Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında binlerce işçi eylemde

İstanbul İkitelli’de yapımı devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 4 bin işçi eylem yaptı.

DİSK Dev Yapı-İş konu hakkında yaptığı açıklamada ”şantiyede besleyici doyurucu yemek haktır. 6331 sayılı işçi sağlığı ve iş güvenliği yasasında besleyici doyurucu sağlıklı yemek hakkı var. Ama bu haklara biz işçiler sahip çıkmaz ise kağıt üzerinde kalıyor. İşçileri kaliteli yemek için direnişe geçti. Hak verilmez alınır. İnsanca yemek insanca barınma ve insanca çalışma koşulları mücadele ile kazanılır. Bu hak mücadele ile kazanılacak” ifadelerini kullandı.



‘Yemekler kötü’

İşçilerin yemekhaneden yönetim binasına yürüdüğünü belirten hastane şantiyesinden bilgi veren bir işçi, ”Uzun bir dönemdir yemeklerin kötü ve sağlıksız olmasından dolayı problem yaşanıyordu. Sabah kahvaltısı da çok kötüydü, öğlen yemeğinin kötü olaması üzerine işçiler yürüyüşe başladı” dedi.

Önce sağlıksız yemek eylemden sonra pide

Kötü yemek v.b sorunların tüm şantiyelerde işçilere dayatıldığını belirten Dev Yapı İş Başkanı Özgür Karabulut, ”Öğle yemeği yemeyip, eylem yapan bazı işçilere, firma yetkilileri tarafından pide alındığı söyleniyor”şeklinde konuştu. Karabulut, firmanın, işçilerin taleplerinin karşılayacağını, yarın da seçilmiş işçi temsilcileri ile firmanın toplantı yapılacağını belirtti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir