Bozkurt Kaymakamı Okan Yenidünya, görevden alındı

Example HTML page

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’da, Bozkurt Kaymakamı Okan Yenidünya görevden alındı. Yerine Giresun’un Dereli ilçesinde görev yapan Kaymakam Murat Atıcı getirildi.

Bozkurt Kaymakamı Okan Yenidünya, görevden alındı

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından arama kurtarma ve temizlik çalışmaları devam ederken kaymakamlık görevinde değişikliği gidildi. Afetin ardından arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, Cumhuriyet Halk Partsi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Bozkurt ilçesi kaymakamı Okan Yenidünya’nın görevden alındığını açıkladı.

Okan Yenidünya, 14 Ağustos 2020 tarihinde Bozkurt Kaymakamlığı görevine getirilmişti. Okan Yenidünya görevini Dereli’de sürdürecek.

Batı Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos’ta etkili olan yağış can ve mal kayıplarının yaşandığı sel felaketine neden oldu. 62 kişinin yaşamını yitirdiği Kastamonu’da en çok etkilenen bölge de Bozkurt’tu.

YERİNE DERELİ KAYMAKAMI ATICI GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla Yenidünya’nın yerine, Giresun’un Dereli Kaymakamı Murat Atıcı, getirildi.

bozkurt-kaymakami-okan-yenidunya-gorevden-alindi-911205-1.
Murat Atıcı

MURAT ATICI KİMDİR?

1985 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ’da 2003 yılında tamamladı. 2003-2005 yıllarında Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği okudu.2005 yılında bu bölümü bırakarak; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünü kazanıp, 2009 yılında bu bölümden mezun oldu. 2012 yılında SGK İstanbul İl Müdürlüğünde Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı olarak görev yaptı.

İçişleri Bakanlığının 2013 yılında yaptığı Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etmiştir. Elazığ Valiliğinde Valilik Stajını, Kırklareli İli Babaeski ve Pehlivanköy İlçeleri ile Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünde mülkiye müfettişi refakatinde teftiş stajını, Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde ve Ankara İli Haymana ilçelerinde refiklik stajını tamamladı. Elazığ İli Palu, Karakoçan ve Sivrice İlçeleri, Malatya İli Yeşilyurt İlçesi ile Aydın İli Karacasu İlçesinde vekalet görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı 102. Dönem Kaymakamlık Kursunu “Üstün Başarılı” olarak tamamlayan Kaymakam, 2 Ocak 2016 yılında çıkan Kaymakam Kararnamesi ile Balıkesir’in Kepsut İlçesine atandı. Erzincan Kemaliye Kaymakamı iken 26 Ağustos 2020 tarihinde bakanlık Onayı ile Dereli ilçesine atanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir