Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, Mahalle buluşmalarının dördüncü durağında Göktürk Halkıyla buluştu

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in, ilçedeki komşularıyla buluşup görüş, öneri ve taleplerini dinlediği Mahalle Buluşmaları devam ediyor. Bu kapsamda Göktürk’te düzenlenen mahalle buluşmasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

İlçenin tüm mahallelerini tek tek gezerek sorun ve talepleri yerinde dinleyen Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, dördüncü buluşmasında Göktürk halkıyla buluştu.

Programa Başkan Özmen ile birlikte başkan yardımcıları, birim müdürleri, Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri, Göktürk Mahalle muhtarı Seval Kızılateş ile çok sayıda Göktürklü yurttaş katıldı.

“EYÜPSULTAN İYİYSE BEN DE İYİYİM, DEĞİLSE DEĞİLİM”

Programın başında yaptığı konuşmada Başkan Özmen Eyüpsultan’ın çok büyük bir coğrafyada yer aldığına dikkat çekerek, “Bir arkadaşım aradı, bana ‘Nasılsın?’ dedi. Eyüpsultan gibiyim dedim. Eyüpsultan iyiyse ben de iyiyim, Eyüpsultan iyi değilse ben de iyi değilim dedim. Eyüpsultan 29 mahallesi olan, 450 bin nüfusu olan, Haliç’ten başlayıp Karadeniz’e kıyısı olan, tam 11 ilçeye komşu olan bir ilçe. Coğrafi olarak o kadar büyük ve enteresan bir yapımız var. 242 kilometrekare büyüklüğümüz var. Muazzam bir coğrafi büyüklüğü var. Elimde çok temel veriler var. Bu temel veriler bize diyor ki Eyüpsultan’da Göktürk mahalle olarak, nüfus olarak, yoğunluk olarak, kişi başına düşen yeşil alan olarak birçok alanda belirgin olarak öne çıkan bir bölge” şeklinde konuştu.

“EYÜPSULTAN’A KATILIMCI BİR ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİZ”

Eyüpsultan’a katılımcı bir şekilde hizmet edeceklerini vurgulayan Başkan Özmen, “Göreve başladığımda ‘Olabildiğince katılımcı, demokratik kararların işlediği, yatay bir iletişimin olduğu bir iletişim kanalı kuracağız ve Eyüpsultan’a bu şekilde hizmet edeceğiz’ sözünü vermiştim. O yüzden mahalle buluşmalarını başlattık. Mahalle buluşmaları çok önemli çünkü çok demokratik bir yöntem. Çünkü sizi seçen ve görev getiren, size 5 yıl boyunca bir sorumluluk veren yurttaşın karşısına çıkabilme ve hesap verebilme mekanizmasını işletme fırsatı veriyor” dedi.

“BUGÜN BURADA MİKROFON SİZDE”

Her gittiği mahalle buluşmasında masada oturanların az konuşacağını olabildiğince talepleri ve eleştirileri dinleyeceklerini söylene Başkan Özmen, şöyle devam etti:

“Tamamını talep olarak alacağız. Çünkü 4 – 5 aylık bir yönetimiz. Ama inanın 4 -5 aylık bir yönetimden çok çok daha fazla mahallelerimizin sorunlarına da hâkimiz, nasıl çözülebileceğine de hâkimiz. Bugün burada bir demokratik katılım modelinin sonucu olarak mikrofon sizde olacak. Soruları, önerileri alacağız. Sonra arkadaşlarımla birlikte cevap vereceğiz. Bu çok değerli, bir belediye başkanı burada, onun yanında sorumluluk alan seçilmiş sayın muhtarımız, onun yanında mesuliyet alıp çözümleri üretecek başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz burada. Halkı temsil eden meclis üyelerimiz aranızda. Belirli bir periyotta bu toplantılarımız devam edecek. Bir daha bir araya geleceğiz. Burada konuştuklarımızın ne kadarını nasıl yaptık, yapamadıklarımızı niye yapamadık, bunun hesabını vereceğiz.”

Başkan Özmen’in konuşmasının ardından programa katılan vatandaşlar söz alarak sorularını, talep ve önerilerini iletti. Başkan Özmen tüm soru, talep ve önerileri ayrı ayrı not alarak neler yapılabileceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir