Batarya Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Example HTML page

Batarya Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Android ve iPhone telefonlarda batarya sıfırlama nasıl yapılır? Günümüzde en yaygın kullanılan Android telefonlar da batarya sıfırlama işlemi oldukça kolay yapılmaktadır. Bunun için telefonun arama kısmına gelerek *#0228# rakamlarını tuşlamanız gerekiyor. Batarya dolu veya boş olduğu bilgisini kullanıcıya aktarır. Dolayısıyla batarya %10 doluyken, siz %50 olarak görebilirsiniz. Ancak Android işletim sisteminde belirttiğimiz kalibrasyonu yazarak bu değeri normal seviyeye getirmeye yardımcı olur.

Eğer batarya göstergesi %100 dolmadan %40 veya %60 gibi takılma yaşanıyorsa ve birden kapanıyorsa batarya sıfırlama işlemi yapılabilir. Bu sayede batarya ile yaşanan sorunlar çözüme ulaşabilir. Ancak sorun bataryadan kaynaklanıyorsa *#0228# kalibrasyonu kullanmak oldukça faydalı olacaktır.

Batarya Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Batarya Sıfırlama Nedir?

Batarya sıfırlama, performansı düşen li-on pillerde hücreleri aktif hale getirmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda ömrünü uzatmaya yarayan bir işlemdir. Cihazın pil alma kapasiteni artırmak için sizler de Android cihazınız için *#0228# kalibrasyonu kullanabilirsiniz. Peki, batarya sıfırlama zararlı mı?

Batarya Sıfırlama Zararlı Mı?

Pil yüzdesini doğru şekilde göstermesi için batarya sıfırlama yapılabilir. Yapılan araştırmalara göre batarya sıfırlamanın herhangi bir zararı bulunmuyor. Aksine pil yüzdesini iyileştirmeye yarayan bir kalibrasyon olduğunu söylenebiliriz. Fakat uzun süre boyunca batarya sıfırlamak cihaza zarar verebilir. Peki, batarya kalibrasyonu ne işe yarar?

*#0228# Ne İşe Yarar?

*#0228# kalibrasyonu telefonunuzda şarjınız %20-25 oranındayken tuşlamanız kısmına yazmalısınız. Ardından telefonu şarja takarak %100 olana kadar bekleyin ve bu işlemi yeniden yapın. Özellikle bu işlem Samsung telefonlarda şarjın hızlı bitmesine karşı etkili bir çözümdür.

Batarya Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Bataryayı Kalibre Etmek Ne Demek?

Pil yüzdesini doğru şekilde göstermeyen cihazlar da batarya kalibre edilerek pil ömrü uzatılabilir. Bataryayı kalibre etmek için *#0228# kodunu yazmanız yeterli olacaktır. Ayrıca cihazı %100 ve %20 oranında kalibre etmek pil ömrünü uzatacaktır.

Batarya Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Telefonların tuşlama alanından *#0228# kalibrasyonu tuşlayarak kolaylıkla batarya optimizasyonu yapılabilir. Batarya optimizasyonu ve batarya sıfırlama nasıl yapılır? konumuzu sonuna kadar okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

fuarteknoloji.com mobil servisi telefon haberlerini sundu.

Nihat Vural

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir