Bu Aymazlık Velileri İsyan Ettirdi…

DEVLET OKULU KAPANIYOR YERİNE ÖZEL OKUL GELİYOR…

ÖGRENCİLER RANTA KURBAN EDİLİYOR…

Erciyes Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Mustafa-Müjgan Boydak İlköğretim Okulu’nun 2013-2014 eğitim öğretim yılında orta öğretim bölümünün kapatılacak olması öğrenci velilerini çileden çıkardı. Okulun orta öğretim bölümünün kapatılmaması için imza kampanyası başlatan öğrenci velileri, Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilmek üzere 200 imza topladı.

 

Bölgede önümüzdeki dönem faaliyete geçecek olan iki özel okula rant sağlamak için bu okulun ortaöğretim bölümlerinin kapatıldığını iddia eden Nihal Özpeker isimli bir öğrenci velisi, “Bu devlet okulunun ortaöğretim bölümleri kapatılırken, bu bölgeye kurulan özel okullarda ortaöğretim bölümleri açılıyor! Bu tesadüf olamaz! Çocuklarımız rant için kullanılmak isteniyor! Bizim kurulu düzenimiz neden bozulmak isteniyor? Bize “Nereye giderseniz gidin” diyorlar. Ne olsun Benim çocuğum dağa mı çıksın?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

 

 

DEVLET OKULUNUNUN YERİNE ÖZEL OKUL

 

Kendilerini özel okullar için hazır yem gibi hissettikleri belirten, Mustafa-Müjgan Boydak İlköğretim okulunda öğrenim gören Ahmet Özpeker’in velisi Nihal Özpeker, okulun ortaöğretim bölümünün kapatılmasıyla mağdur edildiklerini dile getirdi. Özpeker şöyle konuştu: “Sıkıntımız, bu okul 4+4+4 sisteminde sabahçı ve öğleci olarak iki aşamalı olarak hizmet vermekteyken şu anda kapatılıyor. Bu çocukların fiziki ortamının değişmesi hem çocuklarımızı hem velileri, aileler olarak can siper hane bir biçimde biz çocuklarımızın eğitimi için çaba sarf etmekteyiz. Hepimiz çocuklarımızın geleceği için çalışmaktayız. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu okulun ortaöğretim bölümünü kapatıp bizi özgür bıraktığını söylüyor. Bize, ‘Dilediğiniz okula çocuğunuzu gönderin’ deniyor! Ama nasıl gideceğiz, bizim burada bir kazanılmış hakkımız var. Benim çocuğumun bu okulda öğrenim görme hakkı fütursuzca katlediliyor. Bir tek benim çocuğumun hakkı değil 4 yüz küsur çocuğun hakkı katlediliyor. Bu şekilde, ‘Çocuğunuzu istediğiniz okula gönderin’ demekle olmuyor. Burada ilginç bir olay yaşanıyor. Erciyes Üniversitesi kampusu etrafında, Talas ilçe ve çay bağları tarafında özellikle orta okul bölümü açılması planlanan özel okullar var. Bunlardan birisi Tekden Koleji birisi Doğa Koleji olarak duyum aldık. Bu özel okullar, hemen bu okulun çaprazında buradan bakınca görülebilecek kadar da yakın bir mesafedeler. Bu bölgeye bir sürü özel okul açılıyor. Biz o özel okullar için hazır yem gibiyiz! Benim çocuğum gelecek sene 8. sınıfa gidecek ve ergenlik çağında ben bu çocuğu nasıl toparlayacağım. Bir öğrenci velisi olarak mağdur durumdayım. Öğretmen mağdur öğrenci mağdur! Öğrenciler gelecek yıla öğretmenleri ve arkadaşlarını göremeyecek. ”

 

 

 

” ÇOCUKLARIMIZ RANT İÇİN KULLANILMAK İSTENİYOR”

 

Sözlerinin devamında çocuğunun rant için kullanılmak istendiğini iddia eden Özpeker, “Biz çocuklarımızın eğitim hakkının ellerinden alınmasını istemiyoruz. Demokratik bir hukuk devletinde sosyal devletin bize sunduğu haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Bizim çocuklarımız rant için kullanılmak isteniyor! Bu okulun orta öğretim bölümü kapatılıp bu özel okullar buraya açılınca bunun hesabını kim verecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü veya başka yetkililerin bu işte parmağı var mı? Bunu birileri çıkıp bize açıklasın! Bizim çocuklarımızın özerinden bir çıkarları var mı bunu bilmek istiyoruz! Bizim çocuklarımızı Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği değil de direk para ve rant olarak mı görüyorlar? İnsan olarak gömüyorlar mı? Ben yetkililere bunu soruyorum. Bu yapan ne pedagojik açıdan ne de insan hakları açısından hiç bir şeye uymuyor” dedi.

 

 

 

“NEREYE GİDECEK BENİM ÇOCUĞUM; DAĞA MI ÇIKSIN?”

 

Özpeker, son olarak çocuğunun parasız eğitim alma hakkının elinden alınmak istendiğini ifade ederek şu ifadeleri kullandı: “Şu anda bizim psikolojimiz bozulmuş bir durumda! Bütün çocuklarımız ve veliler o kadar zor bir durumdayız ki bize bunları yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok! Öğrenci velileri olarak Mustafa-Müjgan Boydak İlköğretim Okulu’nun Orta Öğretim bölümünün kapatılmaması için 200’e yakın imza topladık. Topladığımız bu imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceğiz. Çocuklarımızın rant olarak kullanılmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın parasız eğitim hakkının elinden alınmasını istemiyoruz. Eğitim zorunlu ben çocuğumu okula göndermesem de devlet okunu okutmak zorunda! Şimdi bizi özgür bırakmışlar, ‘Nereye giderseniz gidin’ diyorlar. Ne olsun Benim çocuğum dağa mı çıksın? Nereye gidecek benim çocuğum! Şurada ne güzel okuyor! Benim düzenim neden bozuluyor?”

 

Kaynak;odatv

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir