Bayraktar, İBB ile vakfı arasındaki protokolü iptal etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar, başkanı olduğu T3 Vakfı ile İBB arasındaki protokolün iptal edildiğini duyurdu.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, DENEYAP Projesinin protokolünün T3 Vakfı tarafından fes edildiğini açıkladı.

“Haksızlık karşısında susarak yalan ve iftiranın tarafında saf tutanlarla yolumuzu ayırdık” diyen Bayraktar, ”Deneyap öğrencilerimiz endişe etmesin Eğitimleri en iyi şartlarda devam edecek. Bir gönüllümüzün dahi alın teri heba olmayacak. #MilliTeknolojiHamlesi hedefimizden asla geri dönmeyeceğiz!” dedi.

CHP’li Veli Ağbaba, T3 Vakfı’nın AKP dönemi İBB’den ayni yardım aldığını öne sürmüş, vakfın başkanı Bayraktar da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘sessizliğini boz’ diye çağrı yapmıştı.

İBB’ye gönderilen ihtarnamede ise şu ifadelere yer verildi:

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımda, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu T3 Vakfına 41.1 trilyon lira destek verilmiştir’ ifadeleri ile kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur… İBB yapılanlar karşısında tamamen sessiz kalmış, protokol ve işbirliğine dayalı olarak taraflar arasında oluşan hukuka uygun davranmamış ve yapılan karalamaları tekzip edici hiçbir açıklama yapmamıştır.”

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da “Selçuk Bayraktar, köşeye sıkışınca yalana sarılmış. Mahkemedeki savunmanız nakit bağış almadığınız yönünde. Bizim zaten nakit para ya da bağış iddiamız yok; T3’e 41 trilyon liralık destek verildiğini söylüyoruz. İBB’nin dosyaya gönderdiği bu protokol mü yalan?” iddiasında bulunmuştu. Selçuk Bayraktar, Deneyap Teknoloji Atölyeleri üzerinden reklam yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenerek CHP’li Ağbaba’nın ifadelerinin tekzip edilmemesi halinde DENEYAP Projesinin protokolünün T3 Vakfı tarafından fes edileceğini açıklamıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir