Başkan Zeydan Karalar Adana’daki yolsuzlukları açıkladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı: İçme suyu için açıldığı söylenen sondaj kuyuları hiç açılmamış…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve gelmesinin ardından yaptığı tasarruf faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulunuyor. İçme suyu ihtiyacı temini için açıldığı söylenen sondaj kuyularını incelediklerini belirten Karalar, “35 adet kuyu hiç açılmamış” dedi.

CHP’li Başkan Karalar, belediyenin kiraladığı araçlara dikkat çekerek, “Her ay 2 milyon tasarruf ettik, yılda 24 milyon tasarruf yapıyor” dedi. Kullanılmayan kiralık araçların bulunduğunu tespit ettiklerini belirten Karalar, bu araçları iptal ettiklerini söyledi.

Aynı zamanda kiralık araçlara ilişkin zorunlu hizmetlerin verilmediğini de tespit ettiklerini ifade eden Karalar, araçları veren firmanın vermesi gerektiği ancak vermediği yan hizmetleri düzelterek 4 milyon 145 bin lira kar ettiklerini ekledi.

Karalar, yıl başından itibaren belediye bütçesinin artı değere çıkacağı yönünde söz verdi.

Göç başlı başına ülkeler için bir sorun

Karalar, “Suriyelilere ilişkin bir projeniz var mı?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Mümkün değil. Muhtemelen 11 büyükşehir belediye başkanı bir toplantı yapacağız. Bu konu orada gündeme gelecek. Hükûmetin yapacağı bir konudur bu. Büyük bir sorundur. Belediyeler de bu konunun içinde olmalıdır. Ama belediyeler bu işin hiçbir tarafında değil. Göç başlı başına ülkeler için bir sorun. Zaten gecikilmiş, peş peşe hızlı tedbirler almazsak çözemeyiz.”

“Belediyeyi zarar ettirenler hakkında soruşturma olacak mı?” sorusuna Başkan Karalar, “Zarar ettiren kim varsa, belgelere dayanarak bizim görevimiz bunları savcılığa intikal ettirmek, gerisi artık hukukun işidir. Sonucu ne olur bilemem” yanıtını verdi.

Başkan Karalar, “Belediye meclisinde CHP çoğunluk değil daha önce borçlanma yetkisi verilmedi bunu nasıl çözeceksiniz?” sorusuna da, “Adana’yı büyütecek kararlarda bize destek vereceklerine inanıyorum. Adana lehine bu işlerin çözüleceğine dair inancım vardır” diye yanıt verdi.

‘Bankamatik’ çalışan açıklaması

“Bankamatikçiler arasında kimlerin yakınları var?” sorusuna da yanıt veren Karalar, Keleş soy adından 7-8 kişi olduğunu ve bazı soy isimlerinden de birden fazla insana rastladıklarını söyleyerek, “Eğer o arkadaşlarımız belediyeye faydalı işler yapıyorlarsa işlerine devam edecek” ifadelerini kullandı.

Karalar, “Ereğli’den gelip burada çalışan kardeşlerimiz var, maaşını alıp çalışmayan kardeşlerimiz var. Bunlarla yollarımızı ayırdık” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir