Boğaziçililer 0 altında 2 derece soğukta da başlarını eğmediler; ”Direnişe devam ettiler”

Example HTML page

Boğaziçi’nde kayyum rektöre karşı eylemler 40 günü geride bıraktı. Akademisyenler kar ve soğuk dinlemeden rektörlüğe sırtını döndü ve bir kez daha çağrı yaptı: Abluka hemen kaldırılsın, atanmış rektör ve yardımcıları istifa etsin.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan AKP’li Melih Bulu’ya karşı akademisyen ve öğrencilerin protestoları tüm baskılara, kar ve soğuğa rağmen 40’ıncı gününde de devam etti.

Akademisyenler olumsuz hava koşullarına rağmen dün de Güney Meydan’da rektörlük binasına sırtlarını döndü. Bulu’nun istifası ile öğrencilerin direnişine yönelik gözaltı ve tutuklamalara son verilmesi talebini yineleyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

Açıklamada, gayrimeşru rektör atamasının üzerinden tam 6 hafta geçtiği hatırlatılarak şunlar dile getirildi:

“Haftalardır yüzlerce hoca bu meydanda toplanıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi hocaları, öğrencileri, mezunlar ve emekçileri olarak bu atamayı reddettiğimizi, gerek kamuoyu önünde gerekse kurum içi platformlarımızı kullanarak beyan ettik. Etmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimize ve kamuoyunda demokratik taleplerimize barışçıl yollarla destek olan kişilere yönelik hukuksuz bir şekilde verilen gözaltı, tutuklama ve ev hapsi kararları her geçen gün artıyor. Kampusumuz içi ve etrafındaki polis ablukasının hemen kalkmasını bir kez daha talep ediyor, atanmış rektör ve yardımcılarını istifaya davet ediyoruz.”

Boğaziçili öğrenciler ise Türkiye’de akademinin özgürlüğünü konuştu. Daha sonra öğrenciler ‘Nasıl bir öğrenci direnişi örebiliriz?’ başlıklı bir açık ders de gerçekleştirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir