Başsavcılık, Türkiye gemisindeki aramaya ilişkin soruşturma başlattı

İrini Operasyonu kapsamında Akdeniz’de Türkiye gemisinde yapılan aramaya ilişkin açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, resen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye bayraklı Roseline-A isimli ticari geminin açık denizde durdurulup aranması nedeniyle resen soruşturma başlattı.

Libya’ya giden bir geminin Yunanistan’ın güney batısında, AB’nin İrini Harekatı kapsamında bir Alman fırkateyni tarafından durdurularak aranmış, söz konusu arama Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Türkiye, geminin insani yardım malzemesi taşıdığını ve başka bir şey bulamayan askerlerin gemiyi terk ettiğini savunurken, Almanya ise yaptığı açıklamada gemide silah olduğundan şüphelenildiğini fakat Türkiye’nin aramanın tamamlanmasına izin vermediğini öne sürmüştü.

ÇAVUŞOĞLU, ‘CEVABI SAHADA VERECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İrini Harekatı’nda görevli bir Alman fırtakeyninin Türkiye’den Libya’ya insani malzeme taşıyan Türkiye bandıralı gemiyi Doğu Akdeniz’de durdurarak uluslararası hukuka aykırı bir şekilde aramasına sert tepki göstermişti. Çavuşoğlu konuyla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatını açıklayarak, “Cevabımızı sahada da vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız” demişti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir