Berkin Elvan ölümünün 5. yılında anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında, Okmeydanı’nda başına gaz fişeği isabet etmesi nedeniyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan ölümünün 5’inci yılında mezarı başında anıldı. Anmaya Çorlu tren faciasında oğlu Oğuz Arsa Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel de elinde papatyalarla katıldı.

Şişli, Feriköy Mezarlığı’nda, saat 14.00’te başlayan anma öncesi çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, mezarlığa giriş yapanların üstünü aradı. Anmaya CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, CHP Parti Meclisi Üyesi, Erdal Aksünger, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ile Taksim Dayanışması üyeleri katıldı. Mezar başına gelen anne Gülsüm Elvan oğlunun mezar taşını öperek, çiçek bıraktı. Anma töreni Berkin Elvan için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

“BENİM ÇOCUĞUM YAŞIYOR”

Saygı duruşunun ardından açıklama yapan baba Sami Elvan,

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan mezar başındaki konuşmasında, Gezi Direnişi’nin ve Taksim Dayanışması’nın iktidar ve yargı tarafından hedef tahtasına oturtulmasına tepki gösterdi. Üzerinde taşıdığı “ Taksim Dayanışması” önlüğünde işaret eden Baba Elvan, şunları ifade etti:

“Taksim Dayanışması formasını onurla taşıyorum ve onurla taşıyacağımı söyleyebilirim. Gezi halktı, bir ekmekti, bir suydu, adaletti. Ne ararsanız o vardı. Benim çocuğum ve çocuklarımız bu yolda yaşamlarını kaybettiler. Ben buradan bütün Türkiye’ye sesleniyorum; Berkin Elvan benim çocuğum, dediler ki ‘Taksim’de ne işi vardı ki ekmek almaya gitti’. Hayır öyle bir şey yok. Hala bu bilinçteki kafalar var. Çünkü o şekilde yönlendiriyorlar. Benim evimin 250 metre arkasında ekmek fırını var ve benim oğlum ekmek almaya gitti. Tam 6 yıl oldu ve benim oğlum yaşıyor çünkü hiç aklımdan çıkmıyor; yaşadığı için çıkmıyor. Yaşamasaydı eğer aklımdan çıkardı, unutturduk ve bugün burada olan insanlar da unutturdu. Bugün sosyal medyaya, etrafıma baktığımda herkes Berkin Elvan’ı tanıyor. Berkin Elvan hepimizin çocuğu sadece benim değil.”

‘BİZDE SİLAH YOK, YÜREK VAR !’

Adalet gelene kadar mücadelesini sürdüreceğinin altını çizen Sami Elvan, hazırlanan Gezi iddianamesine de tepki gösterdi. “Çocuklarımızın ekmek, hak, adalet mücadelesinden asla geri durmayacağım; ömrümün yetiği yere kadar mücadeleyi sürdüreceğim” diyen Baba Elvan, “Nerede bir hukuksuzluk, adaletsizlik varsa aynen gördüğünüz gibi böyle formalarla karşısına çıkacağım. Taksim Dayanışması’na açtıkları hukuksuz iddianameyle, yargıladıkları avukatlarımızın, sivil toplum kuruşlularının önderlerinin, kim olursa olsun fark etmez yanlarında yer alacağım. Bomboş bir dosya ile insanların özel hayatına girerek, suç yaratmaya çalışan ahlaksızlarla bu ülke gitmeyecek, bunu çok iyi biliyorum. Bize bunları reva görenler geçmişte de gördük teker teker ülkeyi terk ettiler. Acaba bunlar nereye gidecek? Ben gitmedim buradayım, ne silahım var, ne kurşunum. Hiçbir şeyim yok sadece bir kalbim, bir yüreğim var,” dedi.

‘ÇOCUK BURADA, HESABINI SOR’

Berkin Elvan’ın Annesi Gülsüm Elvan da 11 aylık bebeğin katledilmesine politik malzeme haline getiren İçişleri Bakanı Soylu’ya kendi oğlunun mezarlığını göstererek tepki gösterdi. Anne Elvan, “Soruyorum içişleri bakanı buyurun çocuk burada. Niye hesabını sormuyorsun. Hesabını sor,” dedi.

Elvan ailesinin avukatı Çiğdem Akbulut ise mezarlık girişindeki polis oluşturduğu arama noktasına tepki gösterdi.

Akbulut anmaya gelenlerin üstünü arayan polislere şöyle seslendi: “Şu an sizin arkanızda olan ve benim şuan gördüğüm ve gözlerinin içine rahatça bakabildiğim ama onların kameralarının arkasından ya da uzaktan izlemek zorunda kalan polislere bir mesajım var. 5 sene oldu. Berkin’i bugün kaybettik. Geçen yıl itibariyle anmaya geldiğimizde bizi aramaya başladılar. Daha önce böyle bir şey yaşamıyorduk. Berkin öldüğü günden beri hukuki mücadelesini veriyor ailesi. Çocuğu için hiçbir zaman adalet aramaktan vazgeçmediler. Hiçbir türlü tehdit ve baskıdan da korkmadı. Bu ülkenin o zamanki başbakanı Gülsüm Elvan’ı meydanlarda yuhalattığından da Gülsüm Elvan geri durmadı. Kız kardeşi sokakta kaçırılarak gözaltına alınmaya çalışıldığında da ailesi bu mücadeleden kaçmadı. Bugün hala bu mezarın girişinde bize dayatılan arama bu tacizin devamıdır. Buda bizi korkutmayacak, bu da bu mücadeleden vazgeçmemizi sağlamayacak.”

Adalet arayan anneler bir arda

Anmaya Çorlu tren faciasında oğlu Oğuz Arsa Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel de elinde papatyalarla katıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir