ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ EYÜP ŞUBESİ BAŞKANLIĞI DOSTLARIYLA KAHVALTI ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Example HTML page

Atatürkçü Düşünce Derneği Eyüpsultan Şubesi üyeleri ve dostlarıyla Grant Haliç Restaurant’da düzenlemiş oldukları kahvaltıda buluştu.

ADD Eyüpsultan Şubesinin Kahvaltı Programının sunuculuğunu Eğitimci Aysun Esina yaptığı toplantıda Sanatçı Sinan Özkaya sahne aldı. ADD Eyüpsultan Şube Başkanı selamlama konuşması yaptı. ADD Bilim Kurulu Üyesi Tarihçi- Eğitimci Turgut Ünlü de konuşma yaptı. ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Sorumlusu Önder Polatoğlu Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa türküsünün Kars ve Erzurum Kongresinde yaşanan duygu yüklü hikayesini anlatan muhteşem bir konuşma yaptı.

YILDIRAY ESER; BİZ GÜCÜMÜZÜ ATATÜRK DEVRİMLERİNDEN VE İLKELERİNDEN ALIYORUZ.

ADD Eyüpsultan Şube Başkanı Yıldıray Eser konuşmasında; Sayın Genel Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Bilim kurulu Üyemiz, değerli şube Başkanlarımız, ADD’nin değerli üyeleri Siyasi Partilerimizin değerli eski ve yeni Başkanları yöneticileri, Değerli Belediye Meclis üyeleri, sevgili Mahalle Muhtarlarımız, STK’larımızın değerli Başkanları ve yöneticileri Basınımızın kıymetli mensupları Atatürkçü düşüncenin yılmaz savunucuları, sevgili konuklarımız katılımız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim hoş geldiniz dedi.

Eser konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Değerli dostlar pandemiden dolayı en son 3 yıl önce bu salonda bir araya gelmiştik. Yeniden bir arada olmanın bu gün mutluluğunu yaşıyoruz.

Atatürk ilke ve devrimlerini yarınlara taşımak için şubemizde görev alan üyelerimize her zaman yanımızda olan dostlarımıza yeni seçilmiş olan yönetim kurulumuza vermiş oldukları emek için çok teşekkür ederim.

Geçen hafta kuruluş mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’ un Atamızın samsuna çıkarak kuva-i milliye’yi başlattığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı günün 103 yılını coşku ve mutlulukla kutladık. Milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün Türk gençliğine armağan edilmiştir. Unutmayalım ki ancak gençlerine emanet edilmiş milletler gelecekte var olabilir.

19 Mayıs ADD’mizin de kuruluş yıldönümü.

33 Yıl önce 19 mayıs 1989 da kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy ve arkadaşları gelecekte olabilecek tehlikeleri sezmiş Atatürk ev Atatürkçülük hakkın da çalışmalar yapmak Atatük ilke ve devrimlerinin yarınlara taşımak için ADD’yi kurmuşlardır.

Bu örgütlenmemizin önüne geçmek isteyen Atatürk düşmanı karanlık zihniyetler kuruluşumuzdan 8.5 ay sonra kurucu Genel Başkanımız  Muammer Aksoy’u ne yazık ki katlettiler. Bu uğurda başka değerlerimizi de kaybettik. Prof. Dr Bahriye Üçok, Porf. Dr Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Bağcılar Yönetim Kurulu Üyemiz Şükrü Demirtüre’yi şehit verdik.

Hiçbir güç bizi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden döndüremedi ve döndüremeyecek. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk değişmez kurucu önderimizdir.

Cumhuriyetimizin ikinci Yüz yılına adım, adım yaklaşıyoruz. 2023 de Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını görkemli bir şekilde kutlayacağız.

Her ne kadar ülkemizi yöneten siyasetçiler yanlış yola sapsa da Atamızın kurduğu Cumhuriyetin temellerinin sağlamlığı bu yanlış yoldan gidenlere izin vermemiştir, vermeyecektir.

Büyük önderimizin dediği gibi ‘’Benim naçiz vücudum elbet bir toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar kalacaktır.’’ Değerli dostlar Atatürkçülük Bağımsızlık demektir, Çağdaşlık demektir, Yenilik demektir, naiflik demektir, Devrim demektir, cumhuriyet demektir.

Ay yıldızlı bayrağımız altında sevgi, saygı hoşgörü birlik ve bütünlük içinde yaşamak laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini yaşatmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Kurtuluş mücadelemiz de gözünü kırpmadan ölüme giden başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve derneğimizin kurucularını Eyüp Şubemizin Kurucusu Mevlüt Karagöz’ü sevgi. saygı ve minnet duygularımla anıyorum. Atatürkle kalın, Cumhuriyetle kalın dedi.

‘’TURGUT ÜNLÜ; ATATÜRKÇÜLER NE YAPACAĞINI BİLİRLER’’

ADD Bilim Kurulu Üyesi Tarihçi-Eğitimci Turgut Ünlü yapmış olduğu konuşmasında ADD yöneticilerinden övgü ile bahsederken geçmişte Sevgili Genel Yönetim Kurulu Üyemiz Önder Polatoğlu’na Tuzla şubesi sana emanet dediğimde severek kabul etiğini ve bu gün Genel Yönetim Kurulu Üyemiz ve İstanbul Sorumlumuz olarak da değer katmaya devam ediyor dedi.

Ünlü konuşmasına şu ifadelerle devam etti;                 

Bu salona üçüncü gelişim her geldiğimde farklı bir aşama ile karşılaştım şimdi ise gençleşmiş bir Eyüpsultan Şubesi olarak bu kitleyi buraya toplayan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emaneti bu denli önemli. Turgut Ünlü kendilerine sıkça sorulan ADD seçimlerde ne yapacak sorusuna ise Kemalistler, Atatürkçü düşünceye sahip olanlar sandığın başına gittiklerinde ne yapacağını bilirler. Bu ucube sistemin değişmesine az kaldı ifadesinde bulundu.

‘’ÖNDER POLATOĞLU HOŞ GELİŞLER OLA TÜRKÜSÜNÜN KARS İLİNDE VE ERZURUM KONGRESİNDE YAŞANAN HİKAYESİNİ ANLATTI’’

ADD Eyüpsultan Şube Yöneticisi Sultan Altuncevahir Okuduğu Şiirle Programa  renk kattı.

ADD’nin kahvaltı programına aralarında ADD Bilim Kurulu Üyesi, Tarihçi, Eğitimci Turgut Ünlü ve Genel Yönetim Kurulu Üyesi İstanbul sorumlusu Önder Polatoğlu’ın aralarında bulunduğu ADD Bakırköy Şube Başkanı Özlem Altun, ADD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Ali Çavuş, ADD Kağıthane Şube Başkanı Birsen Tambaş Konak, ADD Şişli Şube Başkanı Murat Polat, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, Bağımsız Türkiye Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Semih Özdemir, İYİ Parti Eyüpsultan İle Başkan Yardımcısı Sema Çeçe,  CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar, CHP Eyüpsultan 2019 Belediye Başkanı Adayı Emel Bilenoğlu, Önceki dönem CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Memet Sevim, Önceki Dönem CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Bilal Karaca, Güzeltepe Mahalle Muhtarı Ulaş Fidan, Alibeyköy Merkez Mahalle Muhtarı Firdevs Kuş, Çağdaş Erzurumlular Dernekler Federasyonu (ÇEDEF) Başkanı Derviş Çiçek, Amasya Dernekler Federasyonu (ADEF) Genel Başkanı Turan Sayar, Pir Sultan Abdal Alibeyköy Cem Evi Kadın Komisyonu Başkanı Esengül Kılıç, Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sakine Sayar, Egemen Kadınlar Derneği Başkanı Ayla Eren, Eyüpsultan Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Osman Cumhur Alkan, Bayrampaşa Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Fettah Deniz, Eyüpsultan Tokatlılar Derneği Başkanı Cuma Ergül, İş ve Siyaset İnsanı Ali Usal, İş ve Siyaset İnsanı Emin Atmaca’nın bulunduğu çok sayıda STK ve Siyasi Parti yöneticileri ve ADD üyeleri katıldı.

ADD Eyüp Şubesi Kahvaltı Etkinliğinde sahne Alan Sinan Özkaya dinleyicilerini büyüledi.

ADD Eyüp Şubesinin yeni üyelerine rozetleri ADD Bilim Kurulu Üyesi Tarihçi-Eğitimci Turgut Ünlü ve Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul sorumlusu Önder Polatoğlu tarafından takıldı.

ADD Eyüp Şube Yöneticisi Doğan Sevingüller organizasyonunda Bol ödüllü Kahvaltı etkinliğinde, ADD Bilim Kurulu Üyesi Tarihçi-Eğitimci Turgut Ünlüye Ödülünü ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul sorumlusu Önder Polatoğlu verdi.

Sunucu Aysun Esina’nın ödülünü ADD Eyüp Şube Başkanı Yıldıray Eser Verdi.

Katkılarından dolayı Emel Bilenoğlu’na Ödülünü ADD Eyüp Şube Başkanı Yıldıray Eser Verdi.

Egemen Kadınlar Derneği Başkanı Ayla Eren ödülünü ADD Eyüp Şube Başkanı Yıldıray Eser’den Aldı.

ADD Eyüp Şube Üyesi Cemre Baygın’a katkılarından dolayı verilen ödülü CHP 2019 Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Emel Bilenoğlu verdi

Yapılan çekilişte ödül kazanan Emel Bilenoğlu Bir günde iki ödül bir kişiye fazla diyerek ödülünü ÇKD Çağdaş Kadınlar derneği Başkanı Skine Sayar’a verdi.

Yapılan çekilişte ödüle hak kazanan Dilara Zengin’e Ödülünü ADD Bilim Kurulu Üyesi Tarihçi-Eğitimci Turgut Ünlü verdi.

Yapılan Çekilişte ödül almaya hak kazanan Hilal Çınar’a Ödülünü ADD Yöneticileri Suna Söğüt ve Doğan Sevingüller’den aldı.

Yapılan Çekilişte Ödül almaya hak kazanan Zeynep Deniz Doğan’a ödülünü ADD Eyüp Şube Yöneticisi Doğan Sevingüller ve  Başkan Yıldıray Eser’den aldı.

Sanatçı Sinan Özkaya’nın ödülünü ise ADD Yöneticisi Dr. Mehmet Kılıç ve Başkan Yıldıray Eser’den aldı.

ADD Eyüp Şubesi dayanışma kahvaltı söylenen türküler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir