Bebeklere Neden Telefon Verilmez?

Example HTML page

Bebeklere Neden Telefon Verilmez?

Yaşları küçük olan bebeklere neden telefon verilmez? Telefon ve tabletler çocukları oyalamak için sıklıkla tercih ediliyor.

Cep telefonu bebeklere zarar verir mi?Günümüzde herkesin bir cep telefonu bulunuyor. Bu yüzden çocuklarımızda bu cihazları kullanmaya başladı. Uzmanlar telefon konusunda ebeveynleri uyardı. Oyun oynama döneminde olan bebeklerin sürekli telefon kullanması ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Çocuklarda telefon ve tablet kullanımının zararları nelerdir?

Bebeklere Neden Telefon Verilmez?

Bağımlılığa Neden Olabilir?

Sürekli ekrana maruz kalan çocuklar bağımlı olabiliyor. 0-3 yaş döneminde telefonlarda fazla vakit geçiren çocukların dil becerilerinde problem oluşabiliyor. Uslu durmaları için sürekli çizgi film izletmek çocukta kalıcı iştahsızlık sorunlarını tetikliyor. Akıllı cihazlar bir süre sonra çocukları gerçek hayattan koparabiliyor. Sonraki süreçlerde ise çocuklarda öfke kontrolü ortaya çıkıyor. Uzmanlar 0-2 yaş aralığında bebeklerin hiçbir şekilde cihazları kullanmamasını tavsiye ediyor.

Bağ Ağrısını Tetikler

Cep telefonlarının yaymış olduğu mikrodalgalar bebeklerde baş ağrısına neden olabilir. Çocuklarda telefon bağımlılığının ileriki süreçlerde daha fazla sorun çıkarıyor.

Beyin Gelişimine Zarar Verir

Yapılan araştırmalara göre çocuklar telefonlarda daha fazla zarar görebiliyor. Elektromanyetik dalgalar çocukların vücudunda yetişkinlere göre yüksek etki gösteriyor. Telefonlar özellikle bebeklerde beyin doku gelişimini engelleyebiliyor.

İşitme Problemlerini Tetikler

Günde bir saatten fazla cep telefonu kullanan çocuklarda işitme kayıpları görülebiliyor.

Göz Bozulmalarına Neden Olur

Cep telefonlarından yayılan mikrodalgalar özellikle çocukların göz merceklerine zarar verebiliyor. Cep telefonları çocukların göz dokusunu etkileyerek katarakt sorunlarına neden olabiliyor. Bu nedenle cep telefonu kullanımını bebeklerde mutlaka sınırlı tutmak gerekiyor. Uzmanlar ebeveynleri bu konuda ciddi şekilde uyarıyor.

Bebeklere Neden Telefon Verilmez?

Çocuklar Kaç Yaşında Telefon Kullanmalı?

Bebeklerde cep telefonu kullanımında herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Ancak uzmanlar 14 yaşına kadar çocukların sınırlı bir şekilde cep telefonu kullanmalarını tavsiye ediyor. Bebeklere neden telefon verilmez? Çocuklarda akıllı cep telefonları zamanla ciddi sorunlara neden olabiliyor. Çocuk ve telefon ilişkisinin ebeveynlerin takibinde olması gerekiyor. Uzun süre kullanılan cep telefonları bebeklerde ciddi hasarlara neden olabilir. Uzmanların önerdiği süre kadar bebeklerin cep telefonlarını kullanması gerekir.

fuarteknoloji.com mobil haberler servisi sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir