinde görev aldı.

İL BAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI YAPTI

2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. Kaftancıoğlu, halen kurucu ortağı olduğu özel bir sağlık kuruluşunda genel koordinatör olarak çalışmaktadır.
(Kaynak: Düzgün haber)

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir