Buldan: Halk, AKP iktidarının gitmesi için seçim bekliyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında “7 Haziran’ı 31 Mart’ı bir daha yaşamamak için her türlü hile ve hurdaya başvurma peşindeler. Ortaklar gizli kapaklı görüşmeler yapıyorlar, biliyoruz, görüyoruz,” diyerek Cumhur İttifakı’na yüklendi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu.

“2020 yılı çok zor bir yıl oldu. Bir yandan faşizme karşı direniş, diğer yandan da Covid’le mücadele yılı oldu,” diyen Buldan, “Umudumuzu ve cesaretimizi yitirmedik, kararlılığımızdan vazgeçmedik. 2021’i önemli bir kazanım yılına çevireceğimizi ifade etmek isterim. Yeni mücadele programımızla birlikte sokaklarda, parlamentoda, tarlada, fabrikada halkımızla birlikte olacağız,” ifadelerini kullandı.

Buldan, “Tehditlere kulak asmadık, asmayacağız, örgütlülüğümüzü ve mücadelemizi geliştireceğiz. 6 milyonun iradesini yok sayanlara ve karşısında duranlara 12 milyon olarak çıkacağız,” diyerek Cumhur İttifakı hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Kaybettiklerini gördükleri için iktidar arayış içinde küçük ortağıyla birlikte. 7 Haziran’ı 31 Mart’ı bir daha yaşamamak için her türlü hile ve hurdaya başvurma peşindeler. Ortaklar gizli kapaklı görüşmeler yapıyorlar, biliyoruz, görüyoruz. Türkiye’nin yönetimine aday olan HDP’yi devre dışı bırakabilir miyiz arayışındalar.

Tüm bu hukuksuzluklar iktidar bloğunun seçim kampanyasıdır. Muhalefete düşmemek için halkı korkutma, muhalefeti bölme ve çatıştırma içindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler! Dünyada halk iradesinin önüne geçecek bir formül yok. Sandık mühendisliği yapmaya çalışanlara hatırlatırız, en iyi mühendis halktır. HDP’nin siyasetteki gücünü ve etkisini engelleyemeyeceksiniz. HDP’siz bir siyaset hayali kuranlara: Halk sizin olmadığınız bir ülke hayalini çoktan kurdu, sabırsızlıkla sandıkları bekliyor. Halk, AKP iktidarının gitmesi için seçim bekliyor. Erken seçim olmak üzere iktidardan, AKP MHP ittifakından kurtulmanın yolu sandıktır.”

DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

AİHM’in Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki kararını hatırlatan Buldan, şöyle devam etti:

“Bu ülkenin en önemli ve acil ihtiyacı adalettir. Bize dayatılan adaletsiz yaşamı kabul etmiyoruz. AİHM, Selahattin Demirtaş dosyasıyla ilgili 22 Aralık’ta tarihi bir karar verdi, tahliye çağrısında bulundu. Bu karar sadece Demirtaş’la sınırlı olmayıp tüm tutuklu siyasetçileri kapsamaktadır. Avrupa Parlamentosu da, AİHM kararlarını uygulama konusunda Avrupa Komisyonu’nu harekete geçmeye çağıran bir karar aldı. Kararın Türkiye’de muhalefete yönelik yargılamaların, siyasi iktidarın talimatlarıyla gerçekleştiği konusunda ortak görüşe dayanması önemlidir. AİHM kararında Demirtaş başta olmak üzere HDP’ye yönelik dava dosyalarındaki suçlamaların siyasi baskının amaçları için üretilen kılıf olduğu vurgusu önemli yapılmaktadır. AİHM kısaca bu iktidara dedi ki, “Siz yalan söylüyorsunuz, Kürt siyasetçileri intikam hırsıyla yargılıyorsunuz.” AİHM kararı bizi bağlamaz tavrı bu davaların siyasi olduğunun başka bir tescilidir. AİHM kararı bunu tescil etti. Uluslararası mahkemeler bunu teyit ediyor.

AİHM’in yasal örgütlenme olarak tanımladığı DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in tutuklanması ve 22 yıl ceza alması da siyasidir, AİHM’den mutlaka dönecektir.

Kobani davası da siyasi bir davadır ve demokratik siyasete kurulan bir kumpastır. Kendisini siyaseten kapatmış olanlar bu ülkeye faydası olmayanlar demokratik siyaseti 15 Temmuz’un darbeci ruhuyla tasviye etme planı yapıyorlar. Karşımıza siyasetle çıkamayan iktidar bloğu, emrindeki yargı ve güvenlik mekanizmasını kullanarak HDP ile savaş içine girmiştir.

Hafta sonu Esenyurt ilçe binamıza baskın düzenlendi. Kapısı kırılarak içeri girildi binamızın. Provokasyon amaçlı olan bu baskın partimizi, demokratik siyasetin dışına çekmeye yönelik komploların devamıdır. HDP, gençlerin, kadınların, farklı toplumsal kesimlerin, inançların ve halkların bütün renkleriyle bir arada olduğu bir Türkiye tablosunudur. Partimiz, kuruluğundan beri tek eve dahi ateş düşmesin, toplumsal barış sağlansın diye Kürt sorununun demokratik ve barışçı çözümü için mücadele eden tek partidir. Partimiz, Sayın Öcalan’ı barışçı bir çözüm adresi, iradesi ve imkanı olarak gördüğünü her platforma açıkça dillendirmiştir ve geri durmamıştır bu yaklaşımından.

2013-15 yılları arasında bu iktidar çözüm için İmralı’ya Sayın Öcalan’la görüşmeler yürüttü. 2015 yılında Dolmabahçe’de bu görüşmelerin bir aşaması olarak heyetimizle devlet ve hükümet heyeti bir mutabakat metni açıkladı. Bunlara rağmen ilçe binamızın içindeki görüntüleri sosyal medya üzerinden yaygınlaştırıp partimizi Sayın Öcalan üzerinden terörize etmeye çalışanlara sesleniyoruz: Size buradan ekmek çıkmaz, HDP bildiğinden şaşmaz. Devletin güvenlik bürokrasinin siyasallaştıranlar, hukuk ve demokratik hakları çiğneyenler hukuk önünde halka yaptıklarının hesabını verecekler.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir