Boş kalan 63 Bin kişilik cami için 1 milyar liralık metro hattı yapılıyor

Example HTML page

Bakanlığın “saatlik yolcu miktarı” şartını karşılamayan projenin yapımı sürüyor.

Saatte en az 30 bin yolcunun kullanmayacağı metro projelerine onay vermeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, milyonlarca liraya inşa edilen ancak boş kalan 63 bin kişilik Çamlıca Camii’ni doldurabilmek için yaptırdığı öne sürülen metro hattını saatte 8 bin kişinin kullanacağı ortaya çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, saatte en az 30 bin yolcunun kullanmayacağı metro projelerine onay vermiyor. Millet İttifakı’na ait belediyelerde söz konusu gerekçeyle metro projelerine yönelik engellemelerde bulunan Bakanlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yapmak istediği, büyük bir kısmının Sancaktepe ilçesinden geçmesi planlanan 6 istasyonlu ve 6,95 kilometre uzunluğundaki Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattı projesini, söz konusu gerekçeyle iki defa engellemişti.

CAMİYE GİDEN METROYU SAATTE 8 BİN KİŞİ KULLANACAK

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, bakanlık tarafından yapımına başlanan ve toplam dört duraktan oluşan Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Metrosu’nu saatte 8 bin 100 kişinin kullanacağı ortaya çıktı.

Uzun süredir gündem olan metro hattının milyonlarca liraya inşa edilen 63 bin kişilik Çamlıca Camii’ni doldurabilmek amacıyla yapıldığı ifade edilirken, uzmanlar, yolcu sayısının az olacağını belirterek projenin kamu zararına neden olacağını belirtmişti.

PROJE İÇİN 1 MİLYAR 185 MİLYON LİRALIK İHALE

Saatte 8 bin 100 kişinin kullanacağı ortaya çıkan ve bu sebeple “saatlik yolcu miktarı” şartını karşılamayan metro hattı için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 31 Mayıs 2021 tarihinde düzenlediği ihaleyi 1 milyar 185 milyon liraya Çelikler Taahhüt İnşaat, Fernas İnşaat ve Güryapı Restorasyon Taahhüt isimli üç şirkete vermişti. İhalenin sonu ise 18 ay gizlendikten sonra açıklanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir