BAŞKAN ALTINOK ÖZ İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA BİRLİKTE AÇTI

Example HTML page

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Ramazan ayının ilk orucunu, Kartal Belediyesi’nin Doğu Karadenizliler Kültür Evi bahçesine kurduğu sabit iftar noktasında vatandaşlarla birlikte açtı.

 BAŞKAN ALTINOK ÖZ İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA BİRLİKTE AÇTI              (6)-1

Kartal Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar sofralarını mahallelere kurdu. Kartal’ın on iki farklı noktasında kurulan iftar sofraları, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 150 bin kişiye iftar vermeyi hedefliyor. Kartal Belediyesi, Ramazan ayı süresince düzenleyeceği etkinliklerle de Ramazan ayını renklendirmeyi planlıyor. Günlük ve steril koşullarda yapılan beş çeşit yemek, Kartallıların iftarına eşlik ediyor. İlk gün 5 binin üzerinde vatandaşın buluştuğu iftar sofraları, tek merkez yerine farklı mahallelerde kurulan sofralarla vatandaşa ulaşıyor.

Cevizli Mahallesi Doğu Karadenizliler Kültür Evi bahçesinde gerçekleşen Ramazan ayının ilk iftar programına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Doğu Karadenizliler Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kurt ve yönetim kurulu üyeleri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Dr. Turgut Mermertaş, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Meclis üyeleri, Cevizli Mahalle Muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

 BAŞKAN ALTINOK ÖZ İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA BİRLİKTE AÇTI              (1)

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, iftar sofralarını mahallelere taşıyarak, gerçek ihtiyaç sahiplerinin oruçlarını mahallelerinde açmalarını sağladıklarını belirtti. Başkan Altınok Öz: ”Ramazan ayı; içimizdeki sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü duygularını pekiştiren kutsal bir aydır. Göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren her yıl mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofralarımızda bir araya gelerek sevgi, kardeşlik ve dayanışma ruhuna katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana iftar sofralarını tek merkezden mahallelerimize taşıyarak, gerçek ihtiyaç sahiplerinin oruçlarını mahallesinde açmasını sağlıyoruz. Öte yandan geleneksel olarak iftar sofrası etrafında bir araya gelme ruhunu sürdürmeye, mahallelilerin kaynaşmalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 12 ayrı noktada her gün 5 bini aşkın kişiye iftar yemeği vermeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda, hastaneler bölgesinde hem iftar hem sahur yemekleri vermeyi de sürdürüyoruz. Bu bölgede 4 hastane yer alıyor. Çoğunlukla şehir dışından gelen hasta yakınlarının sıcak yemek yemelerini sağlıyoruz.” dedi. Başkan Altınok Öz, iftar yemeğinin ardından Doğu Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı ve üyeleriyle dernek bahçesinde oturarak ikram edilen çayları içip sohbet etti.

Kartal’da İftar Noktaları

Yapılan hazırlıklar kapsamında; Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Hürriyet Kültür Merkezi, Yakacık Kültür Merkezi, Soğanlık Kültür Merkezi, Karadenizliler Kültür Evi bahçesi, Yunus Mahallesi Muhtarlığı yanı, Cumhuriyet Mahallesi Şeyh Edibali Camii, Esentepe Sağlık Ocağı Bahçesi, Petrol İş Mahallesi Mevlana Camii, Topselvi Futbol Stadı ve Çavuşoğlu Spor Kulübü’nün bulunduğu alanlarda Ramazan ayı boyunca halka ücretsiz iftar yemeği verilecek. Ayrıca Kartal’da hastaneler bölgesi olarak da bilinen alanda; (Kartal Devlet Hastanesi, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Suzan Yazıcı Acil Müdahale Merkezi ve Semiha Şakir Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri) hasta yakınları için iftar ve sahur yemekleri verilecek.

BAŞKAN ALTINOK ÖZ İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA BİRLİKTE AÇTI              (6)

Sahur yemeğine büyük takdir

Öte yandan Kartal Lütfi Kırdar Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Koşuyolu Kalp Hastanelerinin bulunduğu bölgeye kurulan çadırla, hastanelerde yatan binlerce hasta yakını, verilen sahur ve iftar yemeği uygulamasından çok memnun olduklarını belirtti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir