Bakan Koca: RNA virüslerde mutasyon beklenen bir durumdur

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulaşıcılığı yüzde 70 daha fazla olan yeni koronavirüs mutasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Koca, gen dizilimlerinin Türkiye’de de incelendiğini ve yeni varyant ile ilgili kısa sürede bilgi edinileceğini söyledi.

İlk olarak İngiltere’de ortaya çıkan ve dünyada panik yaratan koronavirüsün yeni mutasyonu hakkında bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, virüsün mutasyonlarının Türkiye’de de tarandığını ve kısa süre sonra incelemenin neticeleneceğini duyurdu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “RNA virüslerinde mutasyon beklenen bir durumdur. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz salgının başından beri ülkemizde görülen tüm virüs suşlarında gen mutasyonunu düzenli olarak taramaktadır. Eylül ayından beri ülkemizde görülen suşların (alttür) incelenmesi kısa sürede neticelenecektir” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin Covid-19 virüsünün mutasyona uğradığı ve bulaşıcılığının yüzde 70 arttığını açıklaması sonrasında dünya alarma geçti. Türkiye dahil birçok ülke olası bir yeni dalgayı sağlık sisteminin kaldıramayacağı endişesini yaşıyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir